Τρίπολη. Σκουπίδια παντού απειλούν επικίνδυνα την δημόσια υγεία. Η δημοτική αρχή αδρανεί προ του χαοτικού προβλήματος.

280320131226 280320131233ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.

Τα εικοσιτετράωρα περνούν αδυσώπητα για την άθλια κατάσταση που βιώνει όλη η πόλη και τα γύρω χωριά, με την απειλητική πλέον, συσσώρευση των σκουπιδιών. Οι σωροί αυξάνουν το μέγεθός τους αφού ο δήμος,  παράγει καθημερινά τουλάχιστον  60-65 τόνους σκουπιδιών οι οποίοι προστίθενται στα ήδη σαπισμένα σκουπίδια, των προηγούμενων εβδομάδων. Τα απορριμματοφόρα που εθεάθησαν μέσα στην πόλη, να αδειάζουν περιοχές, επικεντρώθηκαν ΜΟΝΟ στο κέντρο της πόλης, για να εξωραϊστεί η Πετρινού και η Πλ. Αγίου Βασιλείου, αφού έπρεπε να λάβουν χώρα οι προγραμματισμένες φανφάρες για την έναρξη της λειτουργίας του Μαλλιαροπούλειου, με την επέτειο της 25ης Μαρτίου…. Αποσυμφόρησαν ακόμα και κάποια σχολεία, αν και μόνο στα σημεία που πιάνει το μάτι!!! Συγκεκριμένα, στην είσοδο του 9ου Δημοτικού σχολείου, έχουν αδειάσει τους κάδους, τόσο επί της Χατζηχρήστου, όσο και στη γωνία του πάρκου…. 230320131195 230320131204Ωστόσο, πίσω από το σχολείο, και δίπλα ακριβώς στην περίφραξή του και στην πλαϊνή είσοδο του πάρκου του Lido, ο σωρός των σκουπιδιών έχει καταλάβει τεράστια έκταση… Και δίπλα παίζουν σε κάθε διάλειμμα τα παιδιά του σχολείου…. Τα έντομα στην πόλη πληθαίνουν απειλητικά. Οι κουρούνες και τα άλλα όρνεα έκαναν την εμφάνισή τους με έντονο τον προβληματισμό πολλών κατοίκων, για το τι ακολουθεί…. Η απόκοσμη μυρωδιά που αποπνέουν όλοι οι σωροί, τρομάζει κάθε πολίτη και κυρίως κάθε επισκέπτη της πόλης. Τα σχόλια που μας στέλνουν φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι ακόμα, είτε στα emails είτε στο fb είναι αποκαρδιωτικά. Έγινε η πόλη Ινδία…. Χανόμαστε μέσα στα απορρίμματα, γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ  αυτοδιοικητικός, δεν έπραξε το καθήκον του ΠΡΙΝ καν αρχίσουν να διογκώνονται τα προβλήματα. ΌΛΟΙ τους, έκαναν πολιτικό παιχνίδι και επικοινωνιακούς ελιγμούς, ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΝΤΑΣ τους πολίτες και προσπαθώντας να κερδίσουν χρόνο. Τα καραγκιοζιλίκια του αλληλοσπαραγμού των αρχόντων μας, δημάρχου και περιφερειάρχη, τα ζήσαμε πρόσφατα και αντιληφθήκαμε όλοι το μέγεθος της ανικανότητάς τους να συνεργαστούν και να βρουν ΑΜΕΣΑ λύση, αλλά και να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ τους πολίτες όπως έχουν χρέος… Η παρέμβαση του υπουργού Υγείας με την υπογραφή της ΚΥΑ και την εξασφάλιση κάποιων κονδυλίων για 6μηνη μεταφορά, ΔΕΝ έφερε ακόμα ΚΑΝΕΝΑ αποτέλεσμα, αφού όλοι ομολογούν, πως τα σκουπίδια εξακολουθούν να πηγαίνουν στην Αγία Τριάδα, αλλά σε μικρές δόσεις…

230320131202 280320131215Ακόμα κι αν αρχίσουν την Τετάρτη (όπως έχουν πληροφορηθεί και γράψει κάποια μέσα) να μεταφέρουν σκουπίδια στην Αθήνα, το θέμα ΔΕΝ πρόκειται να λυθεί.

1ον Διότι στους δρόμους βρίσκονται ΣΑΠΙΑ σκουπίδια 10 εβδομάδων με απλά μαθηματικά 70 ημέρες Χ 60 τόνοι = 4200 τόνοι σκουπιδιών μας πνίγουν… Πώς θα σηκωθούν οι όγκοι αυτοί άμεσα; Και πόσο γρήγορα χρονικά μπορεί να γίνει αυτό;

2ον Η πόλη εξακολουθεί να παράγει το ίδιο σκουπίδι ανά ημέρα, οπότε με τους  ρυθμούς που μπορεί να γίνει η αποσυμφόρηση (τα υπάρχοντα απορριμματοφόρα) και να θέλουν να τα καταφέρουν, είναι αδύνατο…..

3ον Η ΜΟΛΥΝΣΗ που έχει ήδη συμβεί στο περιβάλλον της πόλης και του δήμου γενικότερα, δεν θα ξεπεραστεί, με την υποτιθέμενη αποκομιδή… Η βρώμα, τα υγρά της αποσύνθεσης και τα σκουλήκια, τα έντομα και όλα τα παράσιτα και τρωκτικά που ζουν από τα σκουπίδια τόσο καιρό, έχουν ήδη μολύνει όλο το περιβάλλον… ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΕΊΡΟΥΝ μικρόβια και παράσιτα παντού.

4ον Ο υδροφόρος ορίζοντας, έχει δεχθεί όλα τα υγρά παράγωγα της αποσύνθεσης των σκουπιδιών όλο αυτό τον καιρό και με τόσες βροχές, είναι απόλυτα βέβαιο, πως έχουν φθάσει στις υπόγειες δεξαμενές, όλες οι επικίνδυνες ενώσεις και τα τοξικά παράγωγα της ανεξέλεγκτης αποσύνθεσης….

5ον Το 6μηνο που εξασφάλισαν να πληρωθεί η μεταφορά των σκουπιδιών, είναι ελάχιστο χρονικό διάστημα και  ΔΕΝ έχει ληφθεί κανένα μέτρο για οριστική διαχείριση. Ψευτομπαλώματα και δουλειές του ποδαριού ακούγονται όλες οι –τάχα- δραστικές και ΄΄υπεράνθρωπες΄΄ προσπάθειες…

6ον Μετά το 6μηνο (που δεν θα έχουν προλάβει να μαζέψουν ούτε τα μισά) ΤΙ ????

7ον Η ΠΟΕ – ΟΤΑ έχει καταθέσει ήδη τις ενστάσεις της, βάσει της κειμένης  νομοθεσίας, που απαγορεύει την μεταφορά εκτός περιφέρειας των αστικών απορριμμάτων… Και το ΦΙΑΣΚΟ να βαφτίζονται τα αστικά απόβλητα ως ΄΄ανακυκλώσιμα΄΄  για να μπορούν να δράσουν ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ το Νόμο, πρέπει κάποτε να σταματήσει… Δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα ΚΑΝΕΝΑΣ αυτοδιοικητικός, να δουλεύει  κατά το δοκούν των συμφερόντων του, πολιτικών και προσωπικών, δουλεύοντας τον κόσμο και περιγελώντας την ίδια τη Νομοθεσία της χώρας….

Η κατάσταση λοιπόν εκτρέπεται.

280320131224 280320131222Τα σκουπίδια μας πνίγουν κι όσα αποσύρονται πάνε σε ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ περιοχή… στην ανοικτή χωματερή της Αγίας Τριάδας… αυτή που θα ήταν ΄΄ οικόπεδο πεντακάθαρο μεταφόρτωσης και θα μπορούσαν εκεί να παίζουν και τα παιδιά  όπως δήλωνε πριν 1 χρόνο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ευθαρσώς … μάλλον αναιδώς, για να πείσει τους πολίτες και την αντιπολίτευση για το ΄΄κελεπούρι΄΄  που είχαν ανακαλύψει δίπλα στην πόλη κι έκανα  τις πρώτες επιχειρήσεις μεταφοράς…

Στο χώρο αυτό βρέθηκα χθες το μεσημέρι, προσπαθώντας να πλησιάσω και να πάρω φωτογραφίες.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή, έχει εγκαταστήσει εκεί  ΄΄μπράβους΄΄  τόσο τους εργαζόμενους, όσο και τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι με περισσή αναίδεια, μου απαγόρευσαν να βγάλω φωτογραφίες, ενώ ΔΕΝ ήμουν στον χώρο της χωματερής αλλά ΑΠΕΞΩ !!!

Σε έντονο διαπληκτισμό που είχα μαζί τους, αφού τους έδωσα τα πλήρη στοιχεία μου, τους προκάλεσα να πάμε στον εισαγγελέα, για να εξακριβώσει αν παραβίαζα προσωπικά ή άλλα δικαιώματά τους…. Κάλεσα και την Αστυνομία, που απαξίωσε να έρθει ζητώντας μου να λύσω το θέμα μόνη μου…..

Συγκεκριμένα ο αστυνομικός που σήκωσε το τηλέφωνο, με ρώτησε τι θα προσέφερε το περιπολικό, αν ερχόταν εκεί, δεδομένου ότι είχαμε μόνο λεκτική αντιπαράθεση !!!!

Η κατάληξη ήταν να βγάλω φωτογραφίες, αφού προηγουμένως  αντέδρασαν οι φύλακες του δήμου, που υποστήριξαν πως είχαν αυτή την εντολή από τον ίδιο τον δήμαρχο…

Η κατάσταση μάλλον έχει ξεφύγει εντελώς, και η δημοτική αρχή, στην απόγνωσή της και τα αδιέξοδά της εκτρέπεται πέραν των ορίων….

Πάντως οι καταγγελίες πληθαίνουν, από πολίτες και φορείς. Και η απειλή για την ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ γιγαντώνεται, αφού η θερμοκρασία άρχισε να ανεβαίνει μαζί με το ύψος των σωρών των σκουπιδιών…

Της Γιούλης Παπαδοπούλου

γιουλη

 

 

 

One thought to “Τρίπολη. Σκουπίδια παντού απειλούν επικίνδυνα την δημόσια υγεία. Η δημοτική αρχή αδρανεί προ του χαοτικού προβλήματος.”

  1. Εσείς εκεί στην καρδιά του Μοριά, έχετε χάσει το τρένο. Και ευθύνεστε για όσους πάτε και ψηφίζετε. Ποιός έχει την απόλυτη ευθύνη γι΄ αυτό το αίσχος; Όποιος την έχει (και ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης) θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί.
    Αλλά αυτοί δεν ήρθαν για να κυβερνήσουν. ήρθαν για να διαχειριστούν την μεταπράτηση της χώρας. Όλοι τους.
    Και τώρα, που το μαθαίνουμε μας κακοπέφτει πολύ. Εσείς περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους Έλληνες, έχετε ατυχήσει, γιατί σας πέσανε 2 κακά μαζί στην αυτοδιοίκηση. Και ο 1ος και ο 2ος βαθμός, έχουν κελεπούρια στις θέσεις αυτές.
    Ξασηκωθείτε και πάρτε τους με τις πέτρες, πριν σας παίρνουν με τα φορεία για τις εντατικές.
    Γιατί δεν θα προλαβαίνουν και δεν θα χωράτε κιόλας.
    Πάρτε τους με τις πέτρες. Δεν υπάρχει σωτηρία. Καταλάβετέ το.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *