Ο ΙΣΑ στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών και καλεί τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή

ΙΣΑsmallO Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών την Τετάρτη 17 Απριλίου και καλεί τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή.
Οι ανοχές και οι αντοχές του ιατρικού κόσμου έχουν πλέον εξαντληθεί. Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας που καταρρέει.
Οι λειτουργοί της υγείας παραμένοντας απλήρωτοι για μήνες έχουν πλέον φτάσει στο σημείο να μην μπορούν να επιβιώσουν οικονομικά.
Ο ΙΣΑ στηρίζει τους νοσοκομειακούς γιατρούς που καθημερινά, μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό, προσπαθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.
Οι ιατροί μη έχοντας εναλλακτικό εισόδημα διανύουν περίοδο οικονομικής εξαθλίωσης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν πλέον στις βασικές βιοτικές ανάγκες των οικογενειών τους.

Καλούμε το υπουργείο Υγείας σταματήσει τον εμπαιγμό και να πληρώσει άμεσα τα δεδουλευμένα των νοσοκομειακών γιατρών.

Ο ΙΣΑ έχει παρέμβει πολλάκις για την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των ειδικευμένων και ειδικευόμενων γιατρών, καθώς επίσης και για την καταβολή των ποσών που προήλθαν από τις αυθαίρετες περικοπές των εφημεριών. Ενώ συνεχίζει να κοινοποιεί εξώδικες καταγγελίες-διαμαρτυρίες στο Υπουργείο Υγείας, στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και στις ΥΠΕ.
Καλούμε την κυβέρνηση να στηρίξει το σύστημα Υγείας με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και να σταματήσει την επικίνδυνη πολιτική των συγχωνεύσεων που απειλεί να δώσει τη χαριστική βολή στο σύστημα Υγείας.

Ακόμη ζητούμε εδώ και τώρα δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και αξιοπρεπή περίθαλψη για όλους του πολίτες
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                         ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *