Εφημερίες: Τηλεφωνική επικοινωνία Δ. Βαρνάβα με τον ΓΓ κ. Καλίρη για το θέμα των εφημεριών

βαρναβαςΣήμερα το απόγευμα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του υπογράφοντος με τον ΓΓ του υπουργείου Υγείας κ. Καλίρη σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών.

Η πληροφόρηση που δόθηκε από τον ΓΓ είναι η εξής:

  • Θ΄ ανοίξει κατ΄ εξαίρεση στα μέσα του μήνα η Ενιαία Αρχή Πληρωμών για να κατατεθούν εντάλματα πληρωμής εφημεριών από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι και Φεβρουάριο 2013.
  • Δημοσιεύεται εντός των επομένων ημερών η απόφαση κατανομής κονδυλίων για το τρίμηνο Μάρτιος-Απρίλιος-Μάιος
  • Η τροπολογία δίνει δυνατότητα ενταλματοποίησης καθ΄ υπέρβαση των κονδυλίων και των κειμένων διατάξεων. Επομένως δεν τίθεται κανένα κώλυμα στην καταβολή εφημερίων μέχρι την ημέρα που θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η τροπολογία.
  • Από πλευράς του υπογράφοντος τέθηκε το ζήτημα των απλήρωτων εφημεριών μηνών προγενέστερων από τον Οκτώβριο, όπως και εφημεριών των συναδέλφων από τα πρώην Νοσοκομεία ΙΚΑ. Η απάντηση του ΓΓ ήταν ότι ήδη έχει γίνει καταγραφή και έχουν ζητηθεί τα κονδύλια από το υπουργείο Οικονομικών.
  • Τέλος, τέθηκε το ζήτημα του τρόπου καταβολής των εφημεριών και έγινε αναφορά στην πάγια θέση της ΟΕΝΓΕ για καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών των επόμενο μήνα με μισθοδοτικές καταστάσεις. Ο κ. Καλίρης έδειξε να συμφωνεί, αλλά το ζήτημα μένει ανοιχτό ενόψει της συζήτησης που πρόκειται να γίνει στη Βουλή.

 

Συναδελφικά

Δημήτρης Βαρνάβας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *