Νέα από Αρκαδία. Επιεικώς, απαράδεκτα

ARKADIA18-150x150Λίγο πολύ  όλοι το περιμέναμε γι αυτό και δεν εκπλαγήκαμε.  Το θεωρούσαμε σχεδόν  βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε  κι αυτό. Μας προϊδέαζαν, άλλωστε, από καιρό γεγονότα και συμπεριφορές που δεν άφηναν την παραμικρή αμφιβολία όχι μόνο για τις προθέσεις, αλλά και για τα μέσα στα οποία δεν θα δίσταζαν να προσφύγουν οι νοσταλγοί της ναζιστικής βαρβαρότητας. Οι ασχημίες και ιλαρότητες που έλαβαν χώρα στην είσοδο του τηλεοπτικού σταθμού Mega, είναι μέρος του σχεδίου δράσης τους προκειμένου να  πετύχουν του σκοπού τους.  Είναι  ένας τρόπος που προβλέπεται από την «ιδεολογία» τους για την αντιμετώπιση των πολιτικών αντιπάλων τους και αυτόν επιστρατεύουν. Το έχουν αποδείξει  επανειλημμένως από τη μέρα που μπήκαν στη Βουλή. Και δεν είναι τυχαίο ότι όσο δεν αντιμετωπίζονται με την αυστηρότητα που προβλέπει ο νόμος για τη βάναυσα παραβατική πρακτική τους, τόσο η δραστηριότητά τους θα κλιμακώνεται και η συμπεριφορά τους θα αποθρασύνεται. Γι’ αυτό, άλλωστε, φροντίζουν να «διαφημίζουν» τις δραστηριότητές τους.

Είτε χειροδικώντας σε βάρος γυναικών στην τηλεόραση, είτε εξηγώντας στους ομοϊδεάτες τους ότι αξιοποιούν τα βουλευτικά προνόμια (δικαίωμα οπλοφορίας και ασυλία) για να προωθούν τη δράση τους, είτε κακοποιώντας μετανάστες, είτε ευτελίζοντας το Κοινοβούλιο με την παρουσία τους και τη χυδαιότητα του λόγου τους, είτε ουρώντας και γιαουρτώνοντας τα  ΜΜΕ.

Όλα αυτά είναι επιεικώς πολιτικά και κοινωνικά απαράδεκτα, διαμορφώνουν περιβάλλον αντιδημοκρατικό, προπαρασκευάζουν μέλλον σκοτεινό, εγκαθιδρύουν καθεστώς φόβου, διώξεων και φασισμού. Συμπερ4ιφορές απαράδεκτες και μη ανεκτές.

Οι αρχές έχουν υποχρέωση  να πάρουν  τα μέτρα τους πριν κακοφορμίσει η κατάσταση .  Αν ο δημοκρατικός κόσμος μείνει απαθής σε λίγο η ακροδεξιά τρομοκρατία θα βρει πεδίο ελεύθερο για εγκληματική δράση.  Απαιτείται δράση τώρα πριν γιγαντωθεί ώστε να  ελεγχθεί και να συντριβεί. Μετά θα είναι αργά. Η Δημοκρατία χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας, αν πραγματικά θέλουμε να την προστατεύσουμε από τους εχθρούς της.

 

 

Τελειώνουμε;

Στην τελική ευθεία εισέρχεται  η ολοκλήρωση της πρώτης  φάσης της ανάπλασης της πλατείας Αρεως,  μετά τον   προσυμβατικό έλεγχο που αναμένεται να ολοκληρωθεί  την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θα υπογραφεί  η σχετική σύμβαση με τον εργολάβο. Χθες, πάντως, υπογράφηκε στο δημαρχείο μεταξύ του δημάρχου κ. Σμυρνιώτη και του εργολάβου κ. Χρονόπουλου, άλλη σύμβαση προϋπολογισμού 629.910,00 ευρώ συν ΦΠΑ, για τη β’ φάση του έργου, που περιλαμβάνει πεζοδρομήσεις των δρόμων  γύρω από το Δικαστήριο, τον ναό του Προφήτη Ηλία και το 9ο δημοτικό σχολείο. Όλα αυτά με προοπτική τα έργα να τελειώσουν στο τέλος του καλοκαιριού.

Βραβεία ποίησης

Η Ένωση Αρκάδων Λογοτεχνών “Κώστας Καρυωτάκης” σε συνεργασία με το Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης προσκαλούν τους φίλους και λάτρεις της ποίησης το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 20:30 στα εντευκτήρια του ΦΟΤ, Εθνομαρτύρων 25, για τη  βράβευση των νέων που έλαβαν μέρος σε διαγωνισμό ποίησης.

Ταμειακό πλεόνασμα

Το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή Ημερίδα Διαβούλευσης του Δήμου Γορτυνίας στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Τροπαίων. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την οικονομική πορεία του Δήμου Γορτυνίας στα πρώτα δύο χρόνια λειτουργίας του, καθώς και για τις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει ήδη υλοποιήσει ο Δήμος για την καλύτερη και αποδοτικότερη οργάνωσή του, καθώς και για την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του.

Στα συμπεράσματα του οικονομικού απολογισμού διαπιστώνεται ότι κατά την ολοκλήρωση της οικονομικής χρήση 2012, έχει δημιουργηθεί ταμειακό πλεόνασμα ύψους € 4.260.754,86 το οποίο είναι αυξημένο 100% σε σχέση με το υφιστάμενο την 31/12/2010 κάτι που αποτυπώνεται και από τον αντίστοιχο δείκτη ρευστότητας, γεγονός που βελτιώνει εμφανώς την καθαρή θέση του Δήμου και παράλληλα ενισχύει την δυνατότητα χρηματοδότησης των επενδύσεών του σε υποδομές και υπηρεσίες προς του Δημότες του.

Δωρεάν σίτιση

Μετά το Ιόνιο Πανεπιστήμιο που γνωστοποίησε πως θα παρέχει δωρεάν σίτιση στους κύπριους φοιτητές, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, απαντώντας στη Βουλή σε σχετική προτροπή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νότη Μαριά, ανακοίνωσε πως έχει ήδη δώσει οδηγίες από την περασμένη Τρίτη προς τα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για ελεύθερη σίτιση όλων των κύπριων φοιτητών.

Νοσοκομεία και ΤΑ

Στην τοπική αυτοδιοίκηση σκοπεύει να αναθέσει τη διοίκηση των νοσοκομείων, αλλά και όλων των υγειονομικών και νοσηλευτικών μονάδων της χώρας, το υπουργείο Υγείας, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας της νέας πρότασης. Το ζήτημα έφερε στο φως ο δήμαρχος Νάξου, στον οποίο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, σε συζήτηση για τα προβλήματα του νοσοκομείου του νησιού, γνωστοποίησε την πρόθεσή του, διευκρινίζοντας πως θα δοθεί η αναγκαία χρηματοδότηση από την κεντρική διοίκηση στους δήμους. Κατόπιν αυτού, ικανοποιείται και το αίτημα του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη που εδώ και καιρό ζητούσε την υπαγωγή αυτή των νοσοκομείων στις Περιφέρειες.

Μια διόρθωση

Αλλαγή σκυτάλης είχαμε προχθές στη διοίκηση της IVης Μεραρχίας Πεζικού και όχι της VIης, όπως εκ παραδρομής ανεγράφη στο χθεσινό φύλλο. Κάνουμε τη διόρθωση και ζητάμε συγγνώμη από τους  φίλους αναγνώστες που  μας το επεσήμαναν τηλεφωνικά.

Χαμογελάτε

Στην αρχαιότητα ήταν όλα ηθικά και γνήσια, ακόμα και οι πόρνες λεγόντουσαν ιέρειες.
Ψευδώνυμο είναι αυτό που χρησιμοποιείται από τους ποιητές, όταν ντρέπονται για την ποίησή τους.
Χαρμόσυνοι ήχησαν οι κώδωνες των ναών και οι καμπάνες των εκκλησιών.
Αν ο Καραϊσκάκης ζούσε σήμερα θα έτριζαν τα κόκαλά του.
Παρ’ όλο που ο γέρος ήταν τυφλός, άκουσε τα πάντα!
Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν προστυχόλογα. Προχτές στο πανηγύρι του Σταυρού, κάτω στην Καρούτα, κάποιος είπε ανυπερθέτος. Οι άλλοι έκαναν πως δεν κατάλαβαν.
Πειστήρια έχομε πολλών ειδών. Δύο απ’ αυτά, τα γνωστότερα, είναι τα αστυνομικά και τα άχραντα.

 

 

One thought to “Νέα από Αρκαδία. Επιεικώς, απαράδεκτα”

  1. Αλλου νυχτωμενοι ,για αλλη μια φορα !

    Ποιος σας ειπε οτι ζουμε σε δημοκρατικο καθεστως ;;;
    Και εσεις τον πιστεψατε !;!;!

    Αγαπητοι συνελληνες δημοκρατια σημαινει οτι ο λαος κυβερνα και οριζει τις τυχες του .
    Σημαινει οτι ολοι ,ανεξαιρετως ,λαμβανουν την ιδια μορφωση και χαιρουν των προνομιων που μια ευνομουμενη πολιτεια τους παρεχει .
    Σημαινει βεβαιως οτι ολοι κατανοουν οτι πρεπει να μοιραζονται τα προβληματα αλλα και τα προνομια αυτης της πολιτειας .
    Μα πανω απ’ ολα σημαινει οτι ολοι ,απο κοινου ,ενεργουν ωστε αυτη η πολιτεια να ευημερει ωστα και εκεινοι να απολαμβανουν τα οφελη αυτης της ευημεριας !
    Δημοκρατια σημαινει κατεχω κατι και το ελεγχω ,ωστε να το διαφυλαξω ,σαν κορη οφθαλμου !

    Πως διαπιστωσατε εσεις ,στη χωρα του ” οτι δηλωσεις εισαι ” ,του ωχαδερφισμου ,στη χωρα που μπορεις για ψηλου πηδημα να αποκλειεις δρομους διχως να σε απασχολει ο συνανθρωπος που ταλαιπωρειται ,στη χωρα που ο καθενας κανει οτι του γουσταρει ,στη χωρα της φαιδρας πορτοκαλεας ( και αλλα πολλα ,η λιστα ειναι ατελειωτη ) οτι εφαρμοζεται η δημοκρατια ;;;

    Αν αυτο το πραγμα που επικρατει εδω και εκατονταδες χρονια (και δεν ειναι αποτελεσμα της κρισης ,οπως βλακωδως υποστηριζουν πολλοι ) λεγεται ετσι τοτε ζητω που καηκαμε !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *