ΕΟΠΥΥ. Παραπεμπτικά παρακλινικών εξετάσεων

ΕΟΠΥΥ-logoΠαραπεμπτικά παρακλινικών εξετάσεων Σχετ. : ΦΕΚ 3054/18-11-2012 ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ
Σύμφωνα με τον ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ, η παραπομπή των ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ για τη διενέργεια παρακλινικών εξετάσεων γίνεται με την έκδοση ηλεκτρονικού παραπεμπτικού μέσω της εφαρμογής e-syntagografisis.
Ως εκ τούτου, η χειρόγραφη παραπομπή των ασφαλισμένων για εξετάσεις δεν επιτρέπεται, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις (προσωρινή αναστολή λειτουργίας του συστήματος, αδυναμία πρόσβασης στην εφαρμογή κα), το οποίο σε κάθε περίπτωση είναι ελέγξιμο, καθώς βεβαιώνεται εγγράφως από τον παραπέμποντα ιατρό. Προσέτι, δύναται ο Οργανισμός να μην αποζημιώνει χειρόγραφα παραπεμπτικά ιατρικών πράξεων, όταν δεν εφαρμόζονται οι κανόνες περί υποχρεωτικής χρήσης της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από τους εξουσιοδοτημένους χρήστες της.Επί των χειρόγραφων παραπεμπτικών, απαιτείται θεώρηση – έγκριση από τους ελεγκτές γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, όταν η αξία του παραπεμπτικού υπερβαίνει τα εξήντα (60) ευρώ. Η αξία του χειρόγραφου παραπεμπτικού υπολογίζεται σύμφωνα με το ισχύον κρατικό τιμολόγιο των εξετάσεων και όχι την ασφαλιστική αποζημίωση.
Θα πρέπει από όλους να γίνει αντιληπτό ότι η χειρόγραφη παραπομπή δημιουργεί ποικίλα προβλήματα και κυρίως ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *