Ενωση Γιατρών Νομού Αρκαδίας (Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Ν.Α.) Συμμετοχή στην απεργία της ΟΕΝΓΕ στις 17 Απριλίου

υγεια-225x200231Το 2009 ξεκίνησε η δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας μας, με περιστολή δαπανών, κατ΄ αρχάς, από γιατρούς, ΕΣΥ, συνταξιούχους και μισθωτούς. Ωστόσο, εδώ και τέσσερα χρόνια η περιστολή των δαπανών εξακολουθεί να βαρύνει τις συγκεκριμένες και μόνο ομάδες, που βιώνουν τη συνεχή περικοπή των εισοδημάτων τους, αντιμετωπίζοντας πλέον πρόβλημα επιβίωσης. Πού είναι η ανάπτυξη, οι νέες θέσεις εργασίας, οι ιδιωτικοποιήσεις, η περιστολή της φοροδιαφυγής, η επιστροφή των κλεμμένων….και όλες εκείνες οι δράσεις που θα βοηθούσαν, με ένα δίκαιο τρόπο, την οικονομία του κράτους ;

Προσπαθούν να κρατήσουν τη χώρα ζωντανή με περικοπές δαπανών στην υγεία, τη στιγμή μάλιστα που λόγω όλων αυτών των περικοπών ο πολίτης έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ το δημόσιο νοσοκομείο, αφού πλέον είναι υπερβολική πολυτέλεια η επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό πόσω μάλλον η περίθαλψη σε ιδιωτικές κλινικές !

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μείωση του φετινού κονδυλίου τις  για εφημερίες σε ποσοστό 35% σε σχέση με το αντίστοιχο προβλεφθέν κονδύλι για το 2012 (241.390.207 ευρώ φέτος έναντι 370.000.000 ευρώ πέρυσι, 320.000.000 κατά το Υπουργείο Υγείας). Δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι το επόμενο έτος το ποσό θα είναι μικρότερο, τη στιγμή που οι ανάγκες του ΕΣΥ αυξάνονται ραγδαία.

Επειδή δεν υπάρχει συντονισμός και συνέχεια ενεργειών ούτε βούληση πραγματοποίησης ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων που θα δώσουν ανάσα στην πραγματική οικονομία, εφαρμόζουμε την πάγια τακτική των τελευταίων ετών… “κόβουμε από όπου μπορούμε”, χωρίς καμία συναίσθηση των συνεπειών. Ως πάροχοι όμως του δημόσιου αγαθού της υγείας άλλες περικοπές δεν μπορούμε να δεχθούμε. Προειδοποιούμε πως η ασφαλής εφημερία στα δημόσια νοσοκομεία, με το επόμενο βήμα σας, θα είναι παρελθόν (αν δεν είναι ήδη)!

Κύριοι εσωτερικού και εξωτερικού…έως εδώ !  Το ΕΣΥ έχει ήδη αρχίσει να γίνεται επικίνδυνο για τον σκοπό που υπηρετεί. Την υγεία των πολιτών!  Σε συνδυασμό με την υποασφάλιση, πυροδοτείτε μια «βόμβα νοσηρότητας» που θα μας πλήξει όλους.

 

Συμμετέχουμε στην απεργία που κήρυξε η ΟΕΝΓΕ, από κοινού με την ΠΟΕΔΗΝ, την 17 Απριλίου 2013.

 

 Προχωράμε σε επανάληψη της Γενική Συνέλευση του σωματίου μας στις 18/4/2013 με βασικό θέμα την  μορφή των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουμε.

 

 

Θέματα συνέλευσης :

 

  1. Συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργού Υγείας αναφορικά με την πληρωμή των εφημεριών μηνών Δεκεμβρίου 2012, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2013 και προτάσεις επ΄ αυτού προς το Υπουργείο Υγείας.

 

  1. Συζήτηση επί του ισχύοντος πλαισίου έγκρισης και πληρωμής των εφημεριών και πρόταση προς το Υπουργείο Υγείας για αποζημίωση των εφημεριών μέσω μισθολογικών καταστάσεων πληρωτέων τον επόμενο από την εκτέλεση των εφημεριών μήνα.

 

  1. Συζήτηση επί των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τμήματα του Παναρκαδικού και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης και τα υπαγόμενα σε αυτό κέντρα υγείας λόγω έλλειψης προσωπικού και βασικού νοσοκομειακού υλικού.

 

  1. Διεκδίκηση υψηλότερου κονδυλίου εφημεριών από την ΥΠΕ.

 

 

 

 

Τρίπολη, 12 Απριλίου 2013

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

Βασίλειος Βαρδιάμπασης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *