Νέα από Αρκαδία. Ατέλειωτες ώρες φλυαρίας

ARKADIA18-150x150Προσπαθούμε να βρούμε κάποια δικαιολογία για το θέαμα που μας πρόσφεραν οι δημοτικοί μας εκπρόσωποι στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο  και δεν μπορούμε. Τέσσερις ώρες συζήτηση με απεραντολογίες και φράσεις του τύπου «λαγοί» και «κότες» δεν περιποιούν ιδιαίτερη τιμή στους εκφραστές τους όπως και η  αδυναμία ενός ολόκληρου δημοτικού συμβουλίου να καταλήξει σε μιαν κοινή απόφαση για να αντιμετωπίσει ένα τόσο σοβαρό για την πόλη και την υγεία των  κατοίκων  της  πρόβλημα. Τα όσα ακούστηκαν εκεί μάλλον μπέρδεψαν παρά ξεδιάλυναν το  πρόβλημα και αν δεν υπήρχε η  πίεση από  την πλευρά   των  τριάντα πέντε  φορέων της πόλης,   μάλλον το θέμα δεν θα είχε πάρει την έκταση που πήρε. Προτάσεις  συγκεκριμένες  δεν ακούστηκαν, πλην της περίπτωσης Δελφάκη, με αποτέλεσμα  όλα να πνιγούν σε έναν άχαρι καταγγελτικό λόγο . Και μπορεί η κρίση να οξύνει ακόμη περισσότερο τις αντιθέσεις και να  βοηθά στην άνθηση του λαϊκισμού, όμως η τωρινή κατάσταση της πόλης επιβάλλει ένα μίνιμουμ πολιτικής συνεννόησης από όλους.  Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η κατάσταση είναι εκρηκτική και ότι η λογική της κριτικής έχει τα όριά της, που όταν ξεπεραστούν παύουν να παράγουν πολιτική και δημιουργούν ένα γενικότερο κλίμα απογοήτευσης.   Γι αυτό και καλόν είναι να ανατρέξουν στην ιστορία, διαβάζοντας για  λίγο κάποιες σελίδες της, μήπως και  αντιληφθούν ότι κάθε φορά που μια βαθύτατη διχαστική λογική επικρατούσε στην πολιτική μας ζωή τα αποτελέσματα ήταν ολέθρια συνολικά για όλους.

Ανάγκη πάσα, λοιπόν, για ανάληψη συγκεκριμένης δράσης. Η κατά πλειοψηφία επιλογή για  ανακήρυξη της πόλης σε κατάσταση  έκτακτης ανάγκης  από τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  είναι μια επιλογή, που πρέπει να στηριχθεί από όλους. Ο Δήμαρχος  να μπει  μπροστά, να μην υπολογίσει το όποιο πολιτικό  κόστος, να βρεθεί εν ανάγκη και στις δικαστικές αίθουσες υπερασπίζοντας το συμφέρον της πόλης του.   Και κυρίως να μην δειλιάσει  από τις δικονομικές παρεμβάσεις ιδιωτών που  λειτουργούν για ίδιον όφελος.

Ο μαχητικός τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης και η απαξίωση όσων υπονομεύουν  την προσπάθεια επίλυσης της κρίσης είναι ο καλύτερος τρόπος να περισωθεί  το κύρος του δημοτικού συμβουλίου. Γιατί, όπως έλεγε ο άγγλος πολιτικός Μπέβερλι Μπάχτερ: «Μερικοί άνθρωποι μπορούν να εκλεγούν μέλη της Βουλής χωρίς να χάσουν την ασημαντότητά τους».

Επενδύσεις;

Την προστατευόμενη περιοχή του Πάρνωνα αφορούσε η «ξένη επένδυση» που έφερε ως παράδειγμα ο κ. Τσίπρας πριν  από λίγες μέρες στη βουλή, σε συζήτηση πολιτικών αρχηγών, παραπονούμενος στον κ. Σαμαρά «ότι δεν προχωρά». Όπως αποκάλυψε όμως στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασ. Κεγκέρογλου η συγκεκριμένη επένδυση, αφενός έχει απορριφθεί από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία έχει χαρακτηρίσει κορεσμένη περιοχή για τέτοιου είδους επενδύσεις την Πελοπόννησο και αφετέρου προσκρούει στο …Οικολογικό χαρακτήρα των συγκεκριμένων περιοχών. Το ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως, βρίσκεται στην μετοχική σύνθεση της εταιρίας που ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει την επένδυση για την οποία εμφανίστηκε τόσο «αγχωμένος» ο κ. Τσίπρας, την Deutsche Aeolia, την οποία κατέχουν κατά 80% Γερμανοί, ενώ το υπόλοιπο 20% των μετοχών, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας,  μετέχουν  με 30,97% ο Βασίλης Γκρίσιν, με 15,65% ο Βασίλης Κακούσιος, 14,97% η Ιντρακόμ κατασκευές, 14,97% η Ιντρακόμ Holdings και περίπου το 25% είναι σε ελεύθερη διακύμανση.(Πίσω από την εταιρία Ιντρακόμ είναι παγκοσμίως γνωστό ότι βρίσκεται ο κορυφαίος Έλληνας επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης) Ένα ακόμη παράδοξο είναι πως τη συγκεκριμένη πρόταση είχαν καταψηφίσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο κ. Πετράκος ο οποίος είναι και βουλευτής του κόμματος. Πηγή: astrosnews.gr

Εορτή

Την  Κυριακή 14 Απριλίου 2013, μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου, πολιούχου της πόλεώς μας, πανηγυρίζει το Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου της ενορίας Αγίου Βασιλείου.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 13 Απριλίου στις  6.00 το απόγευμα, θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός της μνήμης του Αγίου και το πρωί της Κυριακής πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στις ιερές αυτές Ακολουθίες θα τεθεί για προσκύνημα, σύμφωνα με ανακοίνωση,  η τιμία κάρα του Αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου.

Αναβολή

Δεν ήταν μόνο το πρόβλημα των σκουπιδιών που είχε συγκεντρώσει πολλούς συμπολίτες στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο. Ήταν και η προγραμματισμένη συζήτηση για τον «Κανονισμό λειτουργίας διάθεσης κοινοχρήστων χώρων Πλατείας Πετρινού», που η αυθαίρετη κατάληψή τους έχει προκαλέσει ήδη τεράστιες αντιδράσεις. Όπως για  παράδειγμα η κατάληψη χώρου στη ΙΒ επί πλέον εκείνου που περικλείεται από τις θεόκλειστες  καμάρες, με μια σειρά καθισμάτων στο οδόστρωμα που πεζοδρομήθηκε.  Τελικά η συζήτηση αναβλήθηκε για το επόμενο δημοτικό συμβούλιο, γιατί το θέμα το σκουπιδιών ροκάνισε το χρόνο της αντοχής των συμβούλων.

Ελληνική Διατροφή

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας και ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης διοργανώνουν  εκδήλωση με θέμα: «Ελληνική Διατροφή και Ποιότητα Ζωής στο σύγχρονο κόσμο»,
τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2013, στις 8 μ. μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φ.Ο.Τ. Εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι η κ.  Αντιόπη- Ζωή Μαργιά, υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ   Αρκαδίας με θέμα: «Αρχαίων γεύσεις, μια περιήγηση στο διατροφικό σύμπαν της ελληνικής αρχαιότητας». Ευτυχία Τριανταφυλλίδου, θεολόγος  του Γυμνασίου Κοντοβάζαινα, με θέμα: «Το νόημα της νηστείας στην Ορθόδοξη παράδοση». Νικόλαος Γαλάνης, εκπαιδευτικός του 3ου & 4ου Γυμνασίου Τρίπολης, Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, με θέμα:  «Αρχαίων γεύσεις, νηστεία  & νέες διατροφικές αντιλήψεις: εργαλεία για ένα ποιοτικό παρόν». Την εκδήλωση συντονίζει η Θώμη Τσομπανίδου, Υπεύθυνη του  Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων ΔΔΕ Αρκαδίας.

Επιχείρηση καθαρότητας

Ένταση στο νοσοκομείο Καλαμάτας μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αθίγγανων, όταν οι πρώτοι με επικεφαλής τον βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτρη Κουκούτση πραγματοποίησαν «αυτοψία» και έλεγχο για τις αποκλειστικές νοσοκόμες. Νωρίτερα 3 άγνωστοι είχαν χτυπήσει νεαρό 22χρονο αθίγγανο στο κέντρο της Μεσσσήνης, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα κα γι αυτό στο σημείο βρίσκονταν και αρκετοί τσιγγάνοι. Όταν συναντήθηκαν ο βουλευτής Μεσσηνίας φώναξε «Έξω οι γύφτοι από τη Μεσσηνία» και τρομαγμένοι οι τσιγγάνοι αποχώρησαν από την είσοδο του νοσοκομείου όπου βρίσκονταν από νωρίτερα λόγω του συμβάντος στη Μεσσήνη.  Στη συνέχεια τα μέλη της Χρυσής Αυγής μπήκαν στο χώρο του Νοσοκομείου και έξω άρχισαν να μαζεύονται τσιγγάνοι. Στο σημείο έσπευσαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις . Κατά την έξοδο των μελών της Χρυσής Αυγής ο Δημήτρης Κουκούτσης κατευθύνθηκε στο μέρος των οργισμένων τσιγγάνων και άνοιξε διάλογο μαζί τους τονίζοντας τους  ότι είναι ανεπιθύμητοι στο νομό Μεσσηνίας και ολοκλήρωσε με την απειλή ότι πολύ σύντομα θα τα ξαναπούνε και αποχώρησε !!! Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν να εκτραχυνθεί η κατάσταση ενώ οργισμένοι αποχώρησαν και οι τσιγγάνοι από το σημείο φωνάζοντας ότι τώρα αρχίζει ο πόλεμος!!!  Πηγή: www.tharrosnews.gr

Γνωρίζατε ότι:

Ο περίεργος τρόπος που πέθαναν 19 αρχαίοι σοφοί αναφέρεται σε καταδίκες σε θάνατο, περίεργα ατυχήματα, αυτοκτονίες … Ας δούμε τι θάνατο είχαν κάποιοι εξ αυτών.
ΖΗΝΩΝ: Υποβλήθηκε σε μαρτυρικό θάνατο από άγριο κοπάνισμα μέσα σε μεγάλο γουδί, ύστερα από διαταγή του τυράννου Ελέας Νέαρχου!
ΗΣΙΟΔΟΣ: Πήγε στη Λοκρίδα και έμεινε στο σπίτι κάποιου Μιλήσιου. Εκεί φονεύθηκε από τους γιους του Μιλήσιου, οι οποίοι νόμιζαν ότι ατίμασε την αδερφή τους και το σώμα του το έριξαν στη θάλασσα.
ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ: Δολοφονήθηκε, διότι στρατηγεύοντας στην εκστρατεία της Αμφίπολης δεν μπόρεσε να σώσει την πόλη από τους Σπαρτιάτες και το στρατηγό τους Βρασίδα.
ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ: Αυτοκτόνησε με θάνατο από ασιτία, μετά την ήττα των Αθηναίων στη Χαιρώνα.
ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ: (Κορίνθιος) Παρανοϊκή μορφή φιλοσόφου, θέλοντας να εξαφανίσει, σε μεγάλη ηλικία, κάθε ίχνος του, διέταξε δυο έμπιστους σωματοφύλακες να παραφυλάξουν τη νύχτα ένα ορισμένο σημείο και να σκοτώσουν τον πρώτο διαβάτη που θα περνούσε από εκεί και αμέσως να τον θάψουν. Την ίδια εντολή είχε δώσει σε άλλους τέσσερις, να σκοτώσουν σε μικρή απόσταση τους δύο πρώτους, και σε άλλους οκτώ να σκοτώσουν σε μεγαλύτερη απόσταση τους τέσσερις προηγούμενους! Η διαταγή εξετελέσθη και έτσι έμεινε άγνωστος ο τάφος του Περίανδρου, διότι ο διαβάτης που πέρασε από εκεί μεταμφιεσμένο σε χωρικό ήταν ο ίδιος ο Περίανδρος!

ΠΑΠΑΜΗΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ <papamh22@otenet.gr>

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *