Για τις υποκλοπές και το ν/σ του υπ. Υγείας μίλησε ο Παπαϊωάννου

«Σήμερα υπάρχει κατηγορία κατά της αμερικανικής πρεσβείας και κάποιων υπαλλήλων της. Δείχνει την πολιτική βούληση να φτάσει η υπόθεση στο ξεκαθάρισμα και δεν πρόκειται να ανακατευτώ ως υπουργός Δικαιοσύνης. Θέλω να πιστεύω ότι θα οδηγηθούμε και σε ασφαλή συμπεράσματα», δήλωσε στο ραδιόφωνο, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου σχετικά με τις διώξεις για την υπόθεση των υποκλοπών επί κυβέρνησης Καραμανλή. Είπε ότι αύριο στο υπουργικό συμβούλιο θα παρουσιάσει σε πρώτη ανάγνωση το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά και πρόσθεσε: «Βλέπω ότι το ενδιαφέρον των πολιτών είναι τεράστιο και μετά, μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες που εγγυάται το Σύνταγμά μας θα καταλήξουμε στο τελικό σχέδιο νόμου. Οι θεραπευτικές κοινότητες συμφωνούν όλες και θέλουν και στήριξη, τις οποίες θα στηρίξουμε. Ένα πρώτο μέτρο είναι πως πλέον καταργούνται οι λίστες ντροπής του ΟΚΑΝΑ»

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν προβάδισμα της ΝΔ από 0,6% έως 5,1% είπε: « το ΠΑΣΟΚ δε θα γίνει Ένωση Κέντρου αν και πράγματι είμαστε σε δύσκολη κατάσταση, γιατί διαχειριζόμαστε την πιο δύσκολη περίοδο της μεταπολίτευσης και όχι μόνο της μεταπολίτευσης, θα έλεγα μετά τον εμφύλιο».

Εξέφρασε ανοικτά τη διαφωνία του για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τους νοσοκομειακούς γιατρούς λέγοντας: «Έχω διαφορετική άποψη στο να αυξηθεί το όριο ηλικίας των νοσοκομειακών γιατρών και να πάει στα 68 χρόνια. Αυτό ανοίγει μεγάλες πληγές και δεύτερον θέλουν ανανέωση τα νοσοκομεία. Έχει μια άλλη ο κ. Λοβέρδος, έχει βέβαια και την ευθύνη γιατί είναι ο αρμόδιος υπουργός. Έχω μια άλλη άποψη ότι οι πανεπιστημιακοί γιατροί δεν πρέπει να έχουν απογευματινά ιατρεία. Ο κ. Λοβέρδος έχει μια άλλη άποψη. Έχει όμως την κύρια ευθύνη και η Βουλή θα αποφασίσει. Δηλαδή τι θα κάνουμε; Σε αυτά τα ζητήματα θα σιωπήσουμε για να μην τροφοδοτήσουμε πολλές φορές αυτή την αθλιότητα που παρακολουθείτε στις παραπολιτικές στήλες στη χώρα μας;»

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_05/09/2011_404921

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *