«Μαϊμού» ιατροδικαστές υπογράφουν εκθέσεις

νεκροτομειοΙατροδικαστές χωρίς πτυχίο υπογράφουν εκθέσεις, ενώ δεν έχουν εκπαιδευτεί καν να κάνουν νεκροτομή.

Μόνο στην Αθήνα δραστηριοποιούνται περίπου 20 ιατροδικαστές χωρίς να έχουν νόμιμα ιατρεία.

Τα παραπάνω καταγγέλλει η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους που εγκυμονεί η κατάσταση αυτή.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε πρόσφατη ημερίδα ο πρόεδρος της Εταιρείας και καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης Μανώλης Μιχαλοδημητράκης, υπάρχουν ιατροδικαστές οι οποίοι δεν έχουν καν εκπαιδευτεί στη νεκροτομή και στη μικροσκόπη, που αποτελούν τη βάση της επιστήμης της ιατροδικαστικής.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της υπόθεσης του Βρετανού αξιωματούχου Σόντερς, του τελευταίου θύματος της οργάνωσης 17 Νοέμβρη, όπου η θανατηφόρα βολίδα δεν αφαιρέθηκε από το πτώμα και βρέθηκε κατά την επανεξέτασή του στην Αγγλία.

Επιπλέον, στις φωτιές του νομού Ηλείας το 2007 ο ιατροδικαστής προέβη σε λάθος ταυτοποίηση και έστειλε σορό Ελληνα στην Αλβανία αντί να στείλει τη σορό του Αλβανού. Το λάθος διαπιστώθηκε από ιατροδικαστή της Αλβανίας.

«Η απόσταση του κλάδου μας ακόμη και από τα γειτονικά κράτη μεγαλώνει συνεχώς και η ανυποληψία του κλάδου στον χώρο της ιατρικής επιστήμης και της δικαιοσύνης είναι πια δεδομένη», προσέθεσε ο κ. Μιχαλοδημητράκης, τονίζοντας την ανάγκη για διευθέτηση του χώρου.

Στο πλαίσιο αυτό η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία προχωρεί στην κατάρτιση Κώδικα Δεοντολογίας, τον οποίο θα είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα οι εκπρόσωποι του κλάδου

http://www.zougla.gr

One thought to “«Μαϊμού» ιατροδικαστές υπογράφουν εκθέσεις”

  1. Που ειναι το παραξενο στη χωρα του : ” οτι δηλωσεις ,εισαι ” ;;;

    Αυτο δεν θελαμε να καταφερουμε με την συνενοχη μας και με την αβελτηρια μας ,τοσα χρονια ;

    Να που το πετυχαμε λοιπον !
    Συγχαρητηρια λοιπον και εις ανωτερα !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *