Καρκινοπαθής έσωσε τη ζωή του τραυματιοφορέα του

noyetΈνας ασθενής στη βόρεια Γαλλία έσωσε τη ζωή του τραυματιοφορέα που επρόκειτο να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, όταν αντιλήφθηκε ότι έπαθε καρδιακό επεισόδιο και χρειαζόταν κατεπειγόντως ιατρική βοήθεια, όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακή πηγή, η οποία επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στην τοπική εφημερίδα Voix du Nord.

Ο 60χρονος Christian Nayet, ο οποίος πάσχει από καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο, κατάλαβε ότι ο οδηγός του ασθενοφόρου, που επρόκειτο να τον μεταφέρει, έπαθε καρδιακό επεισόδιο έτσι αποφάσισε έτσι να κάτσει ο ίδιος στο τιμόνι και να οδηγήσει μέχρι το πλησιέστερο νοσοκομείο, αυτό της Lans.

Ο ίδιος ο Nayet είπε στην εφημερίδα ότι αντιλήφθηκε κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του ότι ο τραυματιοφορέας είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο. Φοβούμενος ότι αν ειδοποιούσαν τις πρώτες βοήθειες θα καθυστερούσαν πολύ να στείλουν άλλο ασθενοφόρο, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

“Του είπα: δώσε μου τα κλειδιά, έχε μου εμπιστοσύνη. Δεν διατρέχω κίνδυνο, όμως η δική σου ζωή κινδυνεύει. Θα πάμε γρήγορα. Η αξονική μου μπορεί να περιμένει”.

Όπως αφηγήθηκε ο 60χρονος, δεν κατάφερε να ενεργοποιήσει τη σειρήνα του ασθενοφόρου, όμως έθεσε σε λειτουργία τον φάρο και είπε στον καρδιοπαθή να βγάλει το χέρι του έξω από το παράθυρο και να κάνει σήμα στα διερχόμενα αυτοκίνητα ώστε να τους αφήσουν να περάσουν.

“Μπήκε με το αυτοκίνητο στο χώρο των ασθενοφόρων, όπως θα το έκανε κι ένας επαγγελματίας. Μας έδωσε σωστές πληροφορίες, ενήργησε γρήγορα και αυτό μας επέτρεψε να βοηθήσουμε τον άτυχο τραυματιοφορέα”, είπε με θαυμασμό ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου. Νωρίτερα, ο  Nayet είχε χορηγήσει στον οδηγό του ασθενοφόρου ένα αντιθρομβωτικό που είχε μαζί του για να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματός του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και την Voix du Nord.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *