Νοσοκομείο Σύρου. Απόφαση Γενικής Συνέλευσης για την κατάργηση 11 οργανικών θέσεων

συρος νοσ.ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΙΑΤΡΩΝ

ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΥΡΟΥ «ΒΑΡΔΑΚΕΙΟ & ΠΡΩΙΟ»

 Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 οι ιατροί του Νοσοκομείου Σύρου συνήλθαν σε έκτακτη συνέλευση ύστερα από την ενημέρωση που είχαν για την επικείμενη κατάργηση έντεκα (11) οργανικών θέσεων από τον οργανισμό του Νοσοκομείου Σύρου.

Ο Οργανισμός του Νοσοκομείου ΦΕΚ 818/Β΄/86 περιελάμβανε 68 θέσεις ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων. Οι θέσεις αυτές με τροποποίηση είχαν αυξηθεί κατά δύο (2) ύστερα από εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου και έφταναν τις εβδομήντα (70).

Το Δεκέμβριο του 2012, τροποποιήθηκε ο παραπάνω Οργανισμός του Νοσοκομείου με ΦΕΚ 3430/Β΄/24-12-2012 και οι οργανικές  θέσεις των ιατρών μειώθηκαν σε εξήντα μία (61).

Σήμερα 12 Απριλίου με μεγάλη έκπληξη ενημερωθήκαμε με το Αρ. Πρωτ. ΔΑΑΔ9796/8491/10-4-2013 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ-ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ έγγραφο της Διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου με θέμα «Σύσταση-Κατάργηση θέσεων ιατρών Ε.Σ.Υ.», ότι «έως αύριο Πέμπτη 11 Απριλίου 2013, να μελετήσετε τους συνημμένους πίνακες και να μας γνωρίσετε εγγράφως, την άποψή σας επί ανωτέρω μεταβολών (σύσταση-κατάργηση ιατρικών θέσεων)».

Οι συνημμένοι πίνακες εμφανίζουν μείωση των οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου Σύρου κατά έντεκα (11) θέσεις και σύσταση δύο επιπλέον θέσεων. Δηλαδή οι οργανικές θέσεις του Νοσοκομείου κατεβαίνουν από εβδομήντα (70) που ήταν σε πενήντα δύο (52).

Η μείωση των θέσεων αυτών αφορούν νευραλγικές θέσεις ειδικοτήτων, όπως Παθολογίας 1, Καρδιολογίας 2, Παιδιατρικής 1, Μαιευτικής Γυναικολογίας 1, Ψυχιατρικής 1, Γαστρεντερολογίας 1, Ενδοκρινολογίας 1, Γενικής Ιατρικής 1, Παθολογικής Ανατομικής 1 και Οδοντιατρικής 1.

Η συγκεκριμένη τροποποίηση γίνεται προκειμένου να καλυφθούν οργανικές θέσεις του ΚΥ-Νοσοκομείου Νάξου, οι οποίες στην τελευταία τροποποίηση των Οργανισμών των Νοσοκομείων καταργήθηκαν από τον Οργανισμό του ΚΥ-Νοσοκομείου Νάξου χωρίς οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Υγείας να ελέγξουν ότι οι θέσεις που καταργούσαν είχαν προκηρυχθεί και οι διαδικασίες είχαν φτάσει προ των διορισμό των ιατρών. Και αντί να επανορθώσουν με την επανασύσταση των θέσεων που κατάργησαν από τον Οργανισμό του ΚΥ-Νοσοκομείου Νάξου, διαπράττουν μεγαλύτερο σφάλμα να υποβαθμίζουν το Νοσοκομείο Σύρου με την κατάργηση θέσεών του και μεταφέροντάς της στον Οργανισμό του ΚΥ-Νοσοκομείου Νάξου.

Το σφάλμα εις βάρους του Οργανισμού του ΚΥ-Νοσοκομείου Νάξου δεν αποκαθίσταται με μεγαλύτερο σφάλμα υποβάθμισης του Νοσοκομείου Σύρου περικόπτοντας έντεκα (11) θέσεις νευραλγικής σημασίας από τον οργανισμό του.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην Καρδιολογική κλινική όπου υπάρχει μονάδα εμφραγμάτων υπηρετούν δύο (2) καρδιολόγοι. Και ενώ θα περίμενε κανείς την ενδυνάμωση του συγκεκριμένου τμήματος, καταργούν δύο (2)  θέσεις από τις τέσσερις (4) που υπήρχαν στον Οργανισμό του Νοσοκομείου με αποτέλεσμα να μην υπάρχει άλλη οργανική θέση για προκήρυξη και ενδυνάμωση της καρδιολογικής κλινικής.

Το Παιδιατρικό Τμήμα στελεχώνεται σήμερα από έναν παιδίατρο. Οι οργανικές θέσεις είναι τρεις (3) και καταργούν την μία με αποτέλεσμα να μένει μια (1) ακόμα θέση στον οργανισμό του Νοσοκομείου μας.

Οι ιατροί του Νοσοκομείου Σύρου είμαστε κάθετα αντίθετοι στην υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας στο νομό μας. Ένα νησιωτικό νομό που δέχεται χιλιάδες τουριστών ειδικά τη θερινή περίοδο.

Καλούμε τους φορείς του τόπου και όλους τους Κυκλαδίτες σε συστράτευση για να μην περάσει αυτού του είδους υποβάθμιση στο χώρο της υγείας των Κυκλαδιτών και των επισκεπτών των Κυκλάδων.

 

 

 

 

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

 

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

Βουλευτές Νομού

Δήμο Σύρου Ερμούπολης

Μητροπολίτη Σύρου

Επίσκοπο Καθολικών 

Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων

Δικηγορικό Σύλλογο

Εμπορικό Επιμελητήριο Κυκλάδων

Τεχνικό Επιμελητήριο Κυκλάδων

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων

Σύλλογο Συνταξιούχων ΙΚΑ

Τοπικός Τύπος

Εφημερίες: ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

                   Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΑΙΓΑΙΟ TV

TV1 ΣΥΡΟΣ

ygeianet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *