ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο: Δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις στο Ηράκλειο

ΗΚΓΔωρεάν καρδιογραφήματα, λήψη ιστορικού και κλινική εξέταση στους πολίτες που επιθυμούν, θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013, στο ισόγειο της Κεντρικής Υπηρεσίας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, στο Ηράκλειο, από ειδικευμένους γιατρούς της καρδιολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου (ΠΑΓΝΗ) και του «Βενιζελείου».

Η δράση αυτή υλοποιείται από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, σε συνεργασία με το ΠΑΓΝΗ και τον αναπληρωτή καθηγητή Καρδιολογίας Φραγκίσκο Παρθενάκη, με αφορμή την 7η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, όπως έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Το θέμα στο οποίο εστιάζεται ο εορτασμός της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας είναι η αρτηριακή υπέρταση και οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία και στόχος είναι η ευρύτερη δημοσιότητα του θέματος, για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωση σχετικών νοσημάτων.

Τα καρδιογραφήματα θα γίνουν από 9.30 το πρωί έως 14.00 το μεσημέρι και με σειρά προσέλευσης των ενδιαφερόμενων πολιτών, ενώ σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιος πολίτης χρήζει περαιτέρω εξετάσεων θα στέλνεται στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ η του «Βενιζελείου».

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

http://www.zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *