Νέα διαδήλωση για την υγεία στην Ισπανία

ispania ygeiaΠολλές χιλιάδες γιατροί, νοσοκόμες και άλλοι επαγγελματίες του κλάδου υγείας πραγματοποίησαν γτην Κυριακή ακόμα μία διαδήλωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές που επηρεάζουν τον τομέα και τα σχέδια μερικής ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

 

Σύμφωνα με τους οργανωτές, 70.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία, την πέμπτη που πραγματοποιείται φέτος στην ισπανική πρωτεύουσα. Η αστυνομία από την πλευρά της έκανε λόγο για 3-5.000 διαδηλωτές.

 

Οι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους φορούσαν λευκές μπλούζες, ξεκίνησαν από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία και έκαναν πορεία προς το κέντρο της πόλης φωνάζοντας «Τίποτα, τίποτα, τίποτα για τον ιδιωτικό τομέα».

 

Οι επαγγελματίες του κλάδου υγείας διαφωνούν με την παραχώρηση της διαχείρισης 20 μεγάλων νοσοκομείων και 27 κέντρων υγείας σε ιδιώτες, όπως σχεδιάζει η τοπική κυβέρνηση της Μαδρίτης.

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος λιτότητας για την εξοικονόμηση 159 δισεκατομμυρίων ευρώ προκειμένου η χώρα να βγει από τη δημοσιονομική κρίση μέχρι το 2014 η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι περιέκοψε κατά 7 δισ. ευρώ τις δαπάνες του τομέα υγείας.

http://www.zougla.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *