Νέα από Αρκαδία. Η σήμερον, ως χθές

ARKADIAΕίναι αλήθεια πως η επικαιρότητα έχει στην πόλη μας  μια ιδιορρυθμία. Δεν είναι επίκαιρη, είναι  διαχρονική. Τα φετινά ίδια με τα περσινά. Το αμετάβλητο δίνει βεβαίως μια αχρονική διάσταση στη ζωή μας και νομίζουμε ότι καρφωθήκαμε σε ένα χρονικό σημείο. Τίποτε δεν εξελίσσεται γύρω μας άρα κι εμείς δεν μεγαλώνουμε.
Τι έλεγαν λοιπόν οι ειδήσεις πριν από πέντε, πριν από δεκαπέντε χρόνια; Ό,τι πάνω κάτω λένε και σήμερα. Έχει ενδιαφέρον να ξεφυλλίσει  κανείς τις  εφημερίδες της τότε εποχής. Το πρόβλημα ήταν η διαχείριση των σκουπιδιών. Πως θα τα μαζέψουμε, που θα τα πάμε, τι θα τα κάνουμε.  Η καθαριότητα της πόλης ήταν συνυφασμένη με τη διαχείριση αυτών των απορριμμάτων.

Οι αλλαγές στο δημαρχιακό θώκο  δεν μπόρεσαν ποτέ να επιλύσουν ένα τόσο ζωτικής σημασίας θέμα σαν τα σκουπίδια.  Προκαλούσαν σύγχυση και αμηχανία καθώς ο καθένας που  ερχόταν στην  καρέκλα του δημάρχου  επιδιδόταν  στο άθλημα της διαβεβαίωσης για λύση του προβλήματος, χωρίς να παίρνει ουσιαστικά μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση. Και αυτή ακόμα η ανακύκλωση, αποδεδειγμένα σωτήρια λύση με την ελαχιστοποίηση των απορριμμάτων που καταλήγουν σε ΧΥΤΥ, βολόδερνε και βολοδέρνει κάθε φορά μεταξύ υποσχέσεων και πλημμελούς  εφαρμογής.

Στο πλαίσιο αυτό μπαίνουν και οι νεοφώτιστοι δημοτικοί σύμβουλοι, που μετά από μια περίοδο υποσχέσεων εγκαταλείπουν τον αγώνα και  είτε βαριούνται να δουλέψουν είτε  αδιαφορούν επιμηκύνοντας  την απόλαυση της μικρής εξουσίας που  δίνει το πόστο του αντιδημάρχου σε κάποιους εξ αυτών. Όλα αυτά στο διηνεκές. 
Κάθε χρόνο λοιπόν καταγράφονται οι ίδιες συμπεριφορές που εκπορεύονται από  την ίδια νοοτροπία και τις ίδιες πολιτικές.  Είναι τραγική η κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει και γλαφυρότατα περιγράφεται  συζητούμενη στους ανά την πόλη καφενέδες, όπου η καταγγελία της αδύναμης  δημοτικής αρχής είναι κυρίαρχη.  Γι αυτό και  ερώτημα εξακολουθεί να υφίσταται. Θα ξυπνήσει κάποιους η τραγικότητα της κατάστασης ή θα συνεχίσουν το τροπάριο επίρριψης ευθυνών σε άλλους. Θα αλλάξει καθόλου η κατάσταση ή  θα παραμείνει η ίδια ως χθες.

 

 

 

 

 

Συνεχίζουν τον έλεγχο

Ο Εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Πελοποννήσου Πάνος  Σουκαράς  μετά τα δημοσιεύματα εφημερίδων της Αρκαδίας και Μεσσηνίας που αναφέρονταν στους Οικολόγους Πράσινους δήλωσε  ότι ουδέποτε οι Οικολόγοι Πράσινοι ζήτησαν θέση Αντιπεριφερειάρχη για τον μέχρι πρότινος υποστηριζόμενο από αυτούς Εκλεγμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Λάμπρο Μπούκλη. Απλά με συνέπεια συνεχίζουν να  ελέγχουν τον κ. Τατούλη σε όλα τα πεδία δράσης της Περιφέρειας. Μάλιστα, εν  όψει της τουριστικής περιόδου δηλώνουν ότι δεν υπάρχει σχέδιο από μεριάς της Περιφέρειας για αύξηση της κίνησης , αλλά μόνο σχέδιο διαμοίρασης του κονδυλίου για την αναψυχή μέσω ταξιδιών των  Περιφερειακών και μη Συμβούλων. Γι αυτό και καλούν  τις Ενώσεις των Ξενοδόχων Πελοποννήσου να ενώσουν την φωνή τους μαζί  μας για πραγματική αξιοποίηση των πόρων που διατίθενται για αυτό το σκοπό, και για το 2012 ήταν 1.200.000 ευρώ.

Όσον αφορά το γραφέν ότι υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας των Οικολόγων Πράσινων με τον Τατούλη στις επόμενες εκλογές,  δηλώνουν αυτόνομη κάθοδο  , με σαφή στόχο την αύξηση του ποσοστού τους.

«Μιλώ για την κρίση…»

Το βιβλιοπωλείο «Αστρο» της πόλης μας   και οι εκδόσεις Μεταίχμιο μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Σιδέρη «Μιλώ για την κρίση με το παιδί: Εμπιστευτική επιστολή σε μεγάλους που σκέφτονται»,  σήμερα  Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013 στις 7 μ.μ στο  χώρο του βιβλιοπωλείου. Τα ερωτήματα: πότε θα μιλήσει ο μεγάλος στο παιδί για την κρίση, τι θα του πει και, το σπουδαιότερο, πώς θα του μιλήσει είναι καίρια και σημερινά; Το βιβλίο του ψυχαναλυτή Νίκου Σιδέρη προσεγγίζει αυτά τα ερωτήματα με τρόπο κατανοητό και άμεσα εφαρμόσιμο στην πράξη. Οι απαντήσεις του βασίζονται σε διεισδυτικές αναλύσεις των ψυχολογικών πτυχών της κρίσης και σε βαθιά γνώση του κόσμου των παιδιών. Παρέχοντας πολύτιμα εργαλεία σε γονείς, δασκάλους, παιδαγωγούς, αλλά και σε κάθε μεγάλο που έχει ζωτική σχέση με το παιδί ή ευθύνη για την εξέλιξή του: ειδικούς ψυχικής υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς, διαμορφωτές της κοινής γνώμης, συγγραφείς βιβλίων για παιδιά.

«Ο Κίτρινος Στρατιώτης»

Στη  Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ανδρέα Μήτσου “Ο Κίτρινος Στρατιώτης” την Πέμπτη 4 Απριλίου 2013 και ώρα 6.00 μ.μ. Για τον συγγραφέα και το έργο του θα μιλήσει η συγγραφέας Χρύσα Σπυροπούλου. Στην εκδήλωση θα παραστούν και θα μιλήσουν μαθητές της Α΄ τάξης του 3ου Λυκείου Τρίπολης καθώς και μαθητές από το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης.

Για την αξιολόγηση

Η ΕΛΜΕ Αρκαδίας καλεί σε εκδήλωση – συζήτηση για την αξιολόγηση, την Πέμπτη 4 – 4 – 2013, 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης με ομιλητές την Μαρία Νικολακάκη, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τον Παύλος Χαραμή, πρόεδρο του ΚΕΜΕΤΕ.

Ζεστάθηκε

Η ζέστη ήταν αισθητά ομοιόμορφη και πλούσια στη προ ημερών συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αποτέλεσμα της, για πρώτη φορά, λειτουργίας των καινούργιων καλοριφέρ που τοποθετήθηκαν, αφού τα υπάρχοντα από καταβολής Πνευματικού Κέντρου ήταν ανύπαρκτα.  Επί τέλους μια όμορφη και ζεστή γωνιά ολόκληρο του Πνευματικό Κέντρο.

«Πάρτι» και τουρισμός

Αναψαν τα αίματα στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου από τις κατηγορίες που εκτόξευσε ο κ. Πατσαρίνος, Περιφερειακός Σύμβουλος της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου,  για «πάρτι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με τον τουρισμό».  Υπονοώντας προφανώς αλόγιστη σπατάλη πόρων στον τομέα του τουρισμού, χωρίς καμιά ενημέρωση για τους προγραμματικούς στόχους, που δεν υπάρχουν, σε μία μάλιστα δύσκολη οικονομικά συγκυρία για τη χώρα. Τις σοβαρές αυτές κατηγορίες αντέκρουσε  η κ. Νικολάκου, με στοιχεία για τον αριθμό των ξένων που πρόκειται να επισκεφθούν την Περιφέρεια, κάνοντας   ιδιαίτερη αναφορά στον αερολιμένα της Καλαμάτας και την σύνδεσή του, μέσω απευθείας πτήσεων,  με πολλές πόλεις της Ευρώπης, ενώ ο Πέτρος Τατούλης μίλησε για «γκαιμπελισμό»  από πλευράς Πατσαρίνου, προσθέτοντας πως όποιος έχει στοιχεία να τα καταθέσει στον εισαγγελέα.

Χαμογελάτε
Έσπευσε να εξηγήσει ο ζωγράφος στον Γάλλο πολιτικό Αριστείδη Μπριάν, ο οποίος περιεργάζονταν ένα πίνακά του, που παρίστανε δυο γυναίκες αγκαλιασμένες, ότι συμβολίζουν την Ευεργεσία και την Ευγνωμοσύνη.

-Καταλαβαίνω, αποκρίθηκε ο Μπριάν, αγκαλιάζονται οι καϋμένες γιατί συναντώνται τόσο σπάνια.

One thought to “Νέα από Αρκαδία. Η σήμερον, ως χθές”

  1. Για να αλλαξει η κατασταση στην Τριπολη ( και στη χωρα γενικοτερα ) πρεπει να αλλαξει η νοοτροπια των κατοικων της .
    Για να αλλαξει η νοοτροπια αυτη θα πρεπει ,κατ’ αρχην και πριν απο καθε μετρο που θα αποφασιστει ,να καταλαβουν οι κατοικοι της οτι πολλα απο οσα κανουν ειναι λαθος .
    ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ !!!

    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΘΟΣ !!!

    Υποστηριζουμε τους λαθος ανθρωπους ,οι οποιοι εχουν τις λαθος ιδεες και προωθουν λαθος προτεραιοτητες και λυσεις .
    Ειναι ακριβως οπως οταν ταξιδευουμε στο εξωτερικο ,σε μια πολιτισμενη χωρα ,ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ που τηρουνται .Και μετα αναρωτιομαστε γιατι εκει προοδευουν .
    Αλλα το τραγικοτερο ειναι οτι με την επιστροφη μας υποκυπτουμε ξανα στα ιδια λαθη !
    Γιατι στο εξωτερικο δεν παρκαρουμε οπου μας καπνισει ,δεν καπνιζουμε ή δεν πεταμε τις γοπες μας οπου λαχει ,σεβομαστε τον πεζο και τις διαβασεις ,πειθαρχουμε στους κανονες τους ;
    Γιατι εκει οποιος συλληφθει τιμωρειται .Και σκληρα !
    Εδω ολοι καταντησαμε υπερανω του νομου γιατι ,απλως ,ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ !!!
    ΕΞ’ ΑΙΤΙΑΣ ΜΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ειμαστε πολυ εγωϊστες και αλαζονες για να δεχτουμε υποδειξεις και περιορισμους .

    ΕΜΕΙΣ ειμαστε το κεντρο του κοσμου ! Πως θα μας πει καποιος τι θα κανουμε !;!;!

    Αυτο αντικατοπτριζεται και στις επιλογες μας στην καλπη .
    Υποστηριζουμε οχι αυτον που θα ερθει με καποιες φρεσκες ιδεες ,οχι τον τιμιο και ειλικρινη που εχει ενα μακροπνοο σχεδιο που δεν ειναι πολλα υποσχομενο ,αλλα αυτον ,” τον δικο μας ” ,που ( συμφωνα με το στρεβλο ΕΓΩ μας ) μας υποσχεται λαγους με πετραχειλια ,αυτον που θα μας κανει την εξυπηρετηση ,το ρουσφετι ,που θα δεχτει το λαδωμα .
    Τον εναν απο εμας !!!
    Παγιδευμενοι σ’αυτο το αρρωστο μικροκλιμα εδω και δεκαετιες ( και οποιος λεει οτι φταιει η κριση ,απλα κοιμαται ορθιος ) δεν εξελιχθηκαμε σε κοινωνικα οντα ,παρα διατηρησαμε τον μονοχνωτισμο και την εγωπαθεια μας !!!

    Αυτο που βλεπουμε στην Τριπολη ειναι ,δυστυχως ,αποτελεσμα των δικων μας επιλογων .

    Λοιπον ,για να μην μακρυγορω .
    Οσο οι ιδιοι ανθρωποι πηγαινουν στην καλπη και εκλεγουν αυτους που εκλεγουν ,με το ιδιο σκεπτικο και δεν επιδιωκουν το καλυτερο ,οχι μονο για την ” παρτη ” τους ,αλλα για ολους τους υπολοιπους και για τη χωρα ,αυτα θα αντικρυζουμε καθε φορα που θα ανοιγοκλεινουμε τα ματια μας .

    Γι’ αυτο ,την επομενη φορα που καποιος θα προτεινει ” να κατεβουμε στη βουλη και να μουτζωσουμε ολους αυτους τους κεραταδες …” ,δεν χρειαζεται να κανουμε τοσο δρομο .
    Μια επισκεψη στον καθρεφτη μας ειναι υπεραρκετη !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *