Αλ. Τσίπρας στο ΨΝΑ: Υγεία, Εργασία και Δημοκρατία τα θύματα των μνημονίων…

ΨΝΑ νοσοκ.«Κομπάρσοι που στηρίζουν την κυβέρνηση» οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης…
Τα τρία θύματα των μνημονίων είναι η υγεία και η κοινωνική φροντίδα, η εργασία, και η δημοκρατία, παρατήρησε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εργαζόμενους στο…
Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στους κυβερνητικούς εταίρους.

Οι δημοκρατικοί θεσμοί βρίσκονται σε κίνδυνο, το Σύνταγμα έχει γίνει κουρελόχαρτο και η Βουλή διακοσμητικό όργανο, υποστήριξε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και στηλίτευσε την απουσία του Πρωθυπουργού από το κοινοβούλιο, για να στρέψει στη συνέχεια τα πυρά του και στους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους:

«Το υπουργικό Συμβούλιο έχει αντικατασταθεί από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους δυο κομπάρσους που στηρίζουν την κυβέρνησή του και οι οποίοι αλληλοκαλύπτουν και επικαλύπτουν και αλληλεπικαλύπτονται με τον κ. Κεδίκογλου ως κυβερνητικοί εκπρόσωποι κάνοντας δηλώσεις», ήταν το χαρακτηριστικό του σχόλιο για τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη.

Εκτός όμως από την πρωθυπουργό, κρύβονται και οι υπουργοί, υπογράμμισε και ενδεικτικά αναφέρθηκε σε ερώτηση οκτώ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα ζητήματα της ψυχικής υγείας για την οποία όπως είπε, περιμένουν 45 μέρες να πάρουν απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό.

Από την άλλη όμως, σημείωσε, κάνοντας αναφορά στην επίμαχη τροπολογία που κατατέθηκε στον ν/σ του αναπτυξιακού, «η κοινοβουλευτική διαδικασία είναι πολύ παραγωγική στο να προωθεί τροπολογίες της τελευταίας στιγμής σαν αυτές όπως της ασυλίας των τραπεζιτών, που έδωσαν “θαλασσοδάνεια” 200 και πλέον εκατομμυρίων στα κόμματα για να τα κάνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις και αφίσες με ψεύτικες υποσχέσεις».

Οι περίφημες μεταρρυθμίσεις τους είναι κατεδαφίσεις ολόκληρης της κοινωνίας, της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας και πρέπει να μπει ένα φρένο, συνέχισε στον ίδιο τόνο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, με την κοινωνία «να ασφυκτιά και να συνθλίβεται από τη μια μεριά από τη βαρβαρότητα κυβερνητικών επιλογών και από την άλλη από τη διάδοση απάνθρωπων και φασιστικών αντιλήψεων, οι οποίες παρουσιάζονται κι ως κυρίαρχες σε μερίδα των ΜΜΕ».

Αν υπάρχει ένας χώρος όπου φαίνεται αυτή η αναλγησία της μνημονιακής κυβέρνησης απέναντι στην κοινωνία, αλλά και η αμηχανία απέναντι στις επιδιώξεις της τρόικας εξωτερικού είναι ο χώρος της υγείας, ανέφερε στην ομιλία του προς τους εργαζομένους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου ο κ. Τσίπρας και αν υπάρχει ένας χώρος όπου η κατάσταση που επικρατεί, συνιστά μείζονα λόγο ακύρωσης, κατάργησης του μνημονίου, είναι ο χώρος της υγείας.

Με αφορμή εξάλλου και το νέο ρεκόρ ανεργίας, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε επικίνδυνη την κυβέρνηση για την κοινωνική συνοχή, λέγοντας ότι αυτοί που έχουν επιλέξει για συμμάχους, δηλ τον κ. Σόιμπλε και την κ. Μέρκελ, φαίνεται ότι έχουν στρατηγική να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια «αποικία χρέους», με ανεργία στο 30% και μισθούς συγκρίσιμους μόνο με χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού.

Στην αναφόρά του τέλος, για τους δημόσιους υπαλλήλους, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να «τελειώσει το παραμύθι» με τον υπερμεγέθη δημόσιο τομέα.

Ο δημόσιος τομέας στη χώρα μας, σημείωσε, είναι στρεβλά δομημένος και αποτέλεσμα διαχρονικά των πελατειακών σχέσεων των κομμάτων εξουσίας που κυβέρνησαν και τον «έκαναν σαν τα μούτρα τους» και δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει προσλήψεις σε όσους τομείς υπάρχει ανάγκη…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *