Κόλλησε το Ντυνάν λόγω…Κύπρου! Τι θα γίνει με τα χρήματα των εργαζομένων

ερρικος ντυνανΌσο κι αν ακούγεται περίεργο, οι τραγικές στιγμές που ζει η Κύπρος φαίνεται πως επηρέασαν και την οικονομική κατάσταση αλλά και την πώληση του νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν” καθώς είχε λάβει δάνειο από τη Λαική Τράπεζα.

 Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού για την κατάσταση το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό υπογράμμισε ότι λόγω και των εξελίξεων στην Κύπρο «βρισκόμαστε σε δραματική κατάσταση με δεδομένο ότι η “Λαϊκή Τράπεζα” είναι η επισπεύδουσα αρχή για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στο Νοσοκομείο και δυστυχώς, σε αυτήν τη φάση, δεν μπορεί να παράσχει στοιχεία που θα συνέβαλαν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος. Σήμερα δεν γνωρίζουμε ποια είναι η βούληση της “Λαϊκής”. Θέλει να κάνει απαιτητό ή όχι το δάνειο;». 

 

 

 

Βέβαια κατά τον Ανδρέα Λυκουρέντζο οι διαπραγματεύσεις και οι διαδικασίες για την πώληση του νοσοκομείου θεωρητικά εξακολουθούν να ισχύουν αφού συνεχίζουν οι συζητήσεις και οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από διάφορους επενδυτές. 

Όσο για το προσωπικό που παραμένει απλήρωτο για πάνω από 8 μήνες, ο υπουργός υγείας ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες να εισπράξουν δεδουλευμένα μέσω του ΕΟΠΥΥ.

Πηγή. iatropedia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *