Χρωστούμενα από το…2011 περιμένουν οι εργαζόμενοι του Παναρκαδικού Νοσοκομείου! (vd)

Παναρκαδικό ΝοσοκομειοΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι του Παναρκαδικού νοσοκομείου Τρίπολης στο πλαίσιο των ευρύτερων κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας.

Διαμαρτυρήθηκαν για τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού αλλά και βασικών υλικών που δυσκολεύουν τρομερά το έργο τους και φυσικά απαίτησαν την εξόφληση των δεδουλευμένων τους από το κράτος! Όπως είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του σωματείου Διαμάντω Σαραντοπούλου ‘δουλεύουμε οριακά, δεν πάει άλλο’!
Ειδικότερα το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού έγκειται στο γεγονός ότι συνταξιοδοτούνται πολλοί γιατροί και νοσηλευτές, προσλήψεις δεν γίνονται και δεδομένου ότι το νοσοκομείο δέχεται ασθενείς από όλη την περιφέρεια λόγω των τμημάτων που διαθέτει, τα οποία είναι μοναδικά στην Πελοπόννησο, δε μπορεί το προσωπικό να εξυπηρετήσει όπως θα έπρεπε τους ασθενείς.
Εκτός της μείωσης του μισθού τους που είναι της τάξεως του 40%, οφείλονται στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα ακόμα και του 2011! Συγκεκριμένα δεν έχουν πληρωθεί οι εφημερίες και οι αργίες του Σεπτέμβρη και Οκτώβρη 2011, του Μαρτίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2012 και όλο το 2013 και μάλιστα είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν (νυχτερινά και αργίες).
Το νοσοκομείο αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα και στον τομέα της καθαριότητας και της σίτισης. Σύμφωνα με την πρόεδρο του σωματείου οι εργολάβοι παίρνουν τα χρήματα και οι εργαζόμενοι δεν παίρνουν ούτε το βασικό μισθό. Το νοσοκομείο διαθέτει μόνο 5-6 μόνιμες καθαρίστριες, οι οποίες πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Όσον αφορά στη σίτιση η πρόεδρος ενημέρωσε ότι το Σαββατοκύριακο όλο το νοσοκομείο εξυπηρετείται από 2 τραπεζοκόμες!
Προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι διοικητικές υπηρεσίες του νοσοκομείου, δύο μήνες το νοσοκομείο είναι χωρίς διοίκηση (από αρχές του Φλεβάρη) με αποτέλεσμα ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας να εκτελεί χρέη διοικητή!
Η συγχώνευση με το Ψυχιατρικό νοσοκομείο έχει προσθέσει επίσης προβλήματα πρακτικά στη λειτουργία του νοσοκομείου, σύμφωνα με την κ. Σαραντοπούλου.
Η ένωση γιατρών του ΕΣΥ με ανακοίνωση της στηρίζει τη συγκεκριμένη διαμαρτυρία των εργαζομένων. Περαιτέρω κινητοποιήσεις θα εξαρτηθούν από τις συναντήσεις που θα έχει το σωματείο με τους αρμόδιους φορείς και το Υπουργείο.
http://www.kalimera-arkadia.gr/

Β.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *