Νέα από Αρκαδία. Το παρατραβήξατε κύριοι

ARKADIAΑυτή η ιστορία με  τις απολύσεις των «επίορκων», που όπως εξελισσόταν παρά λίγο   να καταλήξει και σε  επιβράβευση, καιρός ήταν να πάρει ένα τέλος.  Δεν μπορεί όλοι να παραδέχονται ότι το Δημόσιο πρέπει να αλλάξει , να απαλλαγεί από τα βαρίδια όσων αντί να προσφέρουν ζημίωσαν αποδεδειγμένα το δημόσιο και να εκσυγχρονιστεί ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας και να μη γίνεται τίποτε. Ήταν απαράδεκτο  να παραμένουν στις κρατικές υπηρεσίες, οι περιττοί: δηλαδή οι ανίκανοι, οι ασυνείδητοι, οι φυγόπονοι, όσοι έχουν κατηγορηθεί ή καταδικαστεί για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Ήταν αφύσικο,  όταν οι άνεργοι κοντεύουν τα δυο εκατομμύρια  κάποιοι στην κυβέρνηση να μάχονται με νύχια και με δόντια να διασώσουν  το ταμπού του «πελατειακού» κράτους, τη δημοσιοϋπαλληλία ως κομματική πελατεία. Φαίνεται πως τα αυτονόητα σε μια ευνομούμενη πολιτεία, αυτά που απαιτούν και τα πραγματικά δεδομένα της ελλαδικής οικονομίας για  να περιοριστεί δραστικά το πολυσπάταλο κράτος, δεν ήταν και τόσο αυτονόητα για κάποιους.

Όλα αυτά  την ώρα  που η χώρα πασχίζει  με μύριες θυσίες να κρατηθεί όρθια, είναι κωμικοτραγικό να καθυστερούν συμφωνίες μείζονος σημασίας επειδή δεν επισπεύδονται αποφάσεις που θα έπρεπε από καιρό να είχαν ληφθεί. Ποτέ  και κανένας  δεν είχε πει ούτε λέει να υπάρξουν εσπευσμένες και άδικες κρίσεις. Απλώς, η κοινή λογική επιβάλλει  να συγκροτηθούν τάχιστα τα υπηρεσιακά συμβούλια, αυτά που για χρόνια δεν λειτουργούν, καλύπτοντας στο όνομα της συναδελφικής αλληλεγγύης, εκατοντάδες παρανομούντες υπαλλήλους, ώστε  η κοροϊδία να σταματήσει.

Παρόλα αυτά,  στο παρά πέντε,  φαίνεται πως  ξεπερνάμε το αδιέξοδο που προς στιγμήν πήγε να διαμορφωθεί. Έστω και καθυστερημένα ήρθησαν οι όποιες επιφυλάξεις και κατάλαβαν οι διαχει­ριζόμενοι το ζήτημα ότι κάθε άλλο παρά κολακεύει τούτο την αξιοπιστία τους, τη στιγμή που  από την αρχή του χρόνου προστίθενται  καθημερινά χιλιάδες νέοι άνεργοι στη στρατιά που η κρίση έχει δημιουργήσει. Και πως την οποιαδήποτε καθυστέρηση δεν αντέχει άλλο  ούτε η κοινωνία, ούτε η οικονομία, αλλά ούτε και οι  νομοταγείς δημόσιοι υπάλληλοι που επικρέμαται πάνω από το κεφάλι τους διαρκώς η απειλή να χάσουν τη δουλειά τους, γιατί πρέπει να μειωθεί ο αριθμός τους. Στο κάτω κάτω  της γραφής ούτε άχρηστοι ούτε επίορκοι είναι οι περισσότεροι από αυτούς… Επί τέλους, είπαμε!

Προβλήματα ορυχείων

Πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Κώστας Ζαχαριάς με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Οικονομικών σχετικά με την ασφαλή  τροφοδοσία των Μονάδων των ΑΗΣ Μεγαλόπολης λόγω προβλημάτων στην εξόρυξη λιγνίτη των ορυχείων του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης, ζητούν να μάθουν:

Ποιες κατά την γνώμη του Υπουργείου είναι οι αιτίες οδήγησαν στην σημερινή αρνητική κατάσταση λειτουργίας των ορυχείων της Μεγαλόπολης και στην μειωμένη λιγνιτική παραγωγή;  Αν θα υπάρξει αναζήτηση ευθυνών για πιθανές παραλείψεις και αστοχίες της Διοίκησης της ΔΕΗ που οδήγησαν στην παραπάνω αρνητική κατάσταση των ορυχείων.   Αν θα προχωρήσει η Κυβέρνηση σε εξαίρεση της ΔΕΗ από τον περιορισμό (1:5) προσλήψεων του Ν. 4093/2012, του 3ου μνημονίου έτσι ώστε να υπάρξουν άμεσα προσλήψεις τεχνικού προσωπικού στη ΔΕΗ και στα ορυχεία του Λ.Κ.Μ γιατί και η έλλειψη εργατοτεχνικού προσωπικού συνέβαλλε στην παραπάνω κατάσταση των ορυχείων.

Αν έχει εκπονηθεί προγραμματικό σχέδιο για την άμεση και ορθολογική αξιοποίηση  του λιγνιτικού δυναμικού της λεκάνης Μεγαλόπολης έτσι ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η ομαλή και απρόσκοπτη τροφοδοσία των Μονάδων της ΔΕΗ.

Βρέθηκε μετά από μήνες

Πτώμα αγνώστων στοιχείων σε προχωρημένη αποσύνθεση βρέθηκε το Σάββατο  13-4-2013  το μεσημέρι, στη Μάκρη Αρκαδίας,  από υπάλληλο του Ψυχιατρικού νοσοκομείου, μέσα   σε κανάλι  όμβριων υδάτων.  Παραγγέλθηκε, κατά τα συνήθη,  η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης. Πιθανολογείται, αν δεν είναι σίγουρο  πως πρόκειται για γυναίκα ασθενή του ιδρύματος που είχε εξαφανιστεί προ μηνών και έκτοτε αγνοείτο η τύχη της.

Προαστιακός

Με ερώτησή του που απευθύνεται στον Πρόεδρο του  Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ο Λάμπρος Μπούκλης Περιφερειακός Σύμβουλος Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Επικεφαλής Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά ζητά την ένταξη του

Θέματος: «Έλευση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο Λουτράκι» στην ημερήσια Διάταξη του επόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου με στόχο την  άμεση υλοποίηση του δελτίου τύπου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου (07.08.2012)  όπου σχετικά αναφέρεται: «Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου του Λουτρακίου, απευθείας από την Αθήνα, μέσα από δίκτυο κανονικού εύρους και με ηλεκτροκίνηση, μέχρι την οδό Αιγαίου και για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε να επισπευστεί η εκπόνηση των μελετών από τον ΟΣΕ με σκοπό την ένταξη στο ΕΣΠΑ».

Ελληνική κουζίνα

30 κορυφαίοι Έλληνες σεφ από το Λέσχη Αρχιμαγείρων, μεταξύ των οποίων και ο συμπατριώτης μας Ι. Παινέσης, παρουσίασαν την ελληνική κουζίνα. Την εκδήλωση διοργάνωσε  ο ευρωβουλευτής, Γιώργος Χατζημαρκάκης, με θέμα την αύξηση της παραγωγικότητας των ελληνικών προϊόντων μέσα από την ποιότητα και είχε ως στόχο να αναδείξει τα ποιοτικά ελληνικά αγροτικά προϊόντα που αποτελούν το ισχυρό πλεονέκτημα της χώρας στην Ευρώπη καθώς και τη δημιουργική παρουσία και το ρόλο που μπορεί να έχει η Ελληνική κουζίνα στον ευρωπαϊκό χώρο τα επόμενα χρόνια. Πηγή: astrosnews.gr

Κανονισμός λειτουργίας

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει αύριο το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο και το καίριο για τους κατοίκους της Τρίπολης θέμα που θα συζητηθεί είναι αυτό του κανονισμού λειτουργίας διάθεσης κοινοχρήστων χώρων της πλατείας Πετρινού. Θέμα ζωτικής σημασίας,  από την τήρηση του οποίου  θα εξαρτηθούν πολλά για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης στο σύνολό της.

ΠΑΠΑΜΗΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ <papamh22@otenet.gr>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *