Α. Λυκουρέντζος. Το Νοσοκομείο Πατησίων παραμένει σε λειτουργία (vd)

Λυκουρεντζος βουλη
Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, απαντά σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτού σχετικά με το Νοσοκομείο Πατησίων όπου τονίζει ότι «παραμένει σε λειτουργία και θα παραμείνει», προσθέτοντας ότι «Δεν υπάρχει απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει το νοσοκομείο».

Αναφερόμενος στη δύσκολη συγκυρία κάτω από την οποία η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου καλείται να παράγει έργο, ο κ. Λυκουρέντζος δηλώνει πως «Τα προβλήματα είναι προβλήματα του ελληνικού Λαού, είναι προβλήματα της πατρίδας μας. Αν υποθέσουμε ότι στη θέση τη δική μου, κυρία συνάδελφε, ήσασταν εσείς, θα είχατε να διαχειριστείτε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα…την αδυναμία εξεύρεσης πόρων. Διότι, οι υποσχέσεις είναι εύκολες. Η δημαγωγία, επίσης, είναι εύκολη. Ο λαϊκισμός είναι αφόρητος. Οι απαντήσεις απουσιάζουν στα αμείλικτα ερωτήματα: Με ποιους πόρους θα κατασκευάσουμε αυτόν τον μαγικό κόσμο που μπορεί ο καθένας να υπόσχεται ακόπως και ανεξόδως στον ελληνικό Λαό;

Μάλιστα κάλεσε τους συναδέλφους βουλευτές να συνοδεύουν τις προτάσεις τους όχι μόνο με το κόστος των απαιτούμενων δαπανών αλλά και με το από πού θα εξευρεθούν οι πόροι. «Η πραγματικότητα απαιτεί απ’ όλους μας να αλλάξουμε συμπεριφορά και να είμαστε συγκεκριμένοι» συμπλήρωσε ο κ. Λυκουρέντζος.

Τέλος, έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι «Στις δύσκολες καταστάσεις όχι μόνο στην Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο, οι ηγεσίες καταξιώνονται όταν είναι σε θέση να πουν στο λαό την αλήθεια και να πάρουν σκληρές αποφάσεις. Οι ηγεσίες δεν υπηρετούν το μέλλον του τόπου όταν συμπορεύονται με τις φωνές εκείνες, που λένε ότι τα πάντα είναι εύκολα και υπάρχουν μαγικές λύσεις ευτυχίας παντού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *