Βάση δεδομένων-εφιάλτης διά χειρός (του απίθανου) Θεοχάρη

θεοχαρης Ενα περιουσιολόγιο-εφιάλτη στη ζωή των πολιτών, που θα παρακολουθεί ηλεκτρονικά τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τα τιμαλφή που βρίσκονται στα σπίτια αλλά και τα κάθε είδους αντικείμενα μεγάλης αξίας (πίνακες ζωγραφικής κ.λπ.), τις δαπάνες για τηλέφωνα, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, τα έξοδα φροντιστηρίων των παιδιών, τις αγορές που πραγματοποιήθηκαν μέσω πιστωτικών καρτών και τις μεταβολές στην ακίνητη περιουσία ετοιμάζει ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Ολοφάνερο είναι ότι λείπουν τα λεφτά από το χρεοκοπημένο κράτος, που αναζητεί παντού πόρους δεν ορρωδεί προ ουδενός και, βέβαια, καθιστά δυνητικά τον κάθε Ελληνα (ανεξάρτητα αν είναι πλούσιος ή φτωχός) αντικείμενο εκβιασμών ή άλλων έκνομων ενεργειών, από τις οποίες υποτίθεται ότι ένα ευνομούμενο κράτος προστατεύει τους πολίτες του. Η διατήρηση της εμπιστευτικότητας των στοιχείων εννοείται ότι δεν ισχύει στην περίπτωσή μας και δεν έχει αξία ούτε καν να την επικαλεστούν οι αρμόδιοι.

 

Το νέο σύστημα περιέγραψε πρόσφατα σε φορολογικό συνέδριο ο Χ. Θεοχάρης, λέγοντας ότι οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα χρησιμοποιούν ως στοιχεία προσδιορισμού του ετήσιου εισοδήματος κάθε φορολογουμένου:

-τις δαπάνες που πραγματοποίησε εντός του προηγουμένου έτους για την πληρωμή λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και τηλεφώνων, για την εξόφληση δόσεων δανείων και πιστωτικών καρτών, για την αποπληρωμή ασφαλιστικών συμβολαίων, διδάκτρων και νοσηλίων,

-τα ποσά που έχει καταθέσει στις τράπεζες και όλες τις λοιπές αποταμιεύσεις του,

-τις δαπάνες που πραγματοποίησε για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα, αυτοκίνητα, μετοχές, ομόλογα κ.λπ.), καθώς και την αξία των περιουσιακών στοιχείων που ήδη έχει.

Επίσης, οι πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας» αναφέρουν ότι κάθε φορολογούμενος θα υποχρεωθεί να δηλώσει: α) Αποταμιεύσεις: Καταθέσεις στις τράπεζες, τοποθετήσεις σε μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια.

β) Ακίνητα: Κατοικίες και λοιπά κτίσματα, πισίνες, οικόπεδα, αγροτεμάχια και λοιπές εδαφικές εκτάσεις.

γ) Κινητά περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας: Ι.Χ. αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, λοιπά οχήματα, σκάφη αναψυχής, εναέρια μέσα μεταφοράς (αεροπλάνα, ελικόπτερα κ.λπ.), έργα τέχνης, κοσμήματα κ.λπ. δ) Τις δαπάνες που έκανε για την απόκτηση όλων των παραπάνω περιουσιακών στοιχείων.

ε) Συμμετοχές σε επιχειρήσεις οποιασδήποτε νομικής μορφής: κεφάλαια τοποθετημένα σε Ανώνυμες Εταιρίες, Εταιρίες Περιορισμένης Ευθύνης, Ομόρρυθμες ή Ετερόρρυθμες Εταιρίες και ατομικές επιχειρήσεις.

στ) Εσοδα που εισπράχθηκαν από τη ρευστοποίηση επενδύσεων ή την πώληση περιουσιακών στοιχείων.

 

 

 

Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία το εισόδημα που θα προκύπτει με βάση τα παραπάνω ποσά είναι μεγαλύτερο από το δηλωθέν, ο φορολογούμενος θα υποχρεώνεται να πληρώνει υπέρογκα ποσά πρόσθετων φόρων και προσαυξήσεων.

 

 

 

Το φακέλωμα όλης της περιουσίας των Ελλήνων (κινητής και ακίνητης) είναι ο νέος μείζων στόχος του υπουργείου Οικονομικών, με πρόσχημα την πάταξη της φοροδιαφυγής. Τα στοιχεία θα συγκεντρώνονται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), ενώ κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει για μυστικότητα στην τήρησή τους. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχει αποδειχτεί ότι είναι σουρωτήρι και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο τα στοιχεία αυτά να χρησιμοποιηθούν για εκβιασμούς αλλά και για έναν σωρό άλλες παράνομες πράξεις σε βάρος των πολιτών.

Οι φορολογούμενοι θα υποχρεούνται να δηλώνουν τραπεζικές καταθέσεις, τοποθετήσεις σε μετοχές, τα κρατικά ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια. Θα πρέπει επίσης να περιγράφουν τα κοσμήματα που υπάρχουν στα σπίτια τους, αλλά και τα έργα τέχνης που κοσμούν τους τείχους των κατοικιών τους κ.λπ., καθώς υποτίθεται ότι δείχνουν υψηλό «δείκτη ευμάρειας».

Και δέσμευση ποσών

Το σύστημα με την ηλεκτρονική καταγραφή της περιουσίας των Ελλήνων έχει αέρα δυτικού επιτεύγματος, αλλά η βάση της λογικής του είναι καθαρά οθωμανική, καθώς αποσκοπεί παντί τρόπο στην είσπραξη εσόδων, όχι απαραίτητα από αυτούς που χρωστούν στο Δημόσιο, αλλά κυρίως από αυτούς που έχουν μια ελάχιστη περιουσία και μπορούν με βάση αυτή να εκβιαστούν.

Με τον τρόπο αυτόν το υπουργείο Οικονομικών θα μπορεί να δεσμεύει άμεσα τις καταθέσεις, όταν ο φορολογούμενος χρωστά ακόμα και ένα ευρώ στην Εεφορία ή όταν αρνείται να ρυθμίσει τις φορολογικές του υποχρεώσεις. Και με δεδομένο ότι έχει καταργηθεί το φορολογικό απόρρητο, το υπουργείο Οικονομικών θα μπορεί να διαθέσει τα στοιχεία αυτά και στους ιδιώτες ελεγκτές που έχουν αναλάβει το κυνήγι των οφειλετών του Δημοσίου.

 

One thought to “Βάση δεδομένων-εφιάλτης διά χειρός (του απίθανου) Θεοχάρη”

  1. Δεν με χαλαει καθολου !!!

    Θελω να μπει ενα τελος στην απατη που συντελειται τοσες δεκαετιες σ’ αυτη τη χωρα .
    Ολοι λεφτα δεν εχουν και ο φτωχοτερος εχει τρια σπιτια και δυο αυτοκινητα !!!
    Θα ηθελα να μαθω ,ας πουμε ,πως ο γειτονας δουλευει τρεις ωρες την ημερα και κυκλοφορει με το τελευταιο μοντελο SUV της BMW !;!
    Πως ο υδραυλικος μου ,που δεν κοβει ποτε αποδειξη ,εφτασε να κανει διακοπες στη Hawaii !;!;!
    Πως συναδελφοι εχουν γυρισει ολο τον κοσμο ,πηγαινoντας σε συνεδρια για τη ρημαδα τη συνεχιζομενη εκπαιδευση ,σχεδον καθε Σαββατοκυριακο !!!
    Πως στο διαβολο ,ενω κλαιγομαστε οτι τα λεφτα του μισθου δεν φτανουν ,ολες οι καφετεριες και τα εστιατορια ειναι γεματα !;!;!
    Να κλαιγονται οι εργαζομενοι στο δημοσιο και τις ΔΕΚΟ οτι τους κοψαν το μισθο ,ενω ξερουμε πολυ καλα οτι δουλευαν σε δυο δουλειες !!!

    Ναι ,τετοιο συστημα μας πρεπει !!! Ονομαστε το οπως θελετε !!!
    Μονο ετσι θα μαθει ο καθε αξεστος και μονοχνωτος Ελληναρας οτι ΟΦΕΙΛΕΙ ,αν θελει να βρισκεται σ’ αυτη τη χωρα ,να αποδιδει απο τα κερδη του !

    ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ ,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΚΟΡΟΪΔΑ !!!!!!!!!!!!!!!!

    Βαρεθηκα τα μυξοκλαματα του καθενος οτι ” δεν του φτανουν ” και ” δεν εχει να φαει ” και απ’ την αλλη να παιρνει η τροχαια εκτακτα μετρα για εκδρομες και εξοδους ,καθε τρεις και λιγο !!!

    Αντε μπραβο !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *