Ιατρικός Σύλλογος Λάρισσας. Απόφαση Γενικής Συνέλευσης

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
« Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ »
Ν.Π.Δ.Δ.
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ, 1-9-2011

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας που πραγματοποιήθηκε  την 1η Σεπτεμβρίου 2011, ασχολήθηκε λεπτομερώς με τις προτάσεις των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων Υγείας και Εργασίας για την απασχόληση και την αποζημίωση των γιατρών στο πλαίσιο του ΕΟΠΥΥ και αποφάσισε τα ακόλουθα:

Α. Απορρίπτει στο σύνολό του το κυβερνητικό σχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ, ως απαράδεκτο και επικίνδυνο για την περίθαλψη των πολιτών, την αξιοπρέπεια του Έλληνα γιατρού και του ιατρικού έργου.

Β. Καλεί τα συναρμόδια υπουργεία να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση του απαράδεκτου σχεδίου τους για τον ΕΟΠΥΥ και να επανεξετάσουν συνολικά το σχεδιασμό τους βάσει των προτάσεων της ιατρικής κοινότητας.

Γ. Καλεί το σύνολο των γιατρών της χώρας να αντιδράσουν συνολικά και μαχητικά στις διαγραφόμενες σε βάρος τους και σε βάρος της υγείας του λαού, εξελίξεις, που υπαγορεύονται από μια απάνθρωπη και ανεδαφική πολιτική για την υγεία στο όνομα της οικονομικής κρίσης.

Δ. Συμμετέχει στην έναρξη των  κινητοποιήσεων ΟΛΩΝ των Ιατρικών Κλάδων , με πρώτη την προγραμματισμένη 48ωρη προειδοποιητική Πανελλήνια Πανιατρική Απεργία για τις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2011, με αφορμή την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπως αυτή αποφασίστηκε από τη Γ.Σ. ΟΛΩΝ των Προέδρων και των Εκπροσώπων των Ιατρικών Συλλόγων της επικράτειας στις 20 Αυγούστου στην Αθήνα.

Ε. Καλεί όλους τους συναδέλφους συνειδητά να μην υπογράψουν την απεχθή και υποτιμητική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

ΣΤ. Εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας να αναστείλει την έκδοση των τυχών αιτούμενων πιστοποιητικών  για τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ για διάστημα  3 – 6 μηνών. Επίσης εντέλει το Δ.Σ. να εφαρμόσει πιστά το άρθρο35 παρ.3 και 4 του Ν3418/2005 (Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας), ενεργοποιώντας πειθαρχικές κυρώσεις,  για κάθε παραβάτη γιατρό που δεν θα συμμορφώνεται  με τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων του Συλλόγου μας και του Π.Ι.Σ.

-2-

Ζ. Στέκεται στο πλευρό της νέας γενιάς γιατρών, που οδηγούνται είτε στην ανεργία και υποαπασχόληση, είτε ωθούνται στην μετανάστευση.

Η. Εξουσιοδοτεί το Δ.Σ να συμμετάσχει σε όλες τις συσκέψεις των ιατρικών φορέων σε Πανθεσσαλικό ή Πανελλαδικό επίπεδο, για την περαιτέρω οργάνωση των κινητοποιήσεων απέναντι στην επιχειρούμενη απαξίωση των λειτουργών της υγείας και την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση ψηφίζει :

1.      Την ενεργοποίηση προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για την αντισυνταγματικότητα του Νόμου που παραδίδει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε εξωϊατρικές επιχειρήσεις, διότι προσβάλλει το συνταγματικό δικαίωμα της προστασίας της υγείας (Σύνταγμα της Ελλάδος, Άρθρο 5, παρ. 5 και 21)

2.      Την υποβολή αγωγών σε Προέδρους – Διοικητές Ασφαλιστικών Οργανισμών, για τη μη εμπρόθεσμη εξόφληση των οφειλών τους στους γιατρούς, με την συνδρομή των Ιατρικών Συλλόγων και του Π.Ι.Σ.

3.      Την υποβολή μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου που διαπομπεύει δημοσίως τον Ιατρικό Κλάδο, χωρίς τελεσίδικες αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

4.      Την έκφραση άμεσης στήριξης προς τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς και τις πρόσφατες αποφάσεις που έλαβε το Γενικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ.

Προς υλοποίηση ΟΛΩΝ των ανωτέρω, η Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κηρύσσει τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2011 ως μήνα κινητοποιήσεων όλων των Ιατρικών Κλάδων, τονίζοντας παράλληλα την σημασία της ενότητας όλων των γιατρών και της καθολικής συμμετοχής τους στις κινητοποιήσεις .

ΓΙΑ ΤΗΝ Γ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                      ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *