Μια γιατρός για 24 νεφροπαθείς

ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣTην αγωνία τους εκφράζουν οι νεφροπαθείς της Λευκάδας οι οποίοι χαρακτηρίζουν απελπιστική την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με καταγγελία που έλαβε η zougla.gr από τον κ. Σκεριανό Γιώργο υπάρχει μόνο μια γυναίκα γιατρός για να καλύψει συνολικά 24 ασθενείς που κάνουν αιμοκάθαρση.

Η zougla.gr επικοινώνησε με το νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Λευκάδας και μας επιβεβαίωσαν την ανώνυμη καταγγελία ενός πολίτη. Επίσης επικοινωνήσαμε και με την γιατρό. Σύμφωνα με όσα μας αναφέρει, η νεφρολόγος υπήρχαν τρεις γιατροί για τις αιμοκαθάρσεις αλλά τώρα έχει απομείνει μόνο η ίδια.

Ο δήμαρχος της Λευκάδας κ. Κώστας Αραβανής μιλώντας στην zougla.gr μας ανέφερε χαρακτηριστικά: « Το Νοσοκομείο Λευκάδας έχει μονάδες τεχνητού νεφρού. Ο διευθυντής έχει παραιτηθεί, ενώ η νεφρολόγος έχει ξεπεράσει κάθε όριο δυνατοτήτων της. Κάνει ηρωικές προσπάθειες, αλλά για πόσο ακόμα θα αντέξει. Αρμόδια για αυτό που επικρατεί είναι η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας».

Ρεπορτάζ: Βασίλης Τζωρτζίνης

http://www.zougla.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *