Πάτμος. S.O.S. 3.500 κάτοικοι και 650 παιδιά χωρίς κανένα γιατρό. Ψήφισμα κατοίκων

πατμοςΠριν η ολιγωρία κοστίσει μαζικά σε ανθρώπινες ζωές, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκπέμπει S.O.S., συμπαραστεκούμενος στους κατοίκους της Πάτμου που έχουν μείνει στο απόλυτο κενό χωρίς γιατρό και καλεί το Υπουργείο Υγείας και τις Εισαγγελικές Αρχές να αναλάβουν τις επόμενες ώρες τις ευθύνες τους.

«Εδώ και τώρα πρέπει να δοθεί λύση», δηλώνει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κος Γιώργος Πατούλης, «Αν δεν επανδρωθεί το νησί με γιατρό τις επόμενες ώρες από τους ιθύνοντες, τότε οφείλουμε να στηρίξουμε εμείς, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με τον Ιατρικό Σύλλογο της Επαρχίας Καλύμνου θα στηρίξουμε την Υγεία του νησιού με εθελοντές γιατρούς. Δε θα επιστρέψουμε η ολιγωρία κάποιων να κοστίσει ανθρώπινες ζωές»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την αγανάκτησή  του για την τραγική εγκατάλειψη  της Πάτμου και των υπολοίπων νησιών μας που  έχουν μείνει χωρίς γιατρούς και φάρμακα.

Περισσότεροι από 3.500 κάτοικοι της Πάτμου έχουν εγκαταλειφτεί χωρίς γιατρό και 650 παιδιά  έχουν μείνει  χωρίς παιδίατρο, λόγω των τραγικών καθυστερήσεων στην πλήρωση των θέσεων αγροτικών και ειδικών γιατρών. Οι οργανικές  θέσεις  τους Κέντρου Υγείας που είναι κενές, προβλέπουν  6 ειδικευμένους και τρείς αγροτικούς γιατρούς Αποκορύφωμα της τραγικής εγκατάλειψης του νησιού αποτέλεσε σήμερα η παραίτηση του μοναδικού αγροτικού  γιατρού του νησιού, ο οποίος, φτάνοντας στα όρια της αντοχής στην ευθύνη της περίθαλψης 4.500 πολιτών,  παραιτήθηκε…

Οι κάτοικοι της Πάτμου έκαναν σήμερα λαϊκή συνέλευση ζητώντας το αυτονόητο δικαίωμα στην στοιχειώδη περίθαλψη που έχει ο κάθε έλληνας πολίτης, ενώ ο Δήμος Πάτμου εξέδωσε ψήφισμα για την έκκληση ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ σε ιατρικό δυναμικό.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου:

  • Θα ακούσει κανείς τη φωνή του λαού της Πάτμου;….
  • Θα σκεφτεί κανείς την πολιτική Οικονομίας στην Υγεία, σ το ελληνικό κράτος που πληρώνει καθημερινά πολλών χιλιάδων ευρώ αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ, μόνο και μόνο  γιατί δεν υπάρχει ένας ειδικός γιατρός;;;

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών:

1) απαιτεί να δοθεί εδώ και τώρα λύση στην επείγουσα κατάσταση  που εγκυμονεί κινδύνους για της ζωή χιλιάδων κατοίκων του νησιών.

2) καλεί το υπουργείο Υγείας να στελεχώσει τις υγειονομικές υπηρεσίες του νησιού με τουλάχιστον 3 αγροτικούς  γιατρούς και 2 παιδιάτρους.

3) δηλώνει ευθαρσώς ότι η τριτοκοσμική  αυτή κατάσταση που βιώνουν οι νησιώτες μας αποτελεί   ντροπή και μεγάλο κίνδυνο εθνικό, αλλά κυρίως κίνδυνο για τους ίδιους τους κατοίκους.

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών πιστεύει ότι χρειάζεται ΑΜΕΣΑ εθνικός σχεδιασμός ανασυγκρότησης της Υγείας για τα παραμεθόρια νησιά που στόχο θα έχει την ισότιμη προσβασιμότητα στο στοιχειώδες αγαθό της Υγείας. Είναι η ελάχιστη προσφορά στο μεγάλο αγώνα ζωής για να κρατήσουν τη δική μας Γη Ελληνική με το σώμα και τη ψυχή τους.

 

πατμοςΨΗΦΙΣΜΑ

Πάτμος σήμερα την 21η Μαρτίου 2013 συνήλθαν σε Γενική Συνέλευση οι κάτοικοι της νήσου με θέμα τη λήψη αποφάσεων για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Κέντρο Υγείας Πάτμου, το οποίο αυτή τη στιγμή μετά την παραίτηση της μοναδικής αγροτικής ιατρού έχει μόνον έναν παθολόγο, ο οποίος και αυτός έχει υποβάλλει προφορικά την παραίτησή του.

Κατόπιν των ανωτέρω η Γενική Συνέλευση αποφάσισε τα παρακάτω:

1.- Να συσταθεί  επταμελής επιτροπή, αποτελούμενη απ΄οτους:1) Δήμαρχο Πάτμου κ.Γρηγόρη Στόικο, 2)Γιαλουρίδου Ειρήνη, 3)Ελισσαίου Αθαν., 4)Τσαμπαλάκη Νικήτα , 5)Γκούσκο Παναγιώτη, 6)Μουλιάτη Σμαράγδα και 7)Γρύλλη Λάζαρο.

Η Επιτροπή θα μεταβεί άμεσα στην Αθήνα για να έχει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για να διεκδικήσει το διορισμό γιατρών.

Επίσης θα ενημερώσει και τις Επιτροπές Υγείας των πολιτικών κομμάτων.

2.- Να γίνουν κινητοποιήσεις στο νησί , όπως:

– Κατάληψη του Κέντρου Υγείας Πάτμου

-Κλείσιμο των Δημοτικών Υπηρεσιών

-Κλείσιμο του λιμανιού της Σκάλας.

– Μη πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου και αντί αυτών πορεία διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων.

-Να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες.

Επίσης συστήνεται Επιτροπή συντονισμού των κινητοποιήσεων, αποτελούμενη από τους:

1)      Γαμπιέρη Αντώνη, 2)Μαύρου Νομική, 3)Βοργιά Σώζοντα, 4)Κορώνη Θεολόγο,

5)Μιχαηλίδη Γιάννη, 6)Κανέλλη Γιάννη, 7)Ματθαίου Μπενέτο, 8)Γιαμαίου Γεωργία,

9)Κωνσταντά Αργυρή, 10)Κάνδρο Γεώργιο, 11)Στράτα Χριστόδουλο και12)Ευγενικό

Πανάγο.

 

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΜΟΥ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *