Νυστέρι στις κλίνες του «Μεταξά» εξαιτίας των ελλείψεων σε νοσηλευτικό προσωπικό

μεταξα νοσΝυστέρι στις κλίνες προγραμματίζει η διοίκηση του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Μεταξά», εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά (ΙΣΠ), που υπογραμμίζει ότι δεν θα γίνει ανεκτή η μείωση του 1/6 των κλινών του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ειδικότερα και όπως ανακοίνωσε η διοικήτρια του νοσοκομείου κ. Έλενα Μαραγκάκη στο προεδρείο του ΙΣΠ , από τα 410 κρεβάτια θα παραμείνουν εν λειτουργία μόλις τα 340.

Μάλιστα, από το «κούρεμα» δεν εξαιρούνται ούτε τα δύο ακτινοθεραπευτικά τμήματα. Το καθένα διαθέτει 20 κλίνες, όμως σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα μειωθούν σε 12 – δηλαδή, συνολικά θα τεθούν εκτός 16 κλίνες. Αντίστοιχα θα ανασταλεί και η λειτουργία των μισών κρεβατιών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Οι εξελίξεις αυτές έχουν προκαλέσει την άμεση αντίδραση της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, κ. Βαρβάρας Ανεμοδουρά, η οποία δηλώνει ότι «αυτή η απόφαση δεν μπορεί να γίνει δεκτή», ζητώντας την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας.

http://www.tanea.gr

Σημειώνεται ότι η διοικήτρια του νοσοκομείου επικαλείται τις ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, υποστηρίζοντας ότι παρόλο που αιτήθηκε 20 επικουρικούς νοσηλευτές η Υγειονομική Περιφέρεια ανέκρινε μόνον έξι.

Και πρόσθεσε ότι το έλλειμμα προσωπικού έγινε ακόμη πιο έντονο, μετά την λήξη συγχρηματοδοτημένου προγράμματος του ΕΣΠΑ και του υπουργείου Εργασίας, μέσω του οποίου παρείχαν νοσηλευτικές υπηρεσίες εργαζόμενοι Μη Κυβερνητική Οργάνωσης.

Πλέον όμως, η αναλογία νοσηλευτών – ασθενών δείχνει ότι το νοσοκομείο…ασθενεί, αφού το βράδυ μόνον μία νοσηλεύτρια φροντίζει 45 ασθενείς.

Από την πλευρά της, η κ. Ανεμοδουρά «κρούει των κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο του «Μεταξά» λόγω του ειδικού του χαρακτήρα, όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, αλλά και της Αττικής και των νησιών γενικότερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *