Διπλό έγκλημα

gnomiΤο έγκλημα είναι διαρκές. Και διπλό. Από τη μία είναι η αλόγιστη σπατάλη των οικονομικών πόρων των Ταμείων και των δημόσιων νοσοκομείων και από την άλλη η ίδια η υγεία των πολιτών. Με το πρόσχημα ότι την προστατεύουν, ουσιαστικά την υπονομεύουν, εκθέτοντας χωρίς λόγο τους ασθενείς τους στην επικίνδυνη ακτινοβολία των αξονικών τομογράφων.

Το σκάνδαλο είναι αυταπόδεικτο. Και τα στοιχεία δεν επιδέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση. Κατέχουμε τα πρωτεία όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά ενδεχομένως και σε όλο τον κόσμο. Στη χώρα μας πραγματοποιούνται κάθε χρόνο 320 αξονικές τομογραφίες ανά 1.000 κατοίκους, όταν ο μέσος όρος για τις χώρες του ΟΟΣΑ είναι 124 – υπερδιπλάσιες, σχεδόν τριπλάσιες. Ακόμη και στις ΗΠΑ ο αντίστοιχος αριθμός είναι 265.

Προφανέστατα τα κίνητρα, αν συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι νοσηλευτικά ιδρύματα με μικρή σχετικά δυναμικότητα υποβάλλουν σε αξονική πάνω από το 40% των ασθενών τους, ενώ στα ανάλογης δυναμικότητας ευρωπαϊκά νοσοκομεία το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνά το 15%. Και όταν στα νοσοκομεία αιχμής της χώρας κυμαίνεται από 20% μέχρι 30% το ποσοστό των ασθενών που παραπέμπονται για αξονική.

Εξυπακούεται, φυσικά, ότι αυτός ο παραλογισμός δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υγεία ασθενών, ούτε και να κερδοσκοπεί ξεδιάντροπα σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και μάλιστα σε περιόδους όπως η σημερινή όπου τα κερδοσκοπικά παιχνίδια και τα «φακελάκια» αποτελούν έγκλημα σε βάρος του λαού και του τόπου.

Μένει να δούμε αν και με ποιον τρόπο θα μπορέσει ν΄ αντιδράσει η Πολιτεία. Εστω και καθυστερημένα. Γιατί η απάντηση σ΄ αυτού του είδους τα κόλπα θα έπρεπε να είχε ήδη δοθεί. Και με τον αποφασιστικότερο δυνατό τρόπο

11 thoughts to “Διπλό έγκλημα”

  1. Τώρα τα ανακαλύψανε όλα αυτά!! Δεν τα ξέρανε τάχα τόσα χρόνια και δεν έκαναν τίποτα!!!!! Οταν είναι να περάσουνε νέες περικοπές στην υγεία αρχίζουν τα παπαγαλάκια τους τα ΜΜΕ τις ..τάχα αποκαλύψεις,τις αχρείαστες αξονικές,τους μαιμού αναπήρους κτλ. Βλέπεις δεν βγαίνει ο προυπολογισμός του ΕΟΠΠΥ και ετοιμάζονται γιά νέες περικοπές.

  2. Το χειροτερο ειναι οτι πρεπει να ερθει καποιος ξενος ΠΑΝΤΑ για να μας τραβηξει το αυτι ωστε να συνετιστουμε και να πραξουμε αυτα που πρεπει !

    Μια ζωη ανικανοι !!!

    Αν λαβουμε υπ’οψη οτι τα παντα σ’ αυτη τη χωρα λειτουργουν τυχαια ,” οτι να ΄ναι ” δηλαδη ,η χωρα δεν επρεπε να υπογραφει σαν Ελληνικη Δημοκρατια αλλα σαν Ελληνικη τυχαρπαστια …

  3. Αγαπητέ Γιάννη.Αν κάποιος ασχοληθεί με τους τάχα…άμεμπτους Γερμανούς πολιτικούς θα διαπιστώσει ότι η διαφθορά δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των νοτίων.Θόρυβος γίνεται πολύς γιά τις μίζες που πήρε..προεκλογικά ο πολύς και΄..άσπιλος κος Σόιμπλε από ιδιώτη επιχειρηματία.Αλλά ας μην πάμε σε..πταίσματα.Μόνο να θυμηθούμε τις μίζες που έδωσε ο κος Χριστοφοράκος της SIEMENS στα πολιτικά κόμματα -ο προστατευόμενος και μη εκδιδόμενος στην Ελλάδα απο την φράου Μέρκελ-θα καταλάβουμε ότι το ίδιο διεφθαρμένοι είναι και οι ίδιοι οι Γερμανοί.
    Ας μην λοιπόν αποδίδουμε τα καλά μόνο στους ξένους και τα στραβά στους κακούς Ελληνες!! Ας μην παίρνουμε στα σοβαρά επικοινωνιακά παιχνίδια και ας δούμε βαθύτερα τον στόχο των δήθεν αποκαλύψεων.

  4. Απο τη στιγμη που κανενας νομος δεν μπορει να εφαρμοστει γιατι ,απλα ,κανενας σ’αυτη τη χωρα δεν θελει να πειθαρχησει ,δεν προκειται να αλλαξω γνωμη γι’ αυτο το λαο που μοιρολατρει και μυξοκλαιει και δεν πραττει τιποτε διαφορετικο απο το να περιμενει καποιον αλλον για να βγαλει το φιδι απο την τρυπα !!!
    Ναι ,παντου υπαρχει διαφθορα και αλητεια ,παντου οπου παρεμβαινει ο ανθρωπινος παραγοντας .
    Η διαφορα ειναι οτι αλλου υπαρχει ενα συστημα που ,αργα ή γρηγορα ,θα ανακαλυψει την απατη .
    Στην Ελλαδα πρεπει να ανακαλυψουμε ενα συστημα που να ανακαλυπτει την τιμιοτητα !
    Γιατι αυτο το μιγμα της αυτοκαταστροφικης βλακειας ,δεν υπαρχει πουθενα στον κοσμο !!!

  5. Γιατι μια φορα θα κανεις το μ@λ@κ@ ,τη δευτερη θα ξανακανεις το μ@λ@κ@ .
    Ε ,την τριτη φορα ,δεν μπορει ,εισαι ο μ@λ@κ@ς !
    Οταν επι χρονια υποστηριζουμε τοσους απατεωνες που ,εν γνωση μας ,καταλαμβαναν την εξουσια για να “αρπαξουν” ,ωστε να παρουμε και μεις κατι απο την λεια τους ,δε μπορει να διαφερουμε τοσο πολυ απο δαυτους !;!;!
    Και εφ’οσον ,ουτε αυτη τη στιγμη ,δεν εχουμε καταλαβει πως διαλυσαμε μια χωρα που με κοπο και εναντια σε ολους καταφερε και σταθηκε στα ποδια της ,δεν εχω καμμια ελπιδα πια !

  6. Aγαπητέ Γιάννη.Οι αποκαλύψεις που γίνονται δεν γίνονται δυστυχώς γιά να διορθωθούν τα κακώς κείμενα.Αν δεις τι σπατάλη και τι ρεμούλα υπάρχει και τι απίστευτες αμοιβές δίνονται σε στελέχη,manager,
    προέδρους επιτροπών θα καταλάβεις ότι ο σκοπός τους δεν είναι η ανασύνταξη του κράτους μας.Αναφέρομαι βέβαια στους δήθεν ηθικά άμεμπτους Ευρωπαίους αλλά και στα πειθήνια όργανά τους στην χώρα μας.Ο σκοπός τους είναι η διάλυση του κράτους μας και η εκποίηση όλων των περιουσιακών μας στοιχείων στους ξένους μέσα από επικοινωνιακού τύπου παρεμβάσεις (μαιμού συντάξεις,ανάπηροι κτλ).Αν λοιπόν είναι αυτά τα αίτια της οικονομικής κρίσης γιατί τσεκουρώνουν μισθούς,συντάξεις του ΟΓΑ(των 300Ε),γιατί επιβάλλουν δυσβάστακτη φορολογία σε εξαθλιωμένους πολίτες; Γιατί τα golden boys της ευρωπαικής επιτροπής με μισθούς των 20000 Ε απαιτούν συνέχεια και ..νέο αίμα από τους φτωχοποιημένους Ελληνες;Υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία και διαφθορά με το έτσι θέλω να αρπάζεις δισεκατομμύρια ευρώ από τους μικροκαταθέτες στην Κύπρο και να τα μεταφέρεις έτσι ξεδιάντροπα στις γερμανικές τράπεζες (6 δις ευρώ χρειαζόταν η πτωχευμένη Deutche Bank λόγω της έκθεσής της σε επισφαλή ναυτιλιακά δάνεια στην Αμερική και οι κήνσορες της ηθικής Γερμανοί τα κλέψαν απο΄τις αποταμιεύσεις των μικροκαταθετών!!).
    Αυτή είναι η ένστασή μου.Αλλο η εικόνα και άλλο η ουσία των πραγμάτων.
    Oσο γιά την νοοτροπία του Ελληνα δεν έχω αντίρρηση στα γραφόμενά σου.Συμφωνώ.Προσωπίκά πιστεύω ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος βρίσκεται στο να πάψουμε να αναζητούμε σε ξένους και σε ξένα πρότυπα την λύση των προβλημάτων μας.Να ανατρέξουμε πίσω και να αναβαπτιστούμε στις δικές μας πηγές,την δική μας ιστορία παιδεία και παράδοση η οποία βέβαια δεν είναι κλειστοφοβική αλλά βαθύτατα οικουμενική.
    Αυτά ξεχάσαμε και προσδεθήκαμε στο άρμα της δήθεν πολιτισμένης αλλά κατά βάσιν βαθιά “βαρβαρικής Δύσης” χωρίς κανένα ίχνος εθνικής αυτοσυνειδησίας.Τι στίγμα στο ευρωπαικό γίγνεσθαι θα δώσεις ως Ελληνας όταν έχασες την εθνική σου ταυτότητα και αξιοπρέπεια και έγινες υπόδουλος στα κελεύσματα των νέων “βαρβάρων”!

  7. Κωστη με βρισκεις σε ολα συμφωνο αλλα το να γυρισουμε στις ριζες ειναι κομματακι δυσκολο !
    Μην ξεχνας οτι μετα απο την ηττα μας απο τους Ρωμαιους δεν απεμεινε ,στην ουσια .κανενας στον τοπο που να συνεχισει την πορεια του Ελληνισμου !
    Αυτο ειχε μεγαλο αντικτυπο στη μετεπειτα πορεια της φυλης που αναπτυχθηκε στα κατεχομενα εδαφη .
    Ναι μπορει να λεγομαστε Ελληνες αλλα λιγα κοινα εχουμε με εκεινα τα ιερα τερατα που η ιστορια γνωριζει ως τους πρωτοπορους και ιδρυτες του δυτικου πολιτισμου !
    Ετσι εξηγειται και η νοοτροπια μας ως λαος .Απειθαρχοι ,αποπροσανατολισμενοι ,αρχαιολαγνοι και τεμπεληδες !
    Γι’ αυτο φαγωθηκε ο Καραμανλης να λεει “ανηκωμεν εις την Δυσην …” .
    Ηθελε να δωσει στο λαο μια πυξιδα ,γιατι ,οντως ειχε οραμα να οδηγησει καπου τη χωρα .

    Γιατι ,οπως διαπιστωνεις και ‘συ ,αυτη η χωρα αλλου πατει κι’ αλλου βρισκεται …
    Και το κακο ειναι οτι με την κριση οχι τις παλιες αξιες δεν θα βρουμε ,αλλα θα βυθιζομαστε συνεχεια στην ανυποληψια ,με τα μυαλα που κουβαλαμε !!!

  8. Ο Ελληνισμός δεν τελείωσε με την κατάκτηση από τους Ρωμαίους.Αντίθετα ήταν τέτοια η πολιτιστική δύναμη και υπεροχή του ώστε ακόμα και υπό συνθήκες ρωμαικής κατοχής η ελληνική σκέψη και η ελληνική γλώσσα διαδόθηκαν σε όλον τον τότε γνωστό κόσμο.Και όχι μόνο αυτό.Συνεχίζονται στην Νέα Ρώμη(Κωνσταντινούπολη) όπου συναντιούνται ρωμαικό δίκαιο,ελληνική φιλοσοφία και ορθόδοξη πίστη και συνθέτουν την Ρωμανία η οποία σταδιακά εξελληνίζεται και γίνεται μιά λαμπρή σελίδα στην ιστορία του Ελληνισμού διάρκειας 1100 και πλέον χρόνων.Είναι η αθάνατη Ρωμιοσύνη την οποίαν τόσοι και τόσοι πνευματικοί άνθρωποι ύμνησαν. Αυτή ήταν που μεταλαμπάδευσε στην Δύση λίγο πριν την Αλωση με τους λόγιους της (Πλήθωνα,Χρυσολωρά..) τον Ελληνικό πολιτισμό.Δεν τον ανακαλύψαν μόνοι τους οι Δυτικοί.Οι Ρωμιοί λόγιοι μεταναστεύοντας από την Πόλη των Πόλεων (το Παρίσι της Ανατολής,όπως αποκαλούσαν τότε την Κων/πολη) και διδάσκοντας στα πανεπιστήμια της Δύσης μεταλαμπάδευσαν το αρχαίο ελληνικό πνεύμα.Σε αυτούς λοιπόν οφείλεται η Δυτική Αναγέννηση.Σε συνδυασμό με την κλοπή εκατοντάδων πολύτιμων θησαυρών και κειμηλίων με τις Σταυροφορίες πάνω στο οποίο οικοδομήθηκε το Δυτικό θαύμα .Ρωμιός λοιπόν ίσον Ελληνας. Στην Ρωμιοσύνη λοιπόν πρέπει να ανατρέξουμε,να βρούμε τις ρίζες και την παράδοσή μας.Δεν ανήκουμε ούτε στην Δύση ούτε στην Ανατολή.Το οτι βρισκόμαστε ανάμεσα στην πρώτη και στην δεύτερη μπορεί να προσδίδει μιά τραγικότητα στην πορεία αυτού του τόπου ανά τους αιώνες,δεν σημαίνει όμως ότι σώνει και καλά πρέπει να είμαστε είτε με τους μεν είτε με τους δε.Και εδώ είναι το τραγικό λάθος των απολειφαδιών-πολιτικών που μας κυβερνούνε. Οτι είναι τόσο οσφυοκάμπτες-εθελόδουλοι και τόσο μακριά από την παράδοση του τόπου που παραδίδουν τα πάντα στους ξένους χωρίς να μπορούν να ορθώσουν παράστημα.Η ιστορία και η παράδοση αυτού του τόπου φτιάχθηκε με τα ιστορικά του ΟΧΙ.Δεν φτιάχθηκε με τις αναίσχυντες οσφουκαμψίες τους.

  9. Ποτε δεν ειπα οτι ο Ελληνισμος εξαφανιστηκε .
    Αυτο που υποστηριζω ειναι οτι σε αυτη τη χωρα χαθηκε η συνεχεια και αυτο που αντιπροσωπευουν οι τωρινοι της κατοικοι δεν εχει καμμια σχεση με το μεγαλειο του !

    Δεν συμμετειχαμε στην αναγεννηση ,Κωστη ! Μειναμε κοιμισμενοι φορωντας φεσια και υπακουωντας στο πρωτογονο ενστικτο της επιβιωσης !

    Μπορει ο Ελληνισμος να γεννησε το θαυμα του δυτικου πολιτισμου αλλα εμεις ,οι Ελλαδιτες ,δεν πηραμε μυρωδια !!!

  10. Γιάννη,το γεγονός ότι ο ελληνισμός γέννησε την αναγέννηση στον δυτικό κόσμο δεν σημαίνει ότι το πνεύμα του δεν αλλοιώθηκε από τους δυτικούς.Tι σχέση έχει το κατεξοχήν ανθρωποκεντρικό πρόσωπο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και της Ρωμιοσύνης μας, με την ατομοκρατία και τον υλισμό που επικράτησε στην Δύση;Μην θεοποιούμε την Δύση και τον Δυτικό πολιτισμό.Πίσω από τις εκθέσεις Bienale,τα ωραία οικοδομήματα που συναντάμε όσοι από εμάς έχουμε ταξιδέψει στις Δυτικές πρωτεύουσες και την βιτρίνα κρύβεται γιά μένα η δυτική βαρβαρότητα.Δεν εξέθρεψε ο Δυτικός πολιτισμός και ο Γαλλικός Διαφωτισμός πολέμους με εκατοντάδες θύματα στην Ευρώπη; Δεν έφερε στις αρχές και τα μέσα του 19ου αιώνα το μεγαλύτερο δουλεμπόριο ανθρωπίνων ψυχών που έγινε ποτέ από την Αφρική; Και αν έρθουμε στο σήμερα ποιός είναι ο πολιτισμός των δήθεν προηγμένων κρατών της φωτισμένης δύσης; Αυτός που είδαμε στην Γιουγκοσλαβία με βομβαρδισμό αμάχων; Αυτός που είδαμε πρόσφατα με την αρπαγή από το Δ Ράιχ με το έτσι θέλω των καταθέσεων ανύποπτων πολιτών; Σε αυτούς θέλουμε να μοιάσουμε; Αυτούς έχουμε ως πρότυπο; Αυτοί μας κάνουν κηρύγματα ηθικής;
    Αυτοί δεν δημιούργησαν το νεοσύστατο ελληνικό κράτος; Ο Μαυροκορδάτος(αγγλόφιλος).ο Κωλέττης(γαλλόφιλος) και οι Βαυαροί με τον Οθωνα:Tι έκαναν οι Βαυροί με το που ήρθαν στην Ελλάδα; Φυλάκισαν τους αγωνιστές,προσπάθησαν να αλλοτριώσουν με ξένα τελείως προς την παράδοσή μας ήθη και έθιμα τον λαό μας και διοικούσαν με το έστι θέλω,χωρίς Σύνταγμα.Ευτυχώς που ο λαός μας με μπροστάρη τον αθάνατο στρατηγό Μακρυγιάννη αντέδρασε.
    Ο Καραμανλής σε ποιό άρμα προσέδεσε την χώρα; Στο άρμα της Δύσης.Ανήκομεν εις την Δύσιν δεν έλεγε;
    Μήπως όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν πιθηκίζουμε μιμούμενοι άλλους χωρίς να ανατρέξουμε στις ρίζες μας; Μήπως και καταλήγω,όλα αυτά τα ανθρωπάκια που μας κυβέρνησαν προσπάθησαν μέσω της διάλυσης της παιδείας μας,της παραχάραξης της ιστορίας μας (με συνωστισμούς κλπ), της καταστροφής της γλώσσας μας με τα αλλεπάλληλα πλήγματα που τις επέφεραν να μας κάνουν πειθήνια όργανα στα χέρια της νέας τάξης πραγμάτων;
    Μήπως η οικονομική κατοχή μέσω της τρόικας και του ΔΝΤ δεν είναι πίσω από την βιτρίνα ένας τρόπος να εξουδετερώσουμε έναν λαό που μπορεί να έχει αρκετά κουσούρια,έχει όμως βαθύτατα αλάνθαστο κριτήριο πότε πρέπει να λέει ιστορικά το μεγάλο ΟΧΙ.

  11. Κωστη υποστηριζεις και σωστα ,οτι ο Δυτικος πολιτισμος ειναι επεκτατικος και βιαιος ,μη ανθρωποκεντρικος και καταστροφικος .
    Σωστα .

    Να σου θυμησω ,ομως ,ποια φυλη τρωγεται ,αλληλοσκοτωνεται και αυτοκαταστρεφεται απο εμφανισεως της πανω στη Γη ;
    Ποια φυλη καταφερε αφου πραγματοποιησε το μεγαλυτερο επιτευγμα της ιστοριας ,Τον χρυσο αιωνα ,να αλληλοφαγωθει και πρακτικα να εξαφανιστει ,σε ενα δεκαετη εμφυλιο που διδασκεται παντου ,ως παραδειγμα προς αποφυγειν ;
    Ποια φυλη ψαχνει ΜΟΝΙΜΩΣ για ξενους σωτηρες και ΣΥΝΕΧΩΣ κανει λαθος επιλογες ;

    Δεν χρειαζεται ,νομιζω ,καταλαβες περι τινος προκειται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *