Αποφάσεις της Πανιατρικής Συγκέντρωσης Ι.Σ.Α. στις 3/9/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα 3/9/2011 πραγματοποιήθηκε η έκτακτη Πανιατρική συγκέντρωση που οργάνωσε ο Ι.Σ.Α. με πρωτόγνωρη συμμετοχή των γιατρών της Αθήνας, που επιβεβαιώνει στο μέγιστο βαθμό την αποφασιστικότητα του Ιατρικού Σώματος να μην αποδεχτεί τα τετελεσμένα της Κυβέρνησης και του Υ.Υ.Κ.Α. Την συγκέντρωση τίμησαν με την παρουσία τους οι πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου (Ι.Σ.Α.) κ.κ.Γιαννάκης, Ριγάκης, ο Πρόεδρος της ΠΟ-ΣΕΥΠΙΚΑ κ.Βλασταράκος, και άλλοι εκπρόσωποι  των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών φορέων της Αθήνας.   Τέλος, εκ μέρους των κοινωνικών φορέων παρέστη ο Πρόεδρος των Συνταξιούχων  του Δημοσίου κ.Βαβουγιός, όπως επίσης και αντιπροσωπία φοιτητών  Ιατρικής. Στην εισήγηση του ο Πρόεδρος κ.Πατούλης αναφέρθηκε εκτενώς στις πρόσφατες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Π.Ι.Σ. και κάλεσε σε καθολική συμμετοχή όλους τους γιατρούς της Αθήνας να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις και να συμμετέχουν μαζικά στην 48ωρη απεργία 8 και 9 Σεπτεμβρίου.

Ακολούθως, τοποθετήθηκαν μέλη του Δ.Σ. και σύνεδροι οι οποίοι καθολικά καταδίκασαν τις κατά ρυπάς άστοχες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, δηλώνοντας την αποφασιστικότητα τους να μην αποδεχτούν την υποβάθμιση της  Δημόσιας Υγείας και την εξαθλίωση του Έλληνα γιατρού.

Τέλος, αποφασίστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.00 των γιατρών της Αθήνας έξω από το Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17) και Συνέντευξη Τύπου στις 12.00. Επίσης , σύμφωνα με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Π.Ι.Σ. επαναβεβαίωσε αυτές, ώστε να προσφύγει με αγωγές και μηνύσεις κατά ασφαλιστικών οργανισμών λόγω παρακρατήσεων των δεδουλευμένων των συμβεβλημένων γιατρών, με  προσφυγές στο Σ.Τ.Ε. και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για αντισυνταγματικές νομοθετικές ρυθμίσεις και με μηνύσεις κατά όσων διασύρουν τον Ιατρικό κλάδο.
Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.
Ο πρόεδρος                                                                          Ο Γενικός Γραμματέας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *