Νέα από Αρκαδία. Περπατώντας κάτω από τις καμάρες

ARKADIAΠριν από λίγες μέρες ο δήμος της Αθήνας ξήλωσε τέντες, παράνομα κιόσκια, επιγραφές και τραπεζοκαθίσματα από καταστήματα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Και η περιοχή απόκτησε άλλη όψη. Ορθώς. Αλλωστε η Διονυσίου Αρεοπαγίτου είναι, εκτός από τον ωραιότερο πεζόδρομο που διαθέτει  αυτή η πόλη και η βιτρίνα της.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τη δράση αυτή του δήμου Αθηναίων θα μιμηθούν και οι ημέτεροι τοπικοί άρχοντες. Ξεκινώντας από τον πεζόδρομο της Δεληγιάννη  και προχωρώντας προς τα πάνω στην πλατεία Πετρινού αλλά και προς τα κάτω στην πλατεία Αρεως. Κεντρικά σημεία, κακοπαθημένα από τις αυθαιρεσίες, αλλά παρόλα αυτά ζωντανά και δημιουργικά.

Κυρίως, βάζοντας δυνατό «χέρι» στις αυθαίρετες καταπατήσεις των καμαρών, των ελάχιστων καμαρών αυτής της πόλης, που  αδυνατεί κανείς να διασχίσει. Στη κουλτούρα  χρήσης και αξιοποίησης των οποίων έχουμε μεγάλη υστέρηση, σε αντίθεση με άλλες πόλεις.  Ίσως γιατί εδώ ο ηλιόλουστος καιρός δεν έχει τη χρονική διάρκεια   των παραλίων περιοχών – εξ ου  και η ανάγκη ανεύρεσης ωφέλιμου χώρου τη χειμερινή περίοδο –  γι αυτό και  ωθεί τα  διάφορα  καφέ στην παρανομία της κατάληψης των χώρων αυτών και της ελεεινής κάλυψής τους με πλαστικό χειρίστου είδους.

Η καμάρα όμως είναι για να την διαβαίνουμε ελεύθερα και όχι για να σκοντάφτουμε στα τραπεζοκαθίσματα ή και σε κανένα από τα συμπαθή αδέσποτα που βρίσκονται ξαπλωμένα φαρδιά-πλατιά στον στενό διαδρομάκο, οπότε  πρέπει να περάσεις από πάνω τους για να συνεχίσεις τη διαδρομή σου. Βεβαίως, σε καμία περίπτωση δεν φταίνε τα αδέσποτα…

Όμως, τι τελικά φταίει και οδηγηθήκαμε σε αυτήν την κακώς εννοούμενη πληθωρικότητα; Αδιαφορία; Έλλειψη ελέγχου και κανόνων; Τι ακριβώς «επιτρέπει» στους καταστηματάρχες να εξαπλώνονται  χωρίς τιμωρία και χωρίς έλεος για τους φτωχούς περιπατητές;

Ασφαλώς η ανυπαρξία ελέγχου και τήρησης των κανόνων ευταξίας των καταστημάτων αυτών. Και, βέβαια, πολλά άλλα, τα οποία πρέπει σύντομα με την νέα κανονιστική αρχή που θα έρθει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο, να εξαλειφθούν. Ώστε η σημερινή  αδιάβατη καμάρα από   μείζον πρόβλημα για τους πεζούς και τα εμπορικά καταστήματα, να καταστεί ευχάριστος και αποδοτικός περίπατος για όλους.

 

 

 

 

Διαμαρτυρία για σκουπίδια

Σε συγκέντρωση καλεί το ΚΚΕ σήμερα Παρασκευή  12 Απρίλη στις 7 το βράδυ στη Κεντρική Πλατεία της Τρίπολης όλους τους κατοίκους  σε μια διαμαρτυρία για « το  μεθοδευμένο αδιέξοδο στη  διαχείριση των απορριμμάτων» που εδώ και χρόνια παραμένει άλυτο από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, «για να κερδοσκοπούν οι εργολάβοι μικροί και μεγάλοι, για να έρθουν οι καπιταλιστικοί όμιλοι σαν «σωτήρες» για να κερδοσκοπήσουν με πανάκριβα τέλη και μεθόδους διαχείρισης επικίνδυνες για τους ανθρώπους και για το περιβάλλον». Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης ορίζει ότι: « Την διαχείριση των απορριμμάτων να την έχει ενιαίος κρατικός φορέας, που με επιστημονικά κριτήρια θα κάνει τις χωροθετήσεις, θα επιλέγει τις μεθόδους διαχείρισης με προτεραιότητα τη διαλογή στην πηγή, που θα σέβεται την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον».

Δ΄ Χαιρετισμοί στην Ανάληψη

Σήμερα  Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 ο ΣΑΟΟ καλεί τους φίλους και συμπολίτες μας στο γραφικό εξωκλήσι της Ανάληψης του Κυρίου, στο «Βράχο της Πηγής, για να συμμετάσχουν στη Τέλεση της ακολουθίας των Δ’ Χαιρετισμών. Θα δρομολογηθεί λεωφορείο από την πλατεία Αγ. Βασιλείου στις 5 το απόγευμα. Έναρξη θείας ακολουθίας : 17:30.

Εξόρμηση

Πορεία στον ποταμό Μυλάοντα θα πραγματοποιήσει την Κυριακή ο ΕΟΣ Τρίπολης. Πρόκειται για την διαδρομή Μεθύδριο – Ελάτη δίπλα στον ποταμό Μυλάοντα. Η Αναχώρηση θα γίνει το πρωί της Κυριακής ώρα 9:00 π.μ. από τα γραφεία του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, Λαγοπάτη 43. Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο. Ώρες πορείας 2:30 και δυσκολία Α+ (εύκολη). Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα εντευκτήρια του συλλόγου έως την Παρασκευή 12-4-2012 καθώς και στα τηλέφωνα 2710-232243, 6974219674 & 6972221361.

Έκθεση φωτογραφίας

Οι μαθητές και οι καθηγήτριες του Art Project του 4ου Λυκείου Τρίπολης διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Αισθήσεις και Συναισθήματα, όταν η φωτογραφία συναντά την ποίηση του Καβάφη» και προσκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο να τη δει. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν σήμερα το απόγευμα  στις 6:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης και θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως τις 19 Απριλίου 2013, με ώρες λειτουργίας  το πρωί 10:00 εως 13:00 και το απόγευμα 18:00 εως 20:00.
Μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Το Τμήμα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ διοργανώνει την Κυριακή 14 Απριλίου στην Τρίπολη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας στις 10: 30 πμ. Περιφερειακή σύσκεψη Πελοποννήσου.  Εισηγητής θα είναι ο Χριστοφορίδης Δημήτριος μέλος και συντονιστής της Γραμματείας του τμήματος Μικρομεσαίων του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ.

Καταδικάζει η ΟΕΝΓΕ

Ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει τις μεθόδους και την «εισβολή» της «Χρυσής Αυγής» στα νοσοκομεία, εξέδωσε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Στην ανακοίνωση η ΟΕΝΓΕ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Οι επανειλημμένες προσπάθειες των φασιστών να εδραιώσουν την παρουσία τους στο χώρο της Δημόσιας Υγείας της χώρας με τρομοκρατικές εφόδους, ρατσιστικές αιμοδοσίες και «ιατρεία», δε μπορεί και δεν πρέπει να γίνουν ανεκτές από τους Νοσοκομειακούς γιατρούς, τους υγειονομικούς και τους δημοκρατικούς πολίτες. Ρατσιστικές πρακτικές και μέθοδοι, που βρίσκονται από τη φύση τους σε πλήρη αντιδιαστολή με την Ιατρική Δεοντολογία και το αναμφισβήτητο δικαίωμα για ισότιμη περίθαλψη όλων των ανθρώπων θα μας βρουν απέναντι τους. Την περίοδο της πλήρους αποσάθρωσης των εργασιακών δικαιωμάτων των νοσοκομειακών, η Χ.Α., το μακρύ χέρι του συστήματος και της εργοδοσίας υπόσχεται ένα μέλλον με ημερομίσθιο 20 ευρώ, απλήρωτη εργασία για τους άνεργους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο».

Εξασθενές χρώμιο

Τα αποτελέσματα της καταγραφής, δυο χρόνια μετά την έκδοση της εγκυκλίου  από   το Υπουργείο Υγείας για την διαπίστωση της ποσότητας του εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ζητά να μάθει ο επί κεφαλής της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά κ. Μπούκλης  από τον  κ Γ. Πουλοκέφαλο / Πρόεδρο Περιφ. Συμβουλίου Πελοπ/σου.

Χαμογελάτε

Κλείνω τα μάτια μου στη δουλειά και προσεύχομαι για το καλό της ανθρωπότητας και οι άλλοι νομίζουν ότι κοιμάμαι…αν είναι δυνατόν..

Όταν έχετε νεύρα με κάποιον…μετρήστε μέχρι το 10 από μέσα σας… Μετά σκάστε του μια στα δόντια.. Θα ΄χει χαλαρώσει και δε θα την περιμένει!

Όταν βαριέμαι παίρνω τηλέφωνο σε φούρναρη και του λέω “φιλαράκο, τα ψωμιά σου είναι μετρημένα”.

Η ταχύτητα με την οποία μία γυναίκα λέει ”ΤΙΠΟΤΑ” στην ερώτηση “Tι έχεις;”, είναι ανάλογη με το μέγεθος του καβγά που θα σου στήσει !

Από όλα τα είδη στον πλανήτη μόνο οι άνθρωποι και οι κάλτσες δυσκολεύονται να βρουν το άλλο τους μισό.

Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ…θα είναι στα άπλυτα

Γελάτε εσείς με τους Μάγιας… γελάτε.. Έτσι γελούσαν και οι δεινόσαυροι με τον Νώε..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *