Συνελήφθη γιατρός-μαϊμού

GIATRIANERGIAΣυνελήφθη χθες στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής ΚΑΤ από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας ένας άνδρας 54 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για απάτη, κατ’ επάγγελμα οικειοποίηση της ιατρικής ιδιότητας και ψευδή δήλωση στοιχείων για την έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

 

Είχε προηγηθεί καταγγελία ιδιώτη, απόστρατου αστυνομικού, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος εμφανιζόταν ως ιατρός, που εφαρμόζει μάλιστα σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους για την καταπολέμηση κάθε μορφής καρκίνου, χωρίς να απαιτείται χειρουργική επέμβαση, αλλά με τη χρήση «κοκτέιλ φαρμάκων», που ισχυριζόταν ότι παρασκευάζει ο ίδιος, συνεργαζόμενος με επιστημονική ομάδα ιατρών.

 

Σε πρόσφατη μεταξύ τους συνάντηση στο ΚΑΤ Κηφισιάς και μάλιστα στον προαύλιο χώρο του -καθ’ υπόδειξη του «ιατρού», αφού ισχυρίστηκε ότι συνεργάζεται με επιστημονική ομάδα ιατρών του νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ», ενώ παλαιοτέρα δούλευε στο ΚΑΤ- απαίτησε από τον καταγγέλλοντα το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ, εκ των οποίων τα μισά έπρεπε να δοθούν ως προκαταβολή άμεσα, προκειμένου να επιμεληθεί τη θεραπεία συγγενικού του προσώπου.

 

Στην ιδία συνάντηση, αφού είδε τις εξετάσεις του ασθενούς, ζήτησε επιπλέον το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ ως έξοδα μετακίνησης, προκειμένου να μεταβεί στην επαρχιακή πόλη όπου διαμένει ο ασθενής, δήθεν για να τον εξετάσει προσωπικά και να αρχίσει τη θεραπεία.

 

Έπειτα από συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, κανονίστηκε νέα συνάντηση χθες στον προαύλιο χώρο του ΚΑΤ, προκειμένου να του δοθούν τα έξοδα μετακίνησης και συγκεκριμένα το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, κατά τη συνάντηση, και τα υπόλοιπα 200 ευρώ στην επαρχιακή πόλη όπου θα μετέβαινε. Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο 54χρονος συνελήφθη, έχοντας στην κατοχή του το προσημειωμένο ποσό των 300 ευρώ.

 

Από την έρευνα που επακολούθησε προέκυψε ότι ο συλληφθείς δεν είναι καταχωρημένος στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ενώ επιπλέον δεν υπάρχει κανένας ιατρός με τα συγκεκριμένα στοιχεία ταυτότητας. Προέκυψε, επίσης, ότι παρουσιάζονταν συστηματικά και κατ’ επάγγελμα ως ιατρός, καθώς είχε εφοδιαστεί με Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας όπου αναγραφόταν το εν λόγω επάγγελμα, κατά δήλωσή του. Το συγκεκριμένο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας κατασχέθηκε και απεστάλη στην αρμόδια Υπηρεσία έκδοσης ώστε να ανακληθεί.

 

Επιπλέον κατασχέθηκε το κινητό του τηλέφωνο, ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων που τον βαραίνουν.

 

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

http://www.zougla.gr/

 

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *