Η κυβέρνηση “τελειώνει” επετηρίδα-αρχαιότητα στο Δημόσιο

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣΡιζικές αλλαγές στο καθεστώς της επετηρίδας και της αρχαιότητας στο Δημόσιο σχεδιάζει να προωθήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών. Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Γιάννης Στουρνάρας, τάχθηκε υπέρ της ποιοτικής αναβάθμισης του δημοσίου τομέα και δήλωσε, ανάμεσα στα άλλα: «Θεωρώ ότι έχει κλείσει το θέμα των υποχρεωτικών αποχωρήσεων, τώρα μένει η υλοποίηση. Η συνεχής ποιοτική αναβάθμιση του Δημοσίου δεν συνεπάγεται νέες αποχωρήσεις, αλλά μια διαρκή διαδικασίας βελτίωση» είπε χαρακτηριστικά.

 

Σύμφωνα με τον υπουργό, στις επόμενες επαφές της κυβέρνησης με την τρόικα θα τεθεί το θέμα της μείωσης των φορολογικών συντελεστών στην εστίαση, αλλά και η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του φόρου μεταβίβασης ακινήτων.

 

Σε ό,τι αφορά στις τράπεζες, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες για τον κίνδυνο αφελληνισμού τους, ενώ για την Εθνική και τη Εurobank σημειώνει ότι οι επόμενες κινήσεις θα εξαρτηθούν από το εάν θα καλύψουν το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην ανακεφαλαιοποίηση. «Πρωταρχικό ζητούμενο της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή» τονίζει ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι στην ουσία γίνεται διαχωρισμός μεταξύ φορολογικής πολιτικής, που ασκείται από το ΥΠΟΙΚ, και εφαρμογής της πολιτικής , που ασκείται από το νέο γγ. Εσόδων που, όπως αναφέρει, «χαίρει πλέον ουσιαστικής ανεξαρτησίας στην άσκηση των καθηκόντων του».

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113030047

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *