Πουλάει το τρακτέρ του για φάρμακα και νερό

pappousΗ “κοινωνική” πολιτική του κράτους οδήγησε πολλούς πολίτες να κάνουν αναγκαστική “ελεύθερη πτώση” στο κενό. Η οικονομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει να ανταποκριθούν ούτε στα πάγια έξοδά τους, όπως το νερό και η ΔΕΗ. Ο ηλικιωμένος κ. Γιάννης Σιακαμπένης, με γυναίκα που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας από τα Σιτόμενα του δήμου Αγρινίου, αντιμετωπίζει πρόβλημα μέχρι και με την εξόφληση ή τον διακανονισμό του νερού.

Έχει πουλήσει κατά το πρόσφατο παρελθόν τα ζώα του για να μπορέσει να ανταποκριθεί οικονομικά στις υποχρεώσεις του και για τα φάρμακα της γυναίκας του. Και τώρα πουλάει το τρακτέρ του για να πληρώσει ακόμη και τα φάρμακα της γυναίκας του που τα χρωστάει.

Απευθύνθηκε μόλις χθες στις αρμόδιες υπηρεσίες για τον διακανονισμό και να επισημάνει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του έδωσαν ένα μην προθεσμία για να μπορέσει να κάνει κάποιο διακανονισμό, αλλά το ζήτημα είναι πιο βαθύ και επί της ουσίας οφείλεται στις πολιτικές της κεντρικής εξουσίας.

Αρμόδιοι από πολλές κατευθύνσεις που αποφανθήκαμε για να δούμε τι προβλέπεται στις περιπτώσεις αυτές, μας διαβεβαίωσαν πως εξαντλούν κάθε περιθώριο, αφού συζητήσουν πρώτα με τον εκάστοτε οφειλέτη. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η ΔΕΥΑ Αγρινίου, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, είναι υπεύθυνη για αυτά τα θέματα μόνο για τον προ Καλλικράτη Δήμο Αγρινίου και οι περιοχές που εντάχθηκαν στον δήμο Αγρινίου, όπως τα Σιτόμενα, από το νομοσχέδιο του Καλλικράτη και έπειτα, αρμόδια υπηρεσία είναι η οικονομική του δήμου Αγρινίου.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος αναμένει ακόμα στο ακουστικό του την απάντηση από υγειονομική επιτροπή από την οποία έχει περάσει η σύζυγός του με χρόνια προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ενταχθεί στις ευαίσθητες εκείνες κοινωνικές ομάδες που απολαμβάνουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις σε τρέχοντα έξοδα.

Ο ίδιος απελπισμένος δηλώνει ότι δεν έχει να περιμένει τίποτε εάν οι υπηρεσίες δεν σκύψουν με ανθρώπινη ευαισθησία στο πρόβλημά του.

Γιάννης Σιακαμπένης. Μετά την πώληση των ζώων του τώρα παίρνει σειρά το τρακτέρ του για να μπορέσει να πληρώσει τις υποχρεώσεις του. Χιλιάδες συμπολίτες μας σε όλη την Ελλάδα είναι σε παρόμοια κατάσταση

Πηγή: dete.gr

One thought to “Πουλάει το τρακτέρ του για φάρμακα και νερό”

  1. Οι υπηρεσιες ,αγαπητε συμπολιτη ,ΔΕΝ προκειται ΠΟΤΕ να ξυπνησουν !

    Για τον απλουστατο λογο οτι δεν φτιαχτηκαν για να εξυπηρετουν τους πολιτες .
    Δημιουργηθηκαν για να αποτελουν καταφυγια διορισμων και πιεσης των κομματων προς τους ψηφοφορους και καθιερωθηκαν σαν τετοια απο τη δικη μας βλακεια που πιστεψε σε αυτα τα γομαρια εναντι ανταλλαγματων και διαιωνιζε αυτο το σαπιο συστημα !!!

    Εαν περιμενεις εσυ και ολοι οι υπολοιποι το κρατος ,με αυτους τους αχρηστους μηχανισμους που διαθετει και με το ανικανο και ασχετο προσωπικο που τους λειτουργει ,να σκυψει στο προβλημα σου ,ΚΑΗΚΕΣ ΗΔΗ !!! Οχι μονο το τρακτερ σου αλλα και τα οργανα σου να πουλησεις ,δεν θα σε σωσουν !

    Για να φτιάξεις ομελέτα ,αγαπητοι φιλοι ,πρέπει να σπάσεις αυγά.
    Για να μπορέσεις να εφαρμόσεις μια πολιτική μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικού εκσυγχρονισμού, απαιτείται ν’ αλλάξεις το σάπιο και διαλυμένο κράτος που συντηρείται επί δεκαετίες για να βολεύεται και το πολιτικό σύστημα αλλά ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ( εσυ κοιμισμενε πολιτη που βλεπεις την αδικια και κοιμασαι ορθιος ή αρνεισαι να καταγγειλεις τα κακως κειμενα γιατι περιμενεις απο τον διπλανο σου να βγαλει το φιδι απ’ την τρυπα ! ) που έναντι ανταλλαγμάτων κάνει κι’ αυτή τα στραβά μάτια και αντιδρά σε κάθε πρόταση αλλαγής…
    Αυτο ,με λογια ξεκαθαρα ,σημαινει ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ολων των αχρηστων που διοριστηκαν με ” μεσον ” στο δημοσιο και προσληψη νεου και ακομματιστου προσωπικου σε ολα τα υπουργεια και δημοσιες υπηρεσιες .
    Προύποθετει ,βεβαια και τον διωγμο ολου του πολιτικου προσωπικου που διαχειριζεται ( ή διαχειριστηκε ) τα κοινα !
    Αν δεν γινουν αυτα ΟΥΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ για εξοδο απο αυτο το λουκι που μπηκαμε πριν 4 χρονια !!!
    Γιατι ,αυτο που ζουμε δεν ειναι οικονομικη κριση ,οπως ΒΛΑΚΩΔΩΣ υποστηριζεται !
    Ειναι κριση πολιτιστικη και κριση του συστηματος αξιων μας που ,επι δεκαετιες θαβαμε κατω απο την επιπλαστη ευμαρεια μας !

    Ειναι σαν το Σουλτανο που πριν αποκεφαλισει τον ναυαρχο του ,τον ρωτησε :
    -” γιατι ηττηθηκαμε ;”
    Και η απαντηση του ναυαρχου :
    -” Κατ’αρχην ,γιατι τελειωσε το μπαρουτι …”

    Ετσι την επαθε και η τροϊκα ( αν υποθεσουμε οτι ειχε ποτε αγαθες προθεσεις …) !
    Νομιζε οτι ειχε να κανει με καποιου ειδους κρατος .Ζαβο μεν ,αλλα κρατος .

    Δεν ηξεραν οι ταλαιπωροι οτι εδω ,δεν τελειωσε το μπαρουτι ,αλλα ξεμειναμε απο καραβια !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *