Συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών (Ι.Σ.Σ.) στην Παν-Ιατρική Απεργία στις 8 -9 Σεπτεμβρίου 2011.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Ν.Π.Δ.Δ.
ΤΣΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 12-ΣΕΡΡΕΣ ΤΗΛ: 2321022202 Σέρρες 5/9/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών (Ι.Σ.Σ.) στην Παν -Ιατρική Απεργία στις 8 -9 Σεπτεμβρίου 2011.
Σε ένα διαρκώς ζοφερότερο τοπίο οικονομικής ύφεσης και μετά την κατεδάφιση μισθών, συντάξεων και θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων, οι Έλληνες πολίτες και ο ιατρικός κόσμος πλήττονται στον ευαίσθητο τομέα της Δημόσιας Υγείας.
Με την εφαρμογή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) στον οποίο συμπεριλαμβάνονται ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ.
1.    Μερίδα ιατρικού κόσμου (21.000 ιδιώτες ιατροί που θα συμμετέχουν στον ΕΟΠΥΥ) ευτελίζεται και εμπαίζεται ακόμη μία φορά εφ όσον κοστολογείται η προσφορά τους σε μεικτές αμοιβές 1300 ευρώ μηνιαίως κατά μέσο όρο.
2.    Οι υπόλοιποι ιδιώτες ιατροί μένουν εκτός ασφαλιστικών ταμείων και αφανίζονται επαγγελματικά με τον Υπουργό Υγείας να κρατά επτασφράγιστο μυστικό το αυτονόητο δικαίωμα τους στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και την αναγραφή ιατρικών παραπεμπτικών.
3.    Εκατομμύρια ασφαλισμένοι (όλων πλέον των μεγάλων ασφαλιστικών ταμείων) θα συνωθούνται καθημερινά στα 4ωρα ιατρεία των ιατρών του ΕΟΠΥΥ με την ταλαιπωρία να κορυφώνεται.
4.    Μειώνονται κρεβάτια Δημοσίων νοσοκομείων, γεγονός που θα συμπαρασύρει σε μειώσεις υπηρετούντων Ιατρών -Νοσηλευτών.
5.    Προωθείται η απρόσκοπτη λειτουργία εξω-ιατρικών κερδοσκοπικών Εταιρειών Υγείας μετά την ψήφιση του νόμου που καταργεί την αναγκαιότητα αυτών των εταιρειών να ανήκει σε ιατρούς.
Το Δ.Σ. του Ι.Σ.Σ. καλεί τους ιατρούς-μέλη του – Σε μαζική συμμετοχή στην Παν-Ιατρική Απεργία – στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2011.
– Σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 8μ.μ. στο ξενοδοχείο ELPIDA SPA & RESORT
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος Καλώτα                                                                                                  Η Γ.Γραμματέας
Χρύσα Καραγιαννίδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *