Νέα από Αρκαδία. Ενίσχυση του τουρισμού μας

ARKADIAΟ τουρισμός αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας γενικότερα και του δήμου μας, σε μικρότερο βαθμό. Μετά από μια περίοδο σημαντικής κάμψης οι προβλέψεις για το καλοκαίρι είναι εξαιρετικά αισιόδοξες και δημιουργούν την πεποίθηση πως το φθινόπωρο θα έχουμε σημαντικά σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας.

Πρέπει, όμως, από τώρα να ετοιμαστούμε και να προστατεύσουμε την τουριστική σεζόν που αρχίζει σε λίγο με κάθε τρόπο. Ιδίως οι Τριπολίτες, οι οποίοι πρέπει να κινηθούμε στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των στοιχείων εκείνων που θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη του τουριστικού ρεύματος, αλλοδαπών αλλά και ημεδαπών. Κυρίως των τελευταίων από τους οποίους πολλά προσδοκούμε από τούδε και στο εξής, μετά παρέλευση μιας τριετίας  και βάλε που χαρακτηρίστηκε πολύ άσχημη για την πόλη, λόγω των έργων ανάπλασης της πλατείας Αρεως, Πετρινού και των οδών Εθνικής Αντίστασης και Τάσου Σεχιώτη.

Είναι ανάγκη από φέτος να αρχίσουμε να κερδίζουμε το στοίχημα του τουρισμού, με μια πόλη καθαρή, που θα διαθέτει άνετο πάρκινγκ για τα τουριστικά λεωφορεία και συμφέρουσες, ανταγωνιστικές τιμές    στα προϊόντα και στην παροχή υπηρεσιών.

Πάνω από όλα προέχει η επιτάχυνση και ολοκλήρωση των εν εξελίξει έργων υποδομής, ώστε να καταγραφεί   η πόλη ως ενδιάμεσος ή αποκλειστικός προορισμός  των τουριστικών γραφείων ή των ιδιωτικών επισκέψεων, που το καλοκαίρι κατακλύζουν την ορεινή και θαλάσσια Αρκαδία. Οποιαδήποτε ολιγωρία που επηρεάζει τον τουρισμό είναι «μαχαιριά» στην πραγματική οικονομία και στην τοπική κοινωνία, που διψάει για σταθερότητα και δουλειές.

Οι δημοτικές παρατάξεις, πρέπει να συναινέσουν σε ένα κοινό πρόγραμμα εφαρμογής για την  τουριστική περίοδο. Η δημοκρατία στο δήμο μπορεί και πρέπει να λειτουργεί χωρίς να υπονομεύει την ίδια την ποιότητα της ζωής μας σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή.

Ανοίγει το Πλάτωμα;

Σε  μια κίνηση υψίστης σημασίας για τη δημόσια υγεία, που έρχεται σε ώρα μηδέν για την πόλη μας, και προκειμένου να αποφευχθούν οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από την μακροχρόνια παραμονή των απορριμμάτων στην πόλη, προχώρησαν δικηγόροι της Τρίπολης καταθέτοντας αίτηση ανάκλησης της με αριθμό 642/2011 απόφασης ασφαλιστικών μέτρων, αναφορικά με την απαγόρευσης χρήσης του ΧΑΔΑ “Πλατώματος”. Ευελπιστούμε πως  η δικαιοσύνη θα δει με καθαρή ματιά το  αίτημα  και θα πράξει τα δέοντα για το καλό όλων μας.

Διαμαρτυρία – ποδηλατάδα

Ο ΣΑΟΟ συμμετέχει στην εναλλακτική διαμαρτυρία – ποδηλατάδα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 στις 18.00 μπροστά από το Μαλλιαροπούλειο θέατρο για το θέμα των σκουπιδιών. Πρόκειται για μια κίνηση ανθρώπων που νοιάζονται για την πόλη τους καλώντας έτσι όλους μας να  ξεφύγουμε από την απραξία, την παθητικότητα και τον καναπέ και να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή. Για να φύγουν αμέσως τα σκουπίδια από την πόλη μας και να λυθεί οριστικά αυτό το πρόβλημα στη βάση των αρχών της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης με τη δημιουργία  ΧΥΤΥ.

«Τεκμήριο του μήνα»

Τα Γ.Α.Κ. – Αρχεία Ν. Αρκαδίας εγκαινιάζουν το «Τεκμήριο του μήνα». Πρόκειται για μια φωτογραφία, επιστολή, δημόσιο ή εμπορικό έγγραφο, βίντεο κ.ά. που προέρχεται από τα αρχεία και τις συλλογές της αρχειακής υπηρεσίας και αναρτάται στον ιστότοπό των Γ.Α.Κ. Αρκαδίας για ένα μήνα.

Η συγκεκριμένη δράση φιλοδοξεί να αποτελέσει ερέθισμα μνήμης και γνωριμίας με τον ανεξάντλητο πλούτο των ιστορικών τεκμηρίων που έχουν ως σημείο αναφοράς την Αρκαδία και τους ανθρώπους της. Η διεύθυνση της νέας ιστοσελίδας των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Γ.Α.Κ.) – Αρχείων νομού Αρκαδίας είναι:  gak.ark.sch.gr

Ενισχυτική διδασκαλία

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα Ενισχυτικής διδασκαλίας που ήδη βρίσκονται εγγεγραμμένοι στους Ενιαίους Πίνακες Προσωρινών Αναπληρωτών Γενικής Παιδείας έτους 2012-2013 να υποβάλουν από 12 έως και 15 Απριλίου  2013 αιτήσεις για τα Σ.Κ.Ε.Δ. για τα οποία δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον κατά την πρώτη πρόσκληση. Μαζί  με την αίτησή τους θα υποβάλουν και υπεύθυνη δήλωση ότι δεν απασχολούνται ήδη σε άλλο Σ.Κ.Ε.Δ.
Εαρινή συναυλία

Το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης διοργανώνει εκδήλωση ανοιχτή σε όλους, με τίτλο  στην «Εαρινή συναυλία  των μουσικών συνοδών» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2013 και ώρα 20.00 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του  Δήμος Τρίπολης για το Μουσικό Σχολείο.

Ξυπνήστε

Μαζί με την μελαγχολία και την οργή που γεννά η εικόνα μιας πόλης πνιγμένης στα σκουπίδια, έρχεται στην επιφάνεια η ανάγκη για επαναπροσδιορισμό του ατομικού στίγματος καθενός εξ ημών, η ανάληψη ευθύνης και πρωτοβουλιών  κόντρα στην άχαρη δημόσια ζωή που αφυδατώνεται και αποστραγγίζεται. Ο εγερτήριος παιάνας για την κατάντια αυτής της πόλης, όπως αναδύεται μέσα από τον παρακάτω αιχμηρό στίχο  του τακτικού συνεργάτης μας Α.Σ.,   ας είναι  η αιτία που θα ταρακουνήσει συνειδήσεις και θα οδηγήσει από την αταραξία του καναπέ σε δυναμικές  και αποδοτικές κινητοποιήσεις.  Για το καλό όλων μας.

Ω ξειν’ αγγέλλειν…

Ξένε! / Αν θες να ζήσεις / καινούργιες συγκινήσεις / τότε να προτιμήσεις / στην πόλη μας να ρθεις!

Μια μάσκα να φορέσεις/ άνετα ν’ αναπνεύσεις / αλλιώς δεν θα μπορέσεις / «τ’ ωραία» μας να δεις.

Θα δεις πως τα σκουπίδια / σκαρφάλωσαν σαν στρείδια / μέχρι τα κεραμίδια / στην κάθε γειτονιά!

Θα δεις γραμμένους τοίχους / στοές «καφέδων οίκους» / και μυροβόλους ρύπους / σε κάθε μια γωνιά.

Όμως μη και τρομάξεις / και δυνατά φωνάξεις! / Πού ειν’ οι παρατάξεις / της πόλης οι ταγοί;

Ας λες! Αγωνιούνε / πασχίζουν, μεριμνούνε / μα δεν ομονοούνε / μια λύση να βρεθεί!

Και σεις μωρέ δημότες  / τι κάθεστε σαν κότες / ωσάν τους συνωμότες / έχετε βουβαθεί!

Σε λίγο  τα σκουπίδια / θ’ αρχίσουν τα παιχνίδια / πασχαλινά στολίδια  / στο τέλος θα γενούν.

Κι οι πλαστικές σακούλες / -των σκουπιδιών κουκούλες- / μαζί μ’ αρνιά στις σούβλες / πλατείες θα κοσμούν!

Σκουπίδια, αβγά, κουλούρια / μη και τα πιάσει η φούρια / και δεις και κάνουν γιούρια / να μας εκδικηθούν!

«Ω ξειν’ αγγέλλειν   τοις Πανελληνίοις / ότι τήδε κείμεθα / μυρίοις ρύποις ρυπαινόμενοι»!

Α. Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *