Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας. Aπαράδεκτη η μη έγκριση απλών ορθοπεδικών υλικών που χορηγούνται από πιστοποιημένους και μη συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣΒρίσκεται σε εφαρμογή από 1-3-13 απόφαση του ΕΟΠΥΥ που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο την 21-1-13 με θέμα:
΄΄Κοινοποίηση πίνακα των χορηγουμένων από τον ΕΟΠΥΥ ορθοπαιδικών ειδών, ειδικών μηχανημάτων αποκατάστασης, τεχνητών μελών, θεραπευτικών υποδημάτων διαβήτη και λοιπών ειδών πρόσθετης περίθαλψης και παροχή σχετικών οδηγιών για τη χορήγηση τους΄΄
Σύμφωνα με αυτή, δεν δικαιούνται να συνταγογραφούν οι πιστοποιημένοι και όχι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ  ιατροί, υλικά απλά, της καθημερινής πρακτικής, όπως νάρθηκες, κηδεμόνες, ζώνες, κολάρα κλπ.
Αυτό έχει σαν συνέπεια, ταλαιπωρία και μη απόδοση στον ασφαλισμένο, των νόμιμων αποζημιώσεων που δικαιούται. Ο ασφαλισμένος που έχει επιλέξει πιστοποιημένο (έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει, μιας που είναι και οι περισσότεροι) και όχι συμβεβλημένο ιατρό, καταθέτοντας τη δαπάνη με το νόμιμο παραστατικό, το παραπεμπτικό που έχει υπογραφεί και από ελεγκτή ιατρό (δικλείδα ασφαλείας που δεν υπάρχει στην απλή συνταγογράφηση και παραπεμπτικογραφία), εισπράττει μια άρνηση απόδοσης της δαπάνης, λόγω συνταγογράφησης μη συμβεβλημένου ιατρού. Βεβαίως τις περισσότερες φορές ο ασφαλισμένος δεν επισκέπτεται και συμβεβλημένο ιατρό, διαδικασία που ενέχει ταλαιπωρία  και σπατάλη χρόνου, και επίσης δεν το πράττει, διότι δε θεωρεί αξιόπιστο το ταμείο του. Με αυτόν τον μαγικό τρόπο ο ΕΟΠΥΥ επιτυγχάνει αυτό, που προφανώς θέλει τους χαλεπούς καιρούς που διάγουμε, να μη καταβάλει τη νόμιμη αποζημίωση και να υπερηφανεύεται για μείωση δαπανών!
Το τραγελαφικό στην όλη ιστορία είναι, ότι ο ΕΟΠΥΥ θεωρεί νόμιμο κι αποδεκτό, ο πιστοποιημένος και μη συμβεβλημένος ιατρός, να συνταγογραφηθεί φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις, που δεν ελέγχονται από κανέναν ελεγκτή ιατρό, αλλά ταυτόχρονα ο ίδιος ιατρός δεν μπορεί να συνταγογραφεί μία ζώνη, ένα κολάρο, ένα νάρθηκα, για τα οποία θα επισυνάψει και Ιατρική Γνωμάτευση, που θα ελέγξει και θα εγκρίνει ο Ελεγκτής Ιατρός. Σίγουρα το παραπάνω μέτρο αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της θαλπωρής!!! με την οποία περιβάλλει ο ΕΟΠΥΥ τον ασφαλισμένο του. Ο ορισμός του φαρισαϊσμού!!!
Σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ (5-4-13), ολοκληρώνει το σκηνικό της σχιζοφρένειας, καθώς επιτρέπει στους πιστοποιημένους ιατρούς να συνταγογραφούν μόνο γυαλιά οράσεως.  Ειλικρινά αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τη λογική σας.
Επειδή είναι τουλάχιστον ανήθικο, να εφευρίσκονται τρόποι για να ταλαιπωρείται, χωρίς λόγο ο ασφαλισμένος και στην ουσία να του αποστερούν νόμιμα δικαιώματά του
Επειδή η ισοτιμία της ιατρικής υπογραφής είναι νομικά κατοχυρωμένη
Επειδή και ο εμπαιγμός έχει τα όριά του
Παρακαλούμε όπως άμεσα ανακαλέσετε την παραπάνω απόφαση όσον αφορά τα απλά καθημερινά υλικά, για να επανέλθει η νομιμότητα.
Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ                                    ΕΥΔΟΚΙΑ ΓΑΡΓΑΛΑ

Η παρούσα κοινοποιείται: ΕΟΠΥΥ /ΠΕ.ΔΙ. Θεσπρωτίας
Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ Θεσπρωτίας
Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ.)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *