Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων 6-9-11

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Συμψηφισμός επιστροφής φόρου-εισφοράς”.

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι “το συμψηφισμό της επιστροφής φόρου εισοδήματος με τις έκτακτες εισφορές και το τέλος επιτηδεύματος για περίπου 600.000 φορολογουμένους, με πιστωτικό σημείωμα που δεν το έχουν παραλάβει ακόμα, μελετά το οικονομικό επιτελείο, υπό το φόβο της μη ανταπόκρισης των πολιτών από την οικονομική δυσπραγία”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Οι εκλογές προ των πυλών!”

Η εφημερίδα γράφει ότι “ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση αν δεν υιοθετηθεί από τον πρωθυπουργό η πολιτική του πρόταση για ψήφιση με αυξημένη πλειοψηφία (δηλαδή των 3/5 του αριθμού των βουλευτών)της νέας δανειακής σύμβασης προετοιμάζει ο Βαγγέλης Βενιζέλος”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Αντίστροφη μέτρηση για χρεωκοπία”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “όλα δείχνουν χρεωκοπία. Οι αρνητικές εξελίξεις στο πεδίο των διαπραγματεύσεων για την οριστικοποίηση του νέου δανειακού πακέτου, τα νέα μαύρα ρεκόρ στις ομολογιακές αγορές, η διαρκής καταβαράθρωση του Χρηματιστηρίου στα ταμπλό του οποίου αντανακλάται η αντίδραση της αγοράς για την καθίζηση των δεικτών της πραγματικής οικονομίας, επιβεβαιώνουν την προειδοποίηση των διεθνών παραγόντων και των εγχώριων φωνών”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Δραχμο-φονιάδες για να μείνουν στην εξουσία!”

Η εφημερίδα γράφει ότι “έντρομοι μπροστά στα γκάλοπ που δείχνουν την πλήρη κατάρρευσή τους, οι “δραχμοφονιάδες” της κυβέρνησης επιστρατεύουν τώρα τα πιο άθλια σενάρια για να τρομοκρατήσουν τους πολίτες και να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία”.

ΕΘΝΟΣ: “Βεντέτα για… προσωπική διαφορά”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “στη σκληρή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, η τρόικα επιμένει να γίνουν δραστικές περικοπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων. Ακολουθεί τακτική βεντέτας”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Σατανικό σχέδιο για να ξεγράψουν τον Χριστό από την ανθρώπινη ιστορία!…

Σύμφωνα με την εφημερίδα “η κυβέρνηση της άθεης πρωθυπουργού της Αυστραλίας αφαιρεί το “προ Χριστού” και το “μετά Χριστόν” από τα σχολικά εγχειρίδια για να το αντικαταστήσει με το νεοταξίτικο “πριν και μετά την Κοινή Εποχή!”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Βράζει η Ευρώπη. “Κλοτσοσκούφι” η Ελλάδα”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “οι πρωτοφανείς καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις θέτουν σε κίνδυνο τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου. “Μίνι κραχ” στα χρηματιστήρια και σενάρια τρόμου για την Ελλάδα και το μέλλον της Ευρωζώνης”.

ΕΣΤΙΑ: “Ο υπαίτιος για το έλλειμμα”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “ο κ.Παπανδρέου κατηγορεί διεθνώς τη ΝΔ ως υπεύθυνη για την εκτίναξη του δημοσιονομικού ελλείμματος. Αφ’ης στιγμής ανήλθε εκείνος στην εξουσία, δεν έχει παύσει να επιρρίπτη ευθύνες στους προκατόχους του”.

Η ΑΥΓΗ: “Ο εφιάλτης των τραπεζών πάνω από την Ευρώπη”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “μαύρη Δευτέρα στα χρηματιστήρια λόγω φόβων κατάρρευσης τραπεζών, υποβάθμισης της Ιταλίας και του ελληνικού “προβλήματος”. Φουντώνουν πάλι τα σενάρια εξόδου από το ευρώ τα οποία διαψεύδουν Μέρκελ, Ρομπάι, Λαγκάρντ”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Κόβουν 32.500 αναπηρικές συντάξεις”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “σε επανεξέταση όλων των αναπηρικών συντάξεων ακόμη και των οριστικών, καθώς και των προνοιακών επιδομάτων θα προχωρήσει το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), με στόχο να μειωθούν οι αναπηρικές συντάξεις κατά 32.500”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Βαρύ κλίμα για την Ελλάδα στην ΕΕ”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “η διακοπή των συζητήσεων με την τρόικα και η προφανής αδυναμία της Ελλάδας να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους και τις διαρθρωτικές αλλαγές που προβλέπουν το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο έχουν διαμορφώσει ένα ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα για τη χώρα μας στην Ευρώπη, επιτρέποντας σε στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας να επαναφέρουν σενάρια για έξοδο από το ευρώ”.

Η ΝΙΚΗ: “Το σχέδιο “Ιφιγένεια” για να εξευμενίσουν την τρόικα”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “στο βωμό της μείωσης των δαπανών στο δημόσιο τομέα θα θυσιαστούν χιλιάδες υπάλληλοι με το πρόσχημα της εργασιακής εφεδρείας. Αλλάζει πάλι το νέο μισθολόγιο πριν καν εφαρμοστεί, στο στόχαστρο τα επιδόματα των ρετιρέ και η προσωπική διαφορά”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Με φωτοτυπίες αντί για βιβλία ανοίγουν τα σχολεία”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “για πρωτόγνωρη και απαράδεκτη κατάσταση στα σχολεία κάνουν λόγο οι δάσκαλοι, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι τα έξοδα εκτύπωσης φωτοτυπιών και DVD θα κληθούν να πληρώσουν οι ήδη υπερχρεωμένες και υποχρηματοδοτημένες σχολικές επιτροπές και οι γονείς”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Απαγόρευση ίδρυσης συλλόγου γιατί παλεύει ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ!”

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “αντιδραστική, προκλητική και άκρως επικίνδυνη για το λαό η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λαμίας, που απαγορεύει την ίδρυση του Συλλόγου Σπουδαστών των ΤΕΙ Λαμίας, επειδή δηλώνει πως βρίσκεται σε αντίθεση και θα παλεύει ενάντια στους στόχους του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ!”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Εφορία-Έρχεται το τριπλό χαράτσι”.

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι “μέχρι και την επόμενη εβδομάδα καταφθάνει σε 2,3 εκατ.φορολογουμένους η λυπητερή της έκτακτης εισφοράς, του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς για πολυτελή αυτοκίνητα, σκάφη, πισίνες”.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ” Τα σχολεία της …φωτοτυπίας”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Καθηγητές και φοιτητές κατά των καταλήψεων”.

ΕΞΠΡΕΣ: “Αύξηση 3,5% των εσόδων σημειώθηκε τον Αύγουστο”.

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι “σημάδια ανάκαμψης εμφανίζουν τα έσοδα του δημοσίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π.Οικονόμου τα έσοδα σημείωσαν αύξηση περίπου 3,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Στο κόκκινο η Ευρωζώνη. Συναγερμός σε Βρυξέλλες- Φραγκφούρτη”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “αγωνιώδεις εκκλήσεις στους ηγέτες για συνολική λύση στην κρίση χρέους.Γιόζεφ Ακερμαν:Πολλές τράπεζες στην Ευρώπη δεν θα επιβιώσουν. Ζαν Κλοντ Τρισέ: εφαρμόστε άμεσα τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου. Χέρμαν Βαν Ρομπάι:Αποκλείεται να βγει η Ελλάδα από το ευρώ”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Τριπλή τορπίλη στις αγορές”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “τριπλό μέτωπο φόβου κλονίζει ξανά τις αγορές και απειλεί το ευρώ σε μία εβδομάδα -σταθμό για τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης. Βυθίστηκαν τα χρηματιστήρια, υποχώρησε το ευρώ και εκτινάχθηκαν spreads-CDS”

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Ερχεται κρίσιμο τριήμερο για το ελληνικό πρόβλημα”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “ιδιαίτερα κρίσιμο είναι το τριήμερο που αρχίζει από αύριο για την Ελλάδα, καθώς αναμένεται να διαμορφωθεί το μελλοντικό κλίμα και να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για τον τρόπο επίλυσης της κρίσης χρέους”.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=307324

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *