Α. Λυκουρέντζος. Εφημερίες.Ντίλι-ντίλι-ντίλι/ ντίλι το καντήλι…..

ντιλι το καντιλιΟι δικαιολογίες που πρόβαλλε ο κ. Λυκουρέντζος στη Βουλή για να δικαιολογήσει τις ευθύνες του για τις απλήρωτες εφημερίες προκάλεσαν θυμηδία. Σε πολλούς μάλιστα θύμισαν το παιδικό τραγούδι “ντιλι-ντιλι-ντίλι/ ντίλι το καντήλι/ που έφεγγε και κένταγε/ η κόρη το μαντίλι”.

(Ως αντίδωρο στον Αρκά υπουργό αναρτήσαμε το όμορφο τραγουδάκι στη θέση των βίντεο του Ygeianet).


Μετά τα παιδικά τραγουδάκια ας πάμε στα σοβαρά:

Εάν ο κ. Λυκουρέντζος καταθέσει τροπολογία για τις εφημερίες την ερχόμενη εβδομάδα τότε αποτελέσματα θα προκύψουν το νωρίτερο σε δύο με τρείς μήνες, ανάλογα με το περιεχόμενο της τροπολογίας και δεκάδες αστάθμητους παράγοντες, ένας εκ των οποίων είναι εάν συνεχίσει να είναι ο ίδιος υπουργός μετά τον επικείμενο ανασχηματισμό.

Και για το περιεχόμενο της τροπολογίας: εάν επαναφέρει την πληρωμή εφημεριών στις διαδικασίες που είχαμε επιτύχει το 2010, εξαιρώντας Επιτρόπους και Εντελλόμενα, τότε προφανώς οι χρόνοι αποπληρωμής θα είναι σύντομοι και λογικοί. Εάν όμως συνεχίσουν να ισχύουν όσα προβλέπουν οι σημερινές ρυθμίσεις και γίνει μόνον ετεροχρονισμένη νομιμοποίηση των απλήρωτων εφημεριών, τότε τα γρανάζια των ΥΔΕ και των Επιτρόπων θα προκαλέσουν τεράστια κωλυσιεργία.

Αντί λοιπόν ο κ. Λυκουρέντζος ν΄ ασχολείται με τον ποντικό που πήρε το φυτίλι ας συζητήσει επιτέλους μια και μοναδική φορά με σοβαρότητα, ώστε να διευθετηθεί ένα ζήτημα που αφορά στην επιβίωση των νοσοκομειακών γιατρών.

Πηγή. ygeianet.gr (Πολύ καλό)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *