Οι 174 ΜΚΟ που θα κάνουν 55.000 προσλήψεις ανέργων στους δήμους.Στην φόρα τα ονόματα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ_ΚΟΙΝΩΦEΛΟΥΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Στη φόρα τα ονόματα και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των 181 ΜΚΟ, οι οποίες έχουν ζητήσει να συμμετέχουν στο πρόγραμμα πρόσληψης 55.000 ανέργων σε δήμους όλης της χώρας, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, αναγκάστηκε να δώσει χθες η κυβέρνηση, ύστερα από τις συνεχείς καταγγελίες ότι η επιλογή γίνεται με αδιαφανή και ρουσφετολογικά, εκτός ΑΣΕΠ, κριτήρια.

Ενώ όμως όλα τα ονόματα των ΜΚΟ έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο www.epanad.gov.gr, ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης είπε από τη Βουλή ότι ακόμα δεν έχει γίνει καμία αξιολόγηση και ότι δεν έχει πει την τελευταία λέξη η γενική γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, σε σχέση με την αξιολόγηση όλων αυτών των φορέων.

Ο κ. Κουτρουμάνης προανήγγειλε επίσης νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά όλους τους ιδιώτες, άρα και τις ΜΚΟ, με την οποία θα τους δίνεται η δυνατότητα να συνάπτουν συμβάσεις με το ΑΣΕΠ, προκειμένου να χρησιμοποιούν την τεχνογνωσία του στην αξιολόγηση και επιλογή προσωπικού. Ακόμη κι έτσι όμως, τέτοιες συμβάσεις μπορούν να προχωρήσουν μόνο με τη συναίνεση του όποιου ιδιώτη και δεν μπορούν να επιβληθούν.

Οπως φαίνεται στον πίνακα, στο τμήμα της Κεντρικής Μακεδονίας υπάρχει και η ΜΚΟ «Κοινωνικό Δίκτυο Πολιτών», με την επισήμανση μάλιστα ότι ο γενικός γραμματέας της κ. Κατής, συνεργάτης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στάθη Κουτμερίδη, τελεί υπό αντικατάσταση, καθώς παραιτήθηκε έπειτα από τον θόρυβο που προκλήθηκε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *