Με αδιαφορία και ανευθυνότητα μας εγκατέλειψαν στο θάνατο …..

σκουπιδιαΟι αυτοδιοικητικοί μας κοκκορομάχοι, αφού έδωσαν όλες τις παραστάσεις εντυπωσιασμού και αλληλοσπαραγμού, κατάφεραν να επικυρώσουν το προφίλ τους ως ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ και ΑΔΙΑΦΟΡΩΝ, με το θέμα των σκουπιδιών, που βασανίζει ολόκληρη την πόλη εδώ και 3 μήνες.

Η Περιφέρεια και ο Δήμος, σε απόλυτη αντιπαράθεση και κονταρομαχία, έδειξαν το μέγεθος της ανύπαρκτης πολιτικής βούλησης και την αδιαφορία τους να επιχειρήσουν την συνεργασία τους, για την ΑΜΕΣΗ επίλυση του ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ προβλήματος.

Τα σκουπίδια μας πνίγουν και οι άρχοντες αντιπαρατίθενται….. αιωνίως…

Οι θεατρινισμοί των ακραίων κινήσεων, πριν λίγο καιρό, να τρέχει ο δήμαρχος με τους υπαλλήλους του σε πορεία εναντίον της Περιφέρειας και το ίδιο απόγευμα να δίνει μακρά και προκλητική, συνέντευξη-απάντηση ο Περιφερειάρχης, εκθέτοντας πάλι τον Δήμαρχο… θα μείνουν στην τοπική ιστορία της αυτοδιοίκησης, σαν αποτρόπαια απόδειξη εγκατάλειψης των πολιτών…

Χάριν της επικοινωνιακής πολιτικής και τακτικής, αφέθηκαν όλα στον φθοροποιό καιρό, για να μεθοδευτούν οι λύσεις που ΄΄συμφέρουν΄΄  τους εμπλεκόμενους  ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ παντελώς για τις οδυνηρές επιπτώσεις των χιλιάδων τόνων σκουπιδιών που καλύπτουν την πόλη, στην ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

Ακόμα και η παρέμβαση του Αρκάδα υπουργού, δεν έδωσε άμεση λύση. Ακόμα περιμένουμε αποφάσεις, δημοπρασίες, αναθέσεις κτλ.

Στην απόγνωση των κατοίκων, όταν πριν 3 ημέρες άρχισε η θεαματική άνοδος της θερμοκρασίας, ήρθε η φιέστα εντυπωσιασμού από τον Δήμαρχο, ο οποίος έβαλε ακόμα και τις κάμερες μέσα στον χώρο της Αγ.Τριάδας (ενώ 1 εβδομάδα πριν, εγώ η ίδια αναγκάστηκα να ζητήσω την συνδρομή της αστυνομίας, γιατί πήγα ΈΞΩ από τον χώρο να φωτογραφίσω και μου την έπεσαν οι μπράβοι του δήμαρχου με απειλές και επιθετικότητα ) και έδωσε συνέντευξη επί τόπου !!!

Δήλωσε (Πέμπτη 4/4/2013) πως θα αποσυρθούν άμεσα όλα τα σκουπίδια από την πόλη και θα γίνει απολύμανση κάδων και δρόμων….

Δήλωσε ακόμα…πως ο χώρος της Αγίας Τριάδας, είναι οικόπεδο μεταφόρτωσης!!!!!

Ανατρέχοντας στις παρόμοιες δηλώσεις ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ του Περιφερειάρχη, θυμόμαστε πως έκανε μεγάλο ΄΄παιχνίδι΄΄  με τα ΄΄δημοτικά τέλη΄΄ και την υπευθυνότητα περί απορριμμάτων….

Επειδή όμως τα πράγματα έχουν φθάσει εδώ και πολύ καιρό στο ΄΄μηπαρέκει΄΄ οι ανοχές του κόσμου έγιναν μηδενικές πλέον και το  τσουνάμι που θα ξεσπάσει δεν θα είναι για εντυπωσιασμό….

Τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Δήμαρχος, έχουν ΟΛΗ την ΕΥΘΥΝΗ και την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, να ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ για την επίλυση του ακραίου προβλήματος της έκθεσης των πολιτών σε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.

Η κοροϊδία της αποκομιδής, την Παρασκευή, που έγινε παρουσία του δημάρχου σε 2 δρόμους και 10 κάδους… με πλύσιμο των κάδων, δεν καλύπτει πια κανέναν.

Για να έχει αποτέλεσμα η αποκομιδή και η απολύμανση, πρέπει να είναι καθολική και συντονισμένη.

Όχι να γίνεται για να τραβήξουν μερικά πλάνα οι κάμερες των υμετέρων καναλιών και να στείλουν και μερικά στην Αθήνα, για να κουκουλωθεί το πρωτοφανές και μοναδικό καραγκιοζιλίκι των σκουπιδιών που ζει η ΤΡΙΠΟΛΗ…

Η αποκομιδή ΔΕΝ γίνεται. Περιστασιακά μαζεύονται σκουπίδια και ΜΟΝΟ από όποια γειτονιά γίνονται έντονες διαμαρτυρίες.

Οι υπόλοιποι πεθαίνουμε μέσα στη βρώμα και τις αναθυμιάσεις της σαπίλας, με τα τρωκτικά να σέρνονται παντού και τα έντομα να πνίγουν όλη την πόλη.

Οι επικλήσεις των αρμοδίων για τις χωματερές που ΔΕΝ έχουν νόμιμη άδεια… είναι για γέλια, αφού ΟΛΕΣ οι λύσεις που έχουν δοθεί μέχρι τώρα ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ.

Ούτε στη Φυλής μπορούν να πάνε σκουπίδια σύμμικτα όπως τα δικά μας βάσει της κείμενης Νομοθεσίας. Κι εμείς ΔΕΝ διαθέτουμε ΄΄ανακυκλώσιμα΄΄ 9μόνο αυτά επιτρέπονται) εμείς διαθέτουμε βόμβες θανατηφόρες, λόγω της σήψης και της αποσύνθεσης των παρατημένων αστικών αποβλήτων μας….

Κι αν επιχειρηματολογούν πως θα το ξεπεράσουν και αυτό το εμπόδιο, με την ΚΥΑ, πρέπει κάποιος να μας πει σε ποια χώρα ζούμε τελικά. Οι υπουργικές αποφάσεις βγαίνουν για να παρακάμπτουν τους νόμους και να τους παραβιάζουν;

Παρανομούν οι ίδιοι οι υπουργοί, για να βοηθήσουν τους παρανομούντες στις αδικοπραξίες τους; Πού ζούμε;

Εν τω μεταξύ, ακόμα κι αν επρόκειτο να δοθεί κάποια λύση με την περιβόητη ΚΥΑ, η ισχύς της είναι μόνο  5 μήνες και ήδη πέρασε ο 1ος ΧΩΡΙΣ καμία διαφορά στα χάλια μας.

Ποιο θαύμα περιμένουν να συμβεί στους υπόλοιπους;

Αλλά εκτός των άλλων τι θα γίνει μετά ;

Ποια λύση θα ψάχνουν όταν λήξει η προθεσμία της ΚΥΑ;

Κι αν μιλάνε και θέλουν ΟΛΟΙ τη νομιμότητα των λύσεων, γιατί έχουν όλες τις πρώην χωματερές ανοικτές και επιχειρούν κι άλλα ανοίγματα μέσα στα όρια της πόλης;

Τόση έκταση δημόσια σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ Νομό, δεν έχουν ακόμα καταφέρει να βρουν ένα πεδίο ΔΗΜΟΣΙΟ, να δημιουργήσουν έναν χώρο Υγειονομικής ταφής απορριμμάτων;;;

Απ΄ όσα ξέρουμε, μετά από σύντομη έρευνα, ΠΟΤΕ δεν ζήτησαν από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, να τους υποδειχθεί χώρος δημόσιος, και κατάλληλος για απόθεση απορριμμάτων…

Κι όμως όλοι οι αρμόδιοι, δηλώνουν σε κάθε  περίσταση, πως έχουν κάνει έρευνες και ΄΄δεν υπάρχει δημόσιος χώρος εντός του νομού΄΄…

Το άρωμα του χρήματος και η οσμή σκανδάλου, είναι προφανής, διότι ΟΛΕΣ οι λύσεις που επιδιώκονται, έχουν να κάνουν με ιδιώτες, ΄΄τυχαία΄΄  πάντα, σχεδόν συγγενείς ή φίλα προσκείμενους σε κάποιον αυτοδιοικητικό και οι χώροι επιχειρείται να είναι ιδιωτικοί με καθόλου ευκαταφρόνητο μίσθωμα….

Για να ξαναθυμηθούμε εδώ, το πανηγύρι με τα εντάλματα πληρωμών στη ΔΕΥΑΤ που δεν είχαν αντίκρυσμα έργου και υπογράφονταν παρά το νόμο για να πληρωθεί το ενοίκιο του παράνομου χώρου στην Αγ.Τριάδα, που έγινε ελέω δημάρχου και Περιφερειάρχη η νέα μας χωματερή.

Τα σκουπίδια ΔΕΝ μαζεύονται από την πόλη.

Κι όσα μαζεύονται, δεν είναι ούτε η μισή παραγωγή της κάθε ημέρας. Με δεδομένο πως έχουμε απλωμένα στους δρόμους σκουπίδια 3 μηνών, άρα χιλιάδες τόνους, και πως η ημερήσια παραγωγή είναι ίδια, δηλ. 60 τόνοι τη μέρα, εύκολα συνάγεται το συμπέρασμα, πως μόνο ΑΘΡΟΙΖΟΝΤΑΙ κι άλλα παρά ελαττώνεται ο όγκος τους.

Εν τέλει, η ΤΡΙΠΟΛΗ δεν χρειάζεται άλλη ανευθυνότητα, ούτε άλλους  επικοινωνιακούς καυγάδες ή συνεντέυξεις.

ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ έχουμε απόλυτη ανάγκη.

Οι επιδημίες θα ξεσπάσουν, είναι θέμα χρόνου. Οι μεσοβέζικες λύσεις δεν μας ενδιαφέρουν.

Να βρουν τρόπο να πάρουν τα σκουπίδια από την πόλη και χωματερή για ταφή των απορριμμάτων επίσης, άμεσα, είναι το ΚΟΙΝΟ ΑΙΤΗΜΑ.

Οι διαπληκτισμοί για την αποκαλυπτικότητα της ανεπάρκειάς τους, έχουν αποδώσει τα μέγιστα, και δεν ενδιαφέρουν κανένα πλέον.

Άλλωστε, όλο αυτό τον χρόνο που τρέχει το πρόβλημα, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει κινήσει ταχείες διαδικασίες για την εξεύρεση οριστικής λύσης.

Περιμένουν να έρθουν τα πράγματα σε οριακό σημείο και τότε τρέχουν όλοι στις κάμερες, με άλλοτε άλλη επιχειρηματολογία, αλλά πάντως ΠΟΤΕ σε συνεργασία για το κοινό καλό!!!

Κι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ξέρουμε, γιατί είναι γνωστό τοις πάσι, πως ΝΑΙ ο δήμος είναι υπεύθυνος για την αποκομιδή…αλλά η Περιφέρεια έχει την ΕΥΘΥΝΗ της ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ…

Κι ακόμα ξέρουμε πως, δεν σηκώνει ούτε η εποχή, αλλά ούτε και η συγκεκριμένη περίπτωση, άλλου  Πόντιους Πιλάτους, όπως αυτοαναγορεύθηκε ο Περιφερειάρχης με τον πολυπράγμονα ΄΄διεθνήδιαγωνισμό΄΄ για την ολοκληρωτική διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου….ο οποίος –τυχαία άραγε;;;- θα ολοκληρωθεί…με την εξάντληση της θητείας του!!!

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ.

Εδώ πρόκειται για την Δημόσια Υγεία, η σοβαρότητα του θέματος δεν επιτρέπει άλλες υπεκφυγές. Άλλωστε έχουμε Ιατρούς  στην Περιφέρεια και στους 2 πρώτους θώκους…

γιουληΤης Γιούλης Παπαδοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *