Κιλτ ή φουστανέλα Ντυθείτε κατάλληλα και αυξήστε τον αριθμό των σπερματοζωαρίων σας

κιλτ ευζωνοιΝέα Υόρκη
Το είδος και το στυλ των ανδρικών ρούχων ενδεχομένως να παίζει ρόλο στην ανδρική υπογονιμότητα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Scottish Medical Journal.

Οι επιστήμονες εικάζουν ότι τα κιλτ –το γνωστό παραδοσιακό ανδρικό ένδυμα των σκοτσέζων- μπορούν να ενισχύσουν την ανδρική γονιμότητα, παρέχοντας ταυτόχρονα και ψυχολογικά οφέλη.

Οι ειδικοί βασίζουν τον ισχυρισμό τους σε υπάρχουσες μελέτες που αποδεικνύουν ότι ο αριθμός των σπερματοζωαρίων αυξάνει όταν η περιοχή του όσχεου έχει χαμηλότερη θερμοκρασία. Μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2012 έχει δείξει ότι οι άνδρες που φορούν μποξεράκια εν αντιθέσει με τα σλιπ,είχαν υψηλότερο αριθμό σπερματοζωαρίων.

«Σύμφωνα με την ιατρική βιβλιογραφία για τη θερμοκρασία του όσχεου, η σπερματογένεση και η γονιμότητα των ανδρών που φορούν τακτικά κιλτ, κατά τη διάρκεια των ετών που επιθυμούν να αποκτήσουν απογόνους, συνολικά, έχουν ποσοστά καλύτερης ποιότητας σπέρματος και υψηλότερη γονιμότητα», αναφέρουν στην έκθεσή τους οι επιστήμονες.

Και άλλες έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δραστηριότητες που συνεπάγονται αύξηση της θερμοκρασίας στην περιοχή του όσχεου, όπως η σάουνα και η τοποθέτηση του λαπτοπ στα πόδια, επηρεάζουν αρνητικά τον αριθμό των σπερματοζωαρίων καθώς και την κινητικότητά τους.

Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να φορέσετε κιλτ; «Μα, φυσικά, χωρίς εσώρουχο», απαντούν οι συγγραφείς της μελέτης.

«Υπάρχουν ισχυρά ψυχολογικά οφέλη για όσους φορούν κιλτ», επισημαίνουν οι ερευνητές προσθέτοντας ότι το «βασικότερο, είναι το αίσθημα αρρενωπότητας και υπερηφάνειας και ο θαυμασμός των γυναικών».

«Και επειδή το κιλτ είναι ένα καθαρά ανδρικό ένδυμα, δεν θα πρέπει να ντρέπεστε ή να διστάζετε να το φορέσετε, πόσο μάλλον όταν έχει και θεραπευτικό σκοπό, βελτιώνοντας την ποιότητα και την ποσότητα του σπέρματος σας», υπογραμμίζουν οι επιστήμονες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι θα πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω ο συσχετισμός ώστε να επαληθευθούν τα αποτελέσματα σε μεγαλύτερα δείγματα πληθυσμού.

Μέχρι συμβεί αυτό πάντως, δεν χρειάζεται να γίνετε «σκοτσέζοι» καθώς και η ελληνική φουστανέλα παρέχει τα ίδια ακριβώς οφέλη στην ανδρική γονιμότητα!

health.in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *