Η7Ν9 ιός της γρίππης των πτηνών. Κλειστές οι αγορές πώλησης πουλερικών στη Σανγκάη

πουλερικαΈκλεισαν σήμερα όλα τα καταστήματα πώλησης ζωντανών πουλερικών στις αγορές της Σανγκάης ώστε να αποφευχθεί η διάδοση του ιού Η7Ν9 της γρίπης των πτηνών που προκάλεσε πρόσφατα στην Κίνα το θάνατο έξι ανθρώπων, οι τέσσερις από τους οποίους στην Σανγκάη.

Στην πόλη Χανγκζού πρωτεύουσα της επαρχίας Ζετζιάνγκ όπου καταγράφηκαν οι άλλοι δύο θάνατοι, οι αρχές άρχισαν να θανατώνουν τα πουλερικά σε αγορά της πόλης όταν εντοπίστηκε ο ιός, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα, διευκρινίζοντας πως ένα από τα δύο θύματα είχε αγοράσει πουλερικά από την αγορά αυτή.

Συνολικά στην ανατολική Κίνα έχουν εντοπιστεί 16 κρούσματα της νόσου από το συγκεκριμένο στέλεχος, για το οποίο δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Χθες Παρασκευή, περισσότερα από 20.000 πτηνά θανατώθηκαν σε αγορά σε προάστιο της Σανγκάης όταν εντοπίστηκε το συγκεκριμένο στέλεχος του ιού σε περιστέρια.

Οι αρχές της μεγαλούπολης των 23 εκατομμυρίων ανθρώπων απαγόρευσαν τις εισαγωγές ζωντανών πουλερικών από άλλες περιοχές της Κίνας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του δήμου, οι πτηνοτρόφοι και οι έμποροι που πουλούσαν πουλερικά θα αποζημιωθούν.

Οι αρχές πάντως επέτρεψαν να συνεχιστεί η πώληση αυγών, ακόμα και περιστεριών, καθώς και φρέσκων ή καταψυγμένων πουλερικών, συνιστώντας βέβαια στους καταναλωτές να τα ψήνουν καλά.

Πηγή: ΑΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *