Επιστολή ΑMEΑ στον πρωθυπουργό

αμεαΗ περιφερειακή ομοσπονδία ατόμων με αναπηρία νοτίου Αιγαίου, σε επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κάνει λόγο για το καθημερινό δράμα των ανθρώπων που δεν μπορούν να βρουν έναν τρόπο επικοινωνίας με τα ΚΕΠΑ (κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας).

Αναλυτικά η επιστολή:

«Πρωθυπουργέ της Ελλάδας,

Επανερχόμαστε ξανά σε σας ζητώντας την άμεση παρέμβαση σας που παρ’ όλες τις προσπάθειες μας να επικοινωνήσουμε με τα κεντρικά γραφεία του ΚΕΠΑ έχει ΣΤΑΘΕΙ ΑΔΥΝΑΤΗ!!!! Κανένας δεν σηκώνει τα τηλέφωνα καμιά απάντηση δεν παίρνουμε και συνεχίζετε η ταλαιπωρία των ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Σας καταγγέλλουμε την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ λειτουργία της κεντρικής υπηρεσίας του ΚΕΠΑ.

Δεν είναι δυνατόν άτομα με βαριές μη αναστρέψιμες αναπηρίες των οποίων όλες οι κοινωνικές παροχές αναστέλλονται έως ότου επανεξεταστούν από τις επιτροπές των ΚΕΠΑ πάνω από ένα χρόνο και ακόμα όταν επανεξετασθούν περιμένουν την απάντηση πάνω από μήνα. Υπάρχουν περιπτώσεις που ο υπολογισμός του βαθμού είναι λάθος (και πάντα προς τα κάτω) σύμφωνα με τη γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας των επιτροπών.

Σας υπενθυμίζουμε ότι είμαστε κάτοικοι του νομού Δωδεκανήσου που αποτελείται από νησιά. Όλα τα άτομα με αναπηρία που κατοικούν εκτός του νησιού της Ρόδου είναι υποχρεωμένα να πηγαίνουν δύο και τρεις και περισσότερες φορές στο ΚΕΠΑ της Ρόδου προκειμένου να πάρουν ιατρικές βεβαιώσεις, να τις καταθέσουν, να εξετασθούν από τις επιτροπές να παραλάβουν το αποτέλεσμα. Τα τηλεφώνα των κεντρικών ΚΕΠΑ στην Αθήνα σίγουρα τα έχουν ως διακοσμητικά αντικείμενα γιατί ουδέποτε απαντούν.

Πιο ειλικρινές θα ήταν μια ευθανασία στα άτομα με μόνιμες μη αναστρέψιμες αναπηρίες παρά σε αυτόν τον καθημερινό θάνατο που βιώνουν.

Για οτιδήποτε είμαστε στη διάθεση σας».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κοντός

http://www.zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *