ΙΣΑ. Συνάντηση του πρόεδρου με τη ΠΕΙΒ για τα θέματα της ιατρικής βιοπαθολογίας

ΙΣΑsmallΣυνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τα θέματα της ειδικότητας της ιατρικής βιοπαθολογίας, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης, η Πρόεδρος του ΠΕΙΒ κα Νικολάου, ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΙΒ κος Θεοδωρίδης,  η Γενική Γραμματέας της ΠΕΙΒ κα Παρασκευοπούλου και το μέλος του ΔΣ της ΠΕΙΒ και εκπρόσωπο της στον ΙΣΑ κ. Παπακωνσταντίνου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα σοβαρότατα θέματα, για τα οποία ο ΙΣΑ πρέπει να παρέμβει προς το ΚΕΣΥ και το Υπουργείο Υγείας για την άμεση διευθέτηση τους Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

1. Η παρέμβαση του ΙΣΑ προς το ΚΕΣΥ για την απαλοιφή της παρένθεσης (Μικροβιολογία) από το ΠΔ 415/1994, ώστε να υπάρξει εναρμονισμός με την κοινοτική οδηγία καθότι η παρένθεση αυτή δημιουργεί σύγχυση και αποστερεί στους νέους ιατρός το δικαίωμα να βρουν εργασία στο εξωτερικό.

2.Στα βιοχημικά εργαστήρια της Ιατρικής Βιοπαθολογίας να υπάρχουν διευθυντές βιοπαθολόγοι, διότι η υφιστάμενη παράνομη σύνθεση με χημικούς στερείται του γνωστικού αντικειμένου της ιατρικής επιστήμης για την επεξήγηση των αποτελεσμάτων και την συμβουλή στη διαγνωστική διαδικασία των ασθενών.

3. Η επαναφορά των ενιαίων βιοχημικών εργαστηρίων τμημάτων ως ίσχυαν προ της εφαρμογής του ΕΣΥ, στα Νοσοκομεία μέσα στα πλαίσια της εναρμόνισης με γενικότερο πνεύμα της εποχής, με επιστημονικά υπεύθυνο διευθυντή που διαθέτει την ειδικότητα του βιοπαθολόγου και με υπευθύνους ιατρούς στα επιμέρους τμήματα (αιματολογικό, βιοχημικό, μικροβιολογικό)

4. Αδειοδότηση Ιατρικών εργαστήριων και διαγνωστικών κέντρων από τον ΙΣΑ, όπως ισχύει και για τους κλινικούς ιατρούς και πολυιατρεία.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΣΑ

                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                    ΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *