H οσμή του χρήματος καλύπτει τη δυσοσμία των απορριμμάτων

σκουπιδια copyΜείζον πρόβλημα με τα συσσωρευμένα απορρίμματα  για πάρα πολλές μέρες στην Τρίπολη

Δυσωδία, πάσης φύσεως  τρωκτικά και έντομα σε συνδυασμό  με τον ζεστό καιρό επωάζουν αρρώστιες και μεγάλο κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Χιλιοειπωμένη διαπίστωση, χρονίζον το πρόβλημα αλλά ουδείς συγκινείται   από τους   κυβερνώντες, που επιλέγουν να διαφωνούν , να  πετούν το «μπαλάκι» των ευθυνών ο ένας στον άλλον και να δημιουργούν  πυροτεχνήματα επικοινωνιακά, με μηνύσεις!

Η παράταξη Σμυρνιώτη και ο ίδιος ο Δήμαρχος επωμίστηκε όλη την ευθύνη, αν και η αρχή του σοβαρότατου αυτού προβλήματος έχει τις καταβολές  του πολλά χρόνια πίσω..

Πέρασαν πολλοί  Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι  που ήταν  υπεύθυνοι (λέμε τώρα) για τα απορρίμματα  αλλά το πρόβλημα παρέμενε και  διογκωνόταν..

Δημιούργησαν  τ ο ΦΟΣΔΑ, τον  φορέα  διαχείρισης  για τα απορρίμματα, υπήρξαν άπειρες συνεδριάσεις , πολλοί διαπληκτισμοί, αναρίθμητες μεγαλόστομες  δηλώσεις, αφού «η λύση ήταν  θέμα μηνών», με  μηδενικό αποτέλεσμα και με τον πολίτη να  παραμένει αμήχανος και να υφίσταται την ακυβερνησία και τη δυσοσμία  της εξουσίας και των απορριμμάτων!!!

Τώρα αναμένεται  η λύση εξ ουρανού…

Τα απορρίμματα και η διαχείρισή  τους πάντα ήταν  μια άκρως κερδοφόρα επιχείρηση, για ΟΣΟΥΣ   ασχολήθηκαν με αυτή καθ’ οιονδήποτε τρόπο κα από  οποιαδήποτε θέση!

Τώρα κατατέθηκε και μήνυση από θιγμένο –και καλά- Δημοτικό σύμβουλο ,ο οποίος επί σειρά αναρίθμητων ετών είχε από θέση κύρους, αυτό το αντικείμενο.…

Δεν γνωρίζω, αν ο συγκεκριμένος  Σύμβουλος της μείζονος Αντιπολίτευσης εμπόδισε τώρα να φύγουν τα απορρίμματα αλλά αυτά, είναι μόνο επικοινωνιακά τερτίπια και δεν βοηθούν στη λύση του προβλήματος.

Γνωρίζω όμως πολύ καλά, όπως και όλοι οι συμπολίτες , πως μια σειρά ανίκανων, άβουλων και διεφθαρμένων ανθρώπων είχαν την αρμοδιότητα και την  ΕΥΘΥΝΗ να επιλύσουν αυτό το μείζον  πρόβλημα και  ΔΕΝ το έπραξαν ..

Τεράστια συμφέροντα, δισταγμός  για λήψη σωστών και και  αποτελεσματικών λύσεων   έφεραν  την  κατάσταση στο σημερινό κατάντημα…

Ελπίζουν οι πολίτες σε λύση από το Δήμαρχο ή τον Περιφερειάρχη ή τον Υπουργό  ή απ ‘ το Θεό…

Κανένας σοβαρός  άνθρωπος  δεν θα ασχοληθεί  πια με τα κοινά, γιατί γνωρίζει,  πως θα αναγκαστεί να κάνει οδυνηρές και «σκοτεινές» συναλλαγές και υποχωρήσεις

Οι άξιοι και οι σοβαροί έχουν  καλύτερα και σημαντικότερα  πράγματα  ν’ ασχοληθούν .

Οι καρέκλες της εξουσίας θέλγουν  εξουσιομανείς,  μωροφιλόδοξους, μερικούς δήθεν συνδικαλιστές που αποβλέπουν στον   να πληρώνονται και να κάθονται   και  φυσικά μερικούς απογόνους   «καλών» οικογενειών με περγαμηνές, που ΔΕΝ  θέλουν και ΔΕΝ έμαθαν ΠΟΤΕ να  εργάζονται……

Και οι πολίτες όμως φέρουν τεράστια ευθύνη ψηφίζοντας κάθε φορά  τους  ίδιους,  γιατί έχουν υποχρέωση, γιατί  θέλουν να εξυπηρετηθούν ή να  βολευτούν  γενικά.

Για το έρημο το κοινό καλό  αυτής της  άτυχης πόλης, Δεν ενδιαφέρεται  ΚΑΝΕΝΑΣ!!!

Έχουμε  λοιπόν τους καρεκλοκένταυρους  που εμείς επιλέγουμε  και αυτοί εκμεταλλευόμενοι  την αδιαφορία ή την αμάθεια ή και την  κουτοπονηριά   των  ψηφοφόρων  εκλέγονται και πειραματίζονται ,  ασκώντας διοίκηση με το…αζημίωτο!!!

Μην  περιμένουμε  λοιπόν  τίποτα  ΚΑΛΟ από τέτοιους  πολιτικούς και από αυτού του είδους  τους ψηφοφόρους.

Είναι θέμα  παιδείας,  υπευθυνότητας και κυρίως  αλλαγής  νοοτροπίας,  κάτι που δεν συντελείται  εύκολα..με τη οσμή  του… χρήματος να πλανάται έντονα παντού!!!

Έχουμε τους τοπικούς άρχοντες (τρομάρα τους) που μας αξίζουν!!!

ΒΟΥΛΑ  ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *