ΠΙΣ. Στηρίζει την απεργία της ΟΕΝΓΕ της 17ης Απριλίου

ΠΙΣO Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει την απεργία της ΟΕΝΓΕ της 17ης Απριλίου. Καλεί όλους τους νοσοκομειακούς ιατρούς να απεργήσουν και να αγωνιστούν διεκδικώντας:

-Εγκαιρη σταθερή και πλήρη καταβολή δεδουλευμένων

-Προσλήψεις ιατρών σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

-Καθολική, δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα υγείας

Η καθολική συμμετοχή και η ενότητα των νοσοκομειακών ιατρών θα δώσει το μήνυμα στην Κυβέρνηση και στην Τρόϊκα ότι οι νοσοκομειακοί ιατροί παλεύουν φιλότιμα για να εξυπηρετήσουν το χειμαζόμενο πληθυσμό που προσέρχεται στα νοσοκομεία, αλλά παράλληλα απαιτούν την ηθική αναγνώριση της δουλειάς τους, από την πολιτεία, και την αποζημίωση τους, χωρίς περικοπές , χωρίς χρονοτριβές, χωρίς δικαιολογίες, αντάξιες του κόπου και της προσφοράς τους.

Αναμένουμε, μετά την έντονη παρέμβαση και διαμαρτυρία μας, την διόρθωση της υπουργικής απόφασης σχετικά με τη χορήγηση Prazole.

Οσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές υπάρχει συνεχής πίεση, ώστε η υπόσχεση της αποπληρωμής να αρχίσει εντός των επόμενων ημερών, συμφωνα με τις υποσχέσεις του ΕΟΠΥΥ.

Όσον αφορά το ΤΣΑΥ, του οποίου η κατάσταση κρίνεται επιεικώς απαράδεκτη, εστιάζουμε το ενδιαφέρον για δρομολόγηση λύσεων λειτουργίας που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του υγειονομικού σώματος.

Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι πέραν από τους αριθμούς και τις βίαιες δημοσιονομικές προσαρμογές υπάρχουν άνθρωποι, λειτουργοί και ασφαλισμένοι, που έχουν ανάγκες, πλήττονται από την ανεργία και την ύφεση και χρειάζονται στήριξη, εάν θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει μία κοινωνία με συνοχή και αλληλεγγύη.

Για τον Π.Ι.Σ

Ο Πρόεδρος                 Ο Γ. Γραμματέας

Μ. ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ        Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *