Φορείς αναλαμβάνουν πρωτοβουλία και πιέζουν για λύσεις των μεγάλων προβλημάτων του Παναρκαδικού Νοσοκομείου!

Παναρκαδικό ΝοσοκομειοΜία συγκέντρωση φορέων της Αρκαδίας έγινε την Πέμπτη (18-4-2013), στο Επιμελητήριο κι εκεί συζητήθηκαν τα προβλήματα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, καθώς επίσης ο τρόπος με τον οποίο οι φορείς θα μπορούσαν να επέμβουν εποικοδομητικά.

Μεταξύ άλλων, επισήμαναν την δραματική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας προς τους πολίτες της Αρκαδίας  λόγω  της υποστελέχωσης σε Ιατρικό, Νοσηλευτικό και  Διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου, της ποιότητας και ποσότητας του αναλωσίμου υγειονομικού υλικού, τις ελλείψεις σε Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν όσον αφορά την Επέκταση – Αναδιάρρυθμιση, Ανακαίνιση του Νοσοκομείου.

Σκοπός των φορέων θα είναι:

1) Η διαρκής προσπάθεια για τη βελτίωση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης και των από αυτό παρεχόμενων υπηρεσιών.

2) Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας της Τρίπολης και του Νομού Αρκαδίας γενικότερα για κάθε θέμα που σχετίζεται με τη λειτουργία του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης.

3) Η εντόπιση και η μελέτη των προβλημάτων του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης και η συμβολή στην επίλυση αυτών.

4) Η συμβολή στον εκσυγχρονισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων και πάσης φύσεως εξοπλισμού του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης.

5)) Η επιστημονική μελέτη και έκφραση υπεύθυνης γνώμης σε κάθε μορφωτικό, κοινωνικό, οικονομικό και γενικότερα σε κάθε θέμα που αφορά την ψυχική και σωματική υγεία των κατοίκων του Νομού Αρκαδίας.

Για να πετύχουν τους σκοπούς αυτούς, οι φορείς θα επιδιώξουν να το κάνουν:

1) Με παραστάσεις και οχλήσεις στις κατά περίπτωση αρμόδιες αρχές του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τη διεκδίκηση πόρων και άλλων μέσων.

2) Με τη στενή συνεργασία με όλους τους συλλόγους των Αρκάδων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

3) Με τη διαρκή επαφή με τους κατοίκους του Νομού Αρκαδίας, το προσωπικό που εργάζεται στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, συλλόγους που έχουν τους ίδιους ή παραπλήσιους σκοπούς, επιστημονικά σωματεία και γενικότερα με όλους τους κοινωνικούς παράγοντες.

4) Με την συνεχή συνεργασία με το Συμβούλιο Διοίκησης του Νοσοκομείου για την επίλυση εκτάκτων προβλημάτων.

http://kalimera-arkadia.gr/arkadia/28679-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *