Επιστολή του Προέδρου της ΟΕΝΓΕ στον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα εντάλματα εφημεριών

βαρναβαςΑθήνα, 15 Απριλίου 2013

Προς

τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου

κ. Ι. Καραβοκύρη

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας παραμένουν απλήρωτοι για δεδουλευμένες εφημερίες από τον Οκτώβριο του 2012, ενώ υπάρχουν Νοσοκομεία τα οποία δεν έχουν αποπληρώσει εφημερίες εδώ και 16 μήνες, δηλ. από τον Ιανουάριο του 2012.

Δεδομένης της δραματικής περικοπής στις τακτικές αποδοχές η εν λόγω κωλυσιεργία στην αποπληρωμή των εφημεριών έχει θέσει οξύ βιοποριστικό πρόβλημα για τους 22.000 γιατρούς που εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ήδη σε πολλά Νοσοκομεία της χώρας οι γιατροί έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις εδώ κι ενάμισι μήνα, πράγμα που τελικά οδήγησε το υπουργείο Υγείας να καταθέσει τροπολογία στη Βουλή, προκειμένου να υπερβεί τις ενστάσεις που έθετε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Όντως, μετά την κατάθεση της τροπολογίας το ΓΛΚ έδωσε εντολή στις κατά τόπους ΥΔΕ να προχωρήσουν άμεσα στην ενταλματοποίηση των εφημεριών, ενώ η Ενιαία Αρχή Πληρωμών θ΄ ανοίξει εκτάκτως σήμερα 15 Απριλίου, ώστε να κατατεθούν τα εντάλματα και να πληρωθούν οι γιατροί πριν το Πάσχα.

Αιφνιδίως, ενώ από τους Επιτρόπους του Ελεγκτικού στην Αθήνα εγκρίνονται τα εντάλματα, τίθεται ζήτημα από Επιτρόπους άλλων περιοχών, όπως Πειραιά, Τρικάλων, Καρδίτσας, Ρόδου και άλλων περιοχών.

κ. Πρόεδρε

Επειδή καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2012 ουδέποτε είχε τεθεί ζήτημα από Επιτρόπους για τη νομιμότητα στη διαδικασία ενταλματοποίησης εφημεριών, θεωρούμε πως η συγκεκριμένη αιφνίδια ένσταση, τη στιγμή μάλιστα που έχουν καμφεί οι ενστάσεις του ΓΛΚ, προκαλεί τεράστια προβλήματα στους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Παρακαλούμε για τη δική σας παρέμβαση, ώστε οι κατά τόπους Επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου να θεωρήσουν τα εντάλματα, ώστε αυτά να οδηγηθούν εντός της ημέρας στην ΕΑΠ και να γίνει δυνατή η πληρωμή των γιατρών στις 27 Απριλίου.

Με εκτίμηση

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *