Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας. Συνέντευξη Διοιηκητή Γ. Μπέζου

νοσοκ. καλαματας« Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας, Σήμερα θα ξεκινήσουμε παρουσιάζοντας την νέα μας σημαντική και καινοτόμα πρόταση που ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες, υποβάλλεται στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή και εντάσσεσαι στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου με πολλαπλά οφέλη για το Νοσοκομείο μας αξιοποιώντας αποκλειστικά και μόνο κοινοτικούς πόρους.

 

Έχουμε δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι την μοναδική χρηματοδοτική ευκαιρία μέσω των κοινοτικών κονδυλίων έχουμε κυρίαρχη υποχρέωση ως Διοίκηση να την αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό, προκειμένου να αναβαθμίσουμε την ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας που προσφέρει το Νοσοκομείο μας.

 

Αποτελεί για μας κυρίαρχη ΥΠΟΘΕΣΗ και πρωταρχική ΕΥΘΥΝΗ που μας επιβάλει να κινούμαστε καθημερινά με ταχύς ρυθμούς σε αυτή τη κατεύθυνση. Αποτελεί βασική μας στρατηγική επιλογή. Τελεία και παύλα.

 

Φίλες και φίλοι,

Το Νοσοκομείο μας χρειάζεται να δαπανά σε ετήσια βάση για την προμήθεια ιατρικού οξυγόνου καλύπτοντας τις ανάγκες του το υψηλό ποσό των 305.000 ευρώ. Αυτό λοιπόν σε λίγους μήνες τελειώνει. Καθημερινά έχουμε επανειλημμένως δηλώσει ότι καταβάλουμε μια μεγάλη προσπάθεια να εξοικονομούμε και το τελευταίο ευρώ ακολουθώντας άλλες πιο αποτελεσματικές εναλλακτικές λύσεις και προτάσεις.

1. Η νέα μας λοιπόν πρόταση έρχεται να εξυπηρετήσει αυτόν ακριβώς τον στόχο. Αφορά ειδικότερα, την εγκατάσταση συγκροτήματος παραγωγής Οξυγόνου Ιατρικής χρήσης (γεννήτριες οξυγόνου) στο χώρο του Νοσοκομείου μας που θα μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες μας σε Ιατρικό Οξυγόνο διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη παροχή του μέσω δίδυμου συστήματος παραγωγής και με επιπρόσθετες εφεδρείες όπου αυτές χρειάζονται και απαιτούνται.

Σκοπός αυτής της πρότασης είναι, η αποδέσμευση του Νοσοκομείου από την προμήθεια με φορτηγά υγρού Οξυγόνου Ιατρικής χρήσης για τις καθημερινές ανάγκες των νοσηλευομένων στους χώρους του, καθότι αυτό θα παράγεται στις εγκαταστάσεις μας με ίδια μέσα και ταυτόχρονα η οικονομική ωφέλεια αυτού, καθότι η ετήσια δαπάνη για αγορά υγρού οξυγόνου ανέρχεται περίπου στα 305.000,00 Ευρώ, το δε κόστος εγκατάστασης υπολογίζεται περίπου στις 450,000.00 Ευρώ. Αξιοποιώντας την δυνατότητα ένταξης αυτής της πρότασης στο ΕΣΠΑ το Νοσοκομείο μας απαλλάσσεται οριστικά από αυτό το οικονομικό βάρος.

2. Το δεύτερο θέμα ενημέρωσης έχει να κάνει με την ένταξη στο ΕΣΠΑ της κατασκευής του νέου Περιφερειακού Ιατρείου στο Βλαχόπουλο συνολικού προϋπολογισμού 260.000 ευρώ. Μετά την ένταξη στο ΕΣΠΑ της κατασκευής του νέου Περιφερειακού Ιατρείου στη Μεθώνη το οποίο ήδη δημοπρατήθηκε και πολύ σύντομα ξεκινούν οι εργασίες, το νέο Ιατρείο στο Βλαχόπουλο είναι το δεύτερο που έρχεται να ενταχθεί για να συνεχίσουν όπως έχουμε δηλώσει και τα υπόλοιπα του Πεταλιδίου, του Άριος και της Βαλύρας. Και βέβαια μη ξεχνάμε την ένταξη της ανακατασκευής-αναβάθμισης των Π.Ι Κορώνης και Π.Ι Κάμπου. Αποτελεί βασικός επιχειρησιακός μας στόχος ότι για όλα τα προαναφερόμενα έργα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας θα πρέπει να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες μέσα στο τρέχον έτος.

3. Σήμερα σας κάνω γνωστό ότι οι εργασίες κτιριακής-ηλεκτρομηχανολογικής και ενεργειακής αναβάθμισης στα Κέντρα Υγείας Πύλου και Αγίου Νικολάου συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ ολοκληρώθηκαν.

4. Ταυτόχρονα στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης από την περασμένη Δευτέρα έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες.

5. Οσ’ αφορά το μεγάλο έργο της εξοικονόμησης ενέργειας με την τοποθέτηση των ηλιοθερμικών στην οροφή του νοσοκομείου πρέπει να σας πω ότι έχει εγκατασταθεί ο ανάδοχος εργολάβος και έχουν ξεκινήσει οι πρώτες εργασίες. Στις 15 Ιουλίου –κρατήστε σας παρακαλώ αυτή την ημερομηνία- το έργο θα έχει ολοκληρωθεί. Ο νέος χειμώνας θα βρει το νοσοκομείο μας να «απαιτεί» πολύ λιγότερα χρήματα για αγορά πετρελαίου. Έργο σημαντικό και πρωτοπόρο.

6. Η προμήθεια του ενταγμένου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνεχίζεται ομαλά. Την επόμενη εβδομάδα το νοσοκομείο μας θα παραλάβει:

 

Α. Ένα σύστημα υπερηχοτομογραφικής καρδιολογικής χρήσης, προϋπολογισμού 60.000,00 €

Β. Δύο τροχήλατα ακτινολογικά συστήματα, προϋπολογισμού 40.000,00 €

Γ. Πλυντήριο Ενδοσκοπίων, προϋπολογισμού 26.000,00 €

Το επόμενο διάστημα αναμένεται και η παραλαβή του υπόλοιπου ενταγμένου στο ΕΣΠΑ ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού ποσού 1.500.000 ευρώ.

7. Τέλος θέλω να σας κάνω γνωστό ότι το λεωφορείο το οποίο αποκτήσαμε πρόσφατα μέσω δωρεάς τίθεται από Δευτέρα σε λειτουργία και καθημερινά θα εξυπηρετεί την δωρεάν μετακίνηση του προσωπικού προς και από το Νοσοκομείο. Σε αυτό το σημείο, θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου που καταφέραμε και ένα διαχρονικό αίτημα των εργαζομένων λύθηκε, ειδικά στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία. Επαναλαμβάνω ότι είναι το ελάχιστο που θα μπορούσαμε ως Διοίκηση να προσφέρουμε στο προσωπικό του νοσοκομείου μας που χρόνια τώρα υπηρετεί με αγάπη και μεράκι το ύψιστο αγαθό της Υγείας.

 

Φίλες και φίλοι

αυτές είναι οι τελευταίες εξελίξεις στα θέματα του Νοσοκομείου μας. Εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι η συλλογική και καθημερινή δουλειά φέρνει καρπούς. Πετυχαίνει στόχους και παράγει έργο. Σε καμία περίπτωση όμως δεν χρειάζεται εφησυχασμός. Ο αγώνας για καλύτερη παροχή υπηρεσιών Υγείας είναι ένας αγώνας διαρκής, είναι ένας αγώνας που έχει μόνο αρχή και ποτέ τέλος. Αυτό τον αγώνα τον υπηρετούμε ως Διοίκηση τώρα κοντά 3 χρόνια. Και μπροστά μας έχουμε ακόμα πολύ δουλειά. Κάθε μέρα μας είναι πολύτιμη και οι ευκαιρίες μοναδικές.

ΈΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω θερμά για την αρωγή τους και την συνεργασία τους στην ωρίμανση και επιτάχυνση των προαναφερόμενων έργων, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρο Τατούλη, τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ συμπατριώτη μας κ.Παναγιώτη Κατσίβελα για το καθημερινό του ενδιαφέρον καθώς και όλους τους Δημάρχους της Μεσσηνίας μαζί με τους συνεργάτες τους των Τεχνικών Υπηρεσιών τους.»

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *