Νέα από Αρκαδία. Κράτος εν κράτει…!

ARKADIAΤα όσα  την περασμένη εβδομάδα συνέβησαν στη Νέα Μανωλάδα είναι ευθεία βολή κατά την οργανωμένης πολιτείας και κατά του πολιτικού μας πολιτισμού, γι αυτό και  δεν  πρέπει να  επαναληφθούν. Κανένας δεν μπορεί να επινοεί και να εφαρμόζει τους δικούς του νόμους στην ελληνική επικράτεια. Η απανθρωπιά και η δολοφονική βία έναντι των μεταναστών, είτε αυτοί είναι νόμιμοι είτε παράνομοι, είναι φαινόμενα που αν δεν αντιμετωπισθούν με δυναμικό τρόπο από την πολιτεία, θα δημιουργήσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Η λεπτή διαχωριστική γραμμή που  χωρίζει τη μαύρη εργασία από τη μετατροπή του ατόμου σε ιδιοκτησία, έσπασε ζωντανεύοντας μπουντρούμια, εκτελέσεις, κάτεργα, συντρίβοντας τον κόκκο ελπίδας που κινητοποιεί το ταλαίπωρο σώμα. Η ωμότητα των αφεντάδων έπνιξε το όραμα του αύριο, των μεταναστών, μέσα στο καμίνι του αίματος, μέσα στην πίκρα του υποτιμημένου ιδρώτα.  Το αύριο –το έχουν ήδη καταλάβει– περιμένει πλέον μόνο για να τους πετσοκόψει…

Το  ερώτημα, ωστόσο, είναι αμείλικτο και περιμένει απάντηση. Που ήσαν οι  πάσης φύσεως Αρχές του Τόπου το προηγούμενο διάστημα,  δεν άκουγαν, δεν έβλεπαν, δεν ασκούσαν τα καθήκοντά τους, γιατί σιωπούσαν, όλοι στη Μανωλάδα;  Γι’ αυτούς δεν μιλάει κανείς, ούτε για το συνταγματικό «καθήκον» που έχουν να προστατεύουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ζωή.

Κάπως αργά δεν ξύπνησαν για να καταδικάσουν  τη φρίκη αυτή;  Έστω κι έτσι, όμως,  η καταδίκη  από την πλειοψηφία  του πολιτικού κόσμου της βάρβαρης επίθεσης είναι μεν ικανοποιητική, όχι όμως και αρκετή. Απαιτείται άμεση , αποτελεσματική δράση ώστε η δύναμη του ισχυρότερου όπως αυτή διαμορφώνεται στα χωράφια της φράουλας κάποτε να τελειώσει. Και το κάποτε είναι τώρα.  Όχι μόνο γιατί σήμερα   δεν μπορούν να υπάρχουν τέτοια απαράδεκτα  φαινόμενα  δουλεμπορίας που παραπέμπουν  στον αμερικανικό νότο της  δουλείας του περασμένου αιώνα. Αλλά κυρίως γιατί δεν επιτρέπεται πλέον καμιά ανοχή σε μια διαρκή,  ασύδοτη εκμετάλλευση ανυπεράσπιστων μεταναστών, που αναζητούν λίγα ψίχουλα επιβίωσης, από μερικές δεκάδες θρασύτατους  ελληναράδες με την ανοχή και της τοπικής κοινωνίας, αλλά και της εξουσίας.

Ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί προς κάθε κατεύθυνση. Τα όποια προβλήματα με τους παράνομους μετανάστες δεν μπορεί να αποτελούν άλλοθι για τη μη εφαρμογή του νόμου. Το κράτος της  αυθαιρεσίας στα μποστανοχώραφα της Ηλείας, είναι ανάγκη,  να τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα…

Κίνηση ευαισθησίας

Με μια κίνηση υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου ΕΠΑΛ Τρίπολης αποφάσισαν ομόφωνα να προσφέρουν τρόφιμα και φάρμακα στις κοινωνικές δομές του Δήμου Τρίπολης με χρήματα που είχαν μαζέψει για την εκδρομή τους αλλά δεν κατάφεραν να την πραγματοποιήσουν. Τα προσφέρουν σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και με το παράδειγμά τους αυτό καλούν τους συμπολίτες μας να βοηθήσουν όσους  αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα, έστω και από το υστέρημά τους.  Η παράδοση θα γίνει σήμερα Τρίτη 23/4/2013 στις 10:00 το πρωί θα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Τρίπολης, παρουσία των μαθητών και των εκπαιδευτικών του 2ου ΕΠΑΛ Τρίπολης.

Παράταση

H Θεατρική Ομάδα Τρίπολης ανακοίνωσε πως θα δοθεί μια ακόμα παράσταση του έργου “Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας”, εκτός από τις ήδη προγραμματισμένες και αυτή θα λάβει χώρα την

Τετάρτη, 24 Απριλίου, ώρα 21:00. Κρατήσεις θέσεων: Μαλλιαροπούλειο Θέατρο 19:00-21:00 καθημερινά, καθώς και στο τηλ. 2710242126 (πρωινές ώρες).

Βραβεία για Καβάφη

Την Τετάρτη στις 24 Απριλίου 2013 και ώρα 11.30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση για την απονομή βραβείων στα σχολεία που διακρίθηκαν για τη συμμετοχή τους στον σχολικό διαγωνισμό «2013 Έτος Καβάφη: Εμπνέομαι και Δημιουργώ». Κριτική επιτροπή που συγκροτήθηκε για την αξιολόγηση των έργων διέκρινε ως πρώτα, για το νομό Αρκαδίας  τα ακόλουθα έργα: Πρωτοβάθμια: 15ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης (οπτικοποίηση ποιήματος μέσω διαφανειών). Δευτεροβάθμια: ΓΕΛ Βυτίνας (βίντεο – αφιέρωμα στον ποιητή).

Φύλαξη παιδικών χαρών

Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης το συμφωνητικό ανάμεσα στο Δήμο και στην εταιρεία security  «Μελισσινός»,  βάσει του οποίου  η τελευταία θα μεριμνά, μέχρι τέλος του επόμενου  έτους, αφιλοκερδώς,  με περιπολίες και εκπαιδευμένους φύλακες  για τη φύλαξη παιδικών χαρών στην Τρίπολη. Επίσης θα καταγράφει τις τυχόν φθορές που θα διαπιστώνει και θα ενημερώνει τον υπεύθυνο λειτουργίας της εκάστοτε παιδικής χαράς και το Δήμο. Σε περίπτωση μείζονος κινδύνου ή απειλής κινδύνου ή συμβάντος που δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί ειδοποιεί άμεσα τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές, τη Δημοτική Αστυνομία, τον Υπεύθυνο Λειτουργίας της εκάστοτε παιδικής χαράς, και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.

Τα είδη που χάνονται

Το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα & Υγροτόπου Μουστού σε συνεργασία με τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας διοργανώνουν και σας προσκαλούν σε ημερίδα με θέμα «Τα είδη που χάνονται: σπάνιοι και απειλούμενοι οργανισμοί στην περιοχή του Πάρνωνα». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Βιβλιοθήκης του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, στο Λεωνίδιο, το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 και ώρα 18:00 μ.μ.

Πάλι σκουπίδια

Η ένταση που έχει προκληθεί από τη διαχείριση των απορριμμάτων της πόλης αντί να καταλαγιάζει μάλλον εντείνεται. Η δυσοσμία που έχει αρχίσει να αναδύεται από τους σωρούς των σκουπιδιών, οι οποίοι με βραδείς ρυθμούς απομακρύνονται, προκαλεί ήδη αντιδράσεις και συζητήσεις. Στο πνεύμα αυτό και η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Φιλοτεχνικού Ομίλου της Τρίπολης, από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αρκαδίας με θέμα:   «Διαχείριση απορριμμάτων-Κερατέα: παράδειγμα αγώνα». Ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Κώστας Τουλγαρίδης, Σάκης Παπαδόπουλος (κάτοικοι της Κερατέας) και Κώστας Πραγκαστής (μηχανικός περιβάλλοντος). Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλο το κοινό.

Μαθητές και Αρχαίο Δράμα

Ξεκίνησε το Σάββατο το πρωί, με ομιλία της ακαδημαϊκού και βυζαντινολόγου στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, Ελένης Γλύκατζη–Αρβελέρ, στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, το 2ο Διεθνές Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος. Η αυτή ομιλήτρια, το απόγευμα του Σαββάτου, στο δημαρχείο της Μεσσήνης, αναφέρθηκε σε άλλη ομιλία της στον πολιτισμό και στην «κρίση», ενώ οι παρουσιάσεις παραστάσεων αρχαίου δράματος από σχολεία, συνεχίζονται σήμερα Τρίτη στις 10 το πρωί με το 7ο Γυμνάσιο και τα 1ο, 2ο, και 4ο Λύκεια Κέρκυρας που θα παρουσιάσουν τους «Αχαρνής» και στις 11:30 το Λύκειο Επισκοπής Κρήτης τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη.

Αύριο Τετάρτη το Αριστοτέλειο Κολέγιο Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη και το Λύκειο Μεσσήνης τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου, ενώ την  Πέμπτη το 1ο Λύκειο Αμαλιάδας θα παρουσιάσει τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη. Τέλος η αυλαία του Φεστιβάλ θα πέσει την Παρασκευή 26 Απριλίου με την «Ορέστεια» του Αισχύλου από το Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Αγίας Παρασκευής.

Χαμογελάτε

Το πρωί μου χτύπησαν το κουδούνι:
– Γεια σας, είμαστε από τον έρανο της αγάπης.
– Δεν μου κάνετε πλάκα, ε;  Και πόσο βοήθημα θα μου δώσετε;

ΠΑΠΑΜΗΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

papamh22@otenet.gr

One thought to “Νέα από Αρκαδία. Κράτος εν κράτει…!”

  1. Ωραιαες οι διαπιστωσεις και οι προτροπες αλλα η αληθεια ειναι αμειλικτη !

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤ” ΕΞΟΧΗΝ ΧΩΡΑ ΟΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥΣ !

    ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ !;!;!;!

    Αυτο καταφεραμε τοσα χρονια αρνουμενοι να υπακουσουμε και να πειθαρχησουμε στον νομο !
    Ο καθενας διαβαζει και αντιλαμβανεται τον νομο οπως του καπνισει και τον εφαρμοζει κατα το δοκουν .
    Συνεπικουρει και η πανταχου απουσα πολιτεια ,που αλλου πατει κι’ αλλου βρισκεται και ιδου τα αποτελεσματα !
    Ο πιο απειθαρχος ,ασυνεπης και ανυποληπτος λαος σε ολοκληρη την οικουμενη .
    Ενας λαος που δεν ειναι αξιος ουτε το καπνισμα να απαγορευσει αν και προσπαθει γι’ αυτο εδω και 180 χρονια ,περιπου .

    Και αντι να ειμαστε πρωτοποροι στα μετρα ανιχνευσης και τιμωριας του καθε απατεωνα ,διαδηλωνουμε με μανια κατα των καμερων των αστυνομικων μετρων και αλλων μετρων που θα εβαζαν μια σειρα στο νεοελληνικης εμπνευσεως χανειο που ολοι μαζι δημιουργησαμε και συντηρουμε εδω και δεκαετιες !!!

    Μονο η Ηλεια ειναι ετσι ,νομιζετε ; Η βρηκατε δικαιολογια την κριση ,παλι ;;;
    ΟΛΟΚΛΗΡΗ η χωρα βρωμαει !
    Εσεις που ζειτε !;!
    Η Τριπολη ειναι καλυτερη ; Ουτε τα σκουπιδια δεν μπορειτε να τακτοποιησετε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *