Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας. Πρόταση για στρατιωτικούς γιατρούς στα Διαπόντια νησιά

diapontia-nisia_sΤο θέμα συζήτησης του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας στο πρόσφατο διοικητικό του συμβούλιο, ήταν η απουσία γιατρών στα Διαπόντια νησιά Ο Σύλλογος αποφάσισε να προτείνει στο υπουργείο να διορίσει ξανά στρατιωτικούς γιατρούς στα τρία κατοικημένα νησιά του συμπλέγματος, αφού, όπως εξηγεί, δεν πρόκειται να βρεθεί κάποιος ιδιώτης που θα ζητήσει, με τον χαμηλό μισθό που τους δίνεται, να υπηρετήσει σ’ αυτές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας συζητήθηκε το θέμα της έλλειψης αγροτικών ιατρών στα Διαπόντια Νησιά (Οθωνοί, Ερείκουσα, Μαθράκι).

Επειδή τελευταία – και δικαιολογημένα – γίνεται πολύς θόρυβος από την πλευρά των αντιδημάρχων των ως άνω περιοχών, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας πρότεινε με επιστολή του στο Υπουργείο Υγείας να ξανασυσταθεί ο διορισμός ιατρών που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις, αποζημιώνοντάς τους με το μισθό του αγροτικού ιατρού (ιδιωτών), εξασφαλίζοντάς τους στέγη και τροφή και δίνοντάς τους μόρια για την ειδικότητά τους.

 

Επίσης γνωστοποίησε προς τις αρμόδιες αρχές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ιδιώτης ιατρός που θα ζητήσει να υπηρετήσει υπηρεσία υπαίθρου στις ως άνω άγονες και παραμεθόριες περιοχές, με την εξευτελιστική αμοιβή που τους χορηγεί η πολιτεία”.

 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 

One thought to “Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας. Πρόταση για στρατιωτικούς γιατρούς στα Διαπόντια νησιά”

  1. Να και μια νηφαλια και λογικη προταση .

    Ας υποστηριξουμε εκεινο τον ρημαδη τον ορκο και ας βοηθησουμε τις ακριτικες περιοχες ,εστω και για περιορισμενο διαστημα !

    Πριν σκεφτει η Αλβανια ή η Ιταλια να χτισει καποιο διαγνωστικο και θεραπευτικο κεντρο στα κοντινα παραλια και αρχισουν και τα διαφημιζουν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *