Δαμάζοντας τα κύματα στην Κίμωλο

kimolosΑπίστευτη περιπέτεια έζησαν οι επιβάτες του οχηματαγωγού πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής», το οποίο χάριν στους επιδέξιους χειρισμούς του καπετάνιου και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των αντρών του λιμενικού και των καβοδετών, κατάφερε να δέσει στο λιμάνι της Ψάθης Κιμώλου, ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2013.

Το εντυπωσιακό βίντεο δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τις επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να καταπλεύσουν τα πλοία σε πολλά απροστάτευτα και ακατάλληλα λιμάνια των Κυκλάδων και όχι μόνο.

Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 9 μποφόρ, ενώ τα «αγριεμένα» και τεράστια κύματα έκαναν την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη. Οι επιβάτες έτρεχαν πανικόβλητοι μέσα στα νερά, θέτωντας τη ζωή τους σε κίνδυνο, ενώ οι οδηγοί των οχημάτων και αυτοί με τη σειρά τους οδηγούν σαν… τρελοί, για να προλάβουν να βγουν ή να μπουν στο πλοίο.

Ωστόσο, να σημειωθεί πως για τους κατοίκους των νησιών της «άγονης γραμμής» τα πλοία είναι «οξυγόνο», καθώς μεταφέρουν φάρμακα, τρόφιμα και προϊόντα μεγάλης σημασίας για την επιβίωσή τους. Όταν σβήνουν τα φώτα και η λάμψη του καλοκαιριού, για έξι μήνες τον χρόνο οι κάτοικοι δίνουν πραγματική μάχη για την επιβίωσή τους κάτω από

Πηγή: protothema.gr

One thought to “Δαμάζοντας τα κύματα στην Κίμωλο”

  1. Και ξερετε ποια ηταν η αντιδραση ενος φιλου που καταγεται απο την Κιμωλο ;;;

    ” Ελα μωρε ,υπερβολες .Αυτο συμβαινει μονο οταν φυσα νοτιας ,καμμια δεκαρια φορες το χρονο …” !!!

    Ε ,λοιπον πως να αλλαξουν τα κακως κειμενα στη χωρα ,αφου το μυαλο μας ειναι κολλημενο και δεν αναζηταμε το κατι παραπανω !;!;!

    Ειναι κατασταση αυτη που επικρατει στο βιντεο για χωρα που θελει να λεγεται πολιτισμενη ;;;
    Να ακους και να βλεπεις ανθρωπους να τρεχουν σαν κυνηγημενοι για να ανεβουν στον καταπελτη ;;;
    Σκεφτηκε κανεις αν ο καταπελτης συνεθλιβε καποιον που παραπατησε και γλιστρησε απο τα νερα ,τι θα γινοταν ;;;

    ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ !!!
    Παρα θα κλαιγαμε και θα τα ριχναμε στη κακια στιγμη …

    Αμ η αλλη ,που σαν γνησια Ελληνιδα απογονος του Σωκρατη του Πλατωνα και της Σαπφως ,μουτζωνει τον οδηγο που την εβρεξε πετωντας της νερα με το αυτοκινητο !;!;!
    Λες και ηταν στεγνη μεχρι τοτε ;;;

    Ολη η προχειροτητα και η ηλιθιοτητα της φυλης αποτυπωνεται σε αυτο το βιντεο !

    Και αν δεν ξυπνησουμε ,ωστε να αλλαξουμε ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ και να απαιτησουμε ενα καλυτερο μελλον ,κατ αρχην για εμας τους ιδιους και υστερα για τη χωρα ολοκληρη θα μας φταιει παντα η κακια στιγμη και το κερατο μας το διφορο !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *