«Υγεία Μπροστά» λένε οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο πρώτο TEDMED στην Ελλάδα

γιατροι χωρις συνοραΑθήνα

Στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση θα βρεθούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σήμερα, Κυριακή μαζί με διακεκριμένους έλληνες και ξένους ομιλητές για να παρουσιάσουν με πρωτοποριακές ζωντανές ομιλίες τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της υγείας.

 

Με σύνθημα «Health Forward (Υγεία Μπροστά)» και με σύμμαχο την ιατρική για μια ποιοτικότερη ζωή, το TEDMED Live Athens 2013 στρέφει το βλέμμα στις προκλήσεις του μέλλοντος και αποτελεί μία εκδήλωση με εξαιρετικούς ομιλητές, διαδραστικά δρώμενα και ιδέες για σκέψη.

 

Το TEDMED διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την ευγενική υποστήριξη του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και φιλοδοξεί να γίνει μια ανοικτή πλατφόρμα διαλόγου γύρω καυτά επιστημονικά ζητήματα, διεγείροντας τη φαντασία, προσφέροντας έμπνευση, κινητοποιώντας τη σκέψη.

 

Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι ο Δρ Μανίκα Μπαλασεγκαράμ, Γενικός Διευθυντής της μόνιμης εκστρατείας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την πρόσβαση στα φάρμακα, ο Μπεν Ματτέο, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Eos Neuroscience, ο Παντελής Γιαννακόπουλος, Διευθυντής των τμημάτων Ψυχιατρικής και Γηριατρικής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Γενεύης και Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Γενεύης και Λοζάνης, ο Δρ. Ιωάννης Γούσιας, Πρωτοπόρος Ερευνητής στον τομέα των Νευροεπιστημών και άλλοι.

 

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να κάνει ένα σύντομο ταξίδι στη Μεσόγειο με το μουσικό συγκρότημα Encardia που εμπνέεται, μελετά και παίζει μουσική από τις περιοχές του Ιταλικού Νότου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου

 

Μια σειρά παράλληλων δράσεων φιλανθρωπικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, αλλά και για την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας, θα πραγματοποιηθούν πριν και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

 

Newsroom ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *